"دلتا پلاس"؛ ورژن جدید کرونای هندی / مردانی: "شروع پیک پنجم" و "شیوع دلتاپلاس" فاجعه بار خواهد بود
چند وقتی است خبر انتشار "دلتاپلاس"یعنی گونه دیگری از کرونای هندی به گوش می رسد؛ عضو ستاد مقابله با کرونا معتقد است رعایت یا عدم رعایت پروتکل های بهداشتی تعیین کننده نابودی و یا حیات ویروس است؛ بنابراین مردم با رعایت کردن اجازه رشد و زندگی کردن بیش از پیش دلتا پلاس را بگیرند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یکی از کلید واژه هایی که این روزها بیشتر مورد استفاده رسانه ها قرار گرفته و به تبع موبات وحشت مردم را فراهم کرده؛ "دلتا پلاس (Delta plus)" است که گاهی تنها به بخش اول ان یعنی دلتا بسنده می شود و در اصطلاح تخصصی موسوم به "دلتاواریانت" است.
در تعریف این بیماری باید گفت: که در چند وقت اخیرا اخبار حوزه بهداشت و درمان هند حکایت از شناسایی یک گونه جدید ویروس کرونا موسوم به "دلتا پلاس" داشت. گونه ای که 20 مورد ابتلای ان در بازه ای کوتاه در این کشور شناسایی شد.
آنگونه که از اظهارات پزشکان هندی بر می آید، دلتا پلاس سرایتپذیری بسیار بالایی دارد که شاید همین خصیصه موجبات نگرانی بسیاری از کشورها، از جمله مردم کشور ما را فراهم کرده است.
گرچه متخصصان عفونی و گرمسیری و کادر درمان ستاد مقابله با کرونا به مجرد انتشار اخبار ویروس جهش یافته هندی از خطر این بیماری گفته بودند که در این میان خبرگزاری دانا در گفت و گو با این متخصصان به بررسی خطرات احتمالی کرونای هندی در صورت فراگیری آن در کشور شده بود
در چند وقت گذشته گونه هندی ویروس جهش یافته کرونا موسوم به دلتا، پس از انگلیس و چند کشور اروپایی، ایتالیا را هم درگیر کرده است و طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت در حال تبدیل شدن به بیماری غالب ناشی از کووید 19 در بسیاری از کشورها به ویژه قاره اروپاست.
با این وجود گرچه دلتا واریانت گونه ای پیچیده است که به واسطه ناشناخته ماندن برخی از ابعاد ماهوی این ویروس بسیاری از پزشکان از اظهار نظری صریح و متقن در مورد آن خودداری می کنند، اما نقطه اشتراک اظهار نظر بسیاری از کارشناسان جهش های پی در پی کرونا در هند است که آن را نتیجه عدم رعایت بهداشت از سوی شهروندان هندی می دانند؛ تا جایی که چندی پیش جامعه پزشکی شیوع قارچ سیاه را به عدم رعایت بهداشت در هدوستان مربوط دانستند؛ چرا که منشأ و مظهر شیوه بیماری پوستی قارچ سیاه این کشور بود.
تعریف رئیس کارگروه مشاوره ملی و ایمنسازی (NTAGI) هند از دلتاپلاس
دکتر ان کا آرورا رئیس کارگروه کووید -19 تحت گروه مشاوره ملی و ایمنسازی (NTAGI) هند در معرفی این گونه میگوید: «دلتا پلاس در مقایسه با سایر انواع آن تمایل بیشتری به پوشش مخاط در ریهها دارد اما به این معنی نیست که باعث بیماری شدیدتر و یا قابلیت انتقال بیشتر میشود. البته اگر این نوع به بافت ریه آسیب بیشتری برساند هنوز مشخص نیست.»
وی تاکید کرد: تاثیر سویه دلتا پلاس تنها با شناسایی موارد بیشتر مشخص خواهد شد، اما به نظر میرسد این بیماری بهطور کلی در همه افرادی که یک یا دو دوز واکسن دریافت کردند، خفیف است. ما باید کاملا مراقب باشیم و گسترش آن را بررسی کنیم تا این امر به ما میزان انتقال را ارائه دهد.
آرورا بیان کرد: تعداد موارد شناسایی شده دلتا پلاس ممکن است بیشتر باشد زیرا ممکن است افراد بدون علامت نیز وجود داشته باشند که هیچ علائمی ندارند اما ویروس را حمل میکنند و آن را گسترش میدهند. اما نکته مهم این است که نظارت ژنومی ما آن را به درستی و به اندازه کافی زودهنگام شناسایی کرده است. قبلا نیز به ایالات گفته شده که این مورد یک «نوع نگرانکننده» است و نیاز به اقدام دارد به همین دلیل چندین ایالت برنامهریزیهای اندکی برای مناطقی که ویروس شناسایی شده است، انجام دادهاند تا از شیوع آن جلوگیری کنند. بدیهی است که واکسیناسیون باید در این مناطق افزایش یابد.
دکتر ان کا آرورا در رابطه با اینکه آیا این نوع میتواند موج بعدی ویروس را تحریک کند یا خیر گفت: اکنون ارزیابی آن دشوار است؛ چرا که امواج به انواع جدید یا جهشهای جدید مرتبط هستند بنابراین این احتمال وجود دارد که این نوع جدید باشد اما اینکه آیا به موج بعدی منجر میشود، پاسخ دادن آن دشوار است زیرا به دو یا سه مورد بستگی خواهد داشت.»
عدم رعایت پروتکلها؛ انتشار ویروس و تولد جهش های و پیک های جدید
دکتر مسعود مردانی، متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری و عضو ستاد مقابله با کرونا در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پیرامون ماهیت درگیر کنندگی و سرایت پذیری دلتاپلاس می گوید: متخصصان پزشکی در گفت و گو های قبلی بارها نسبت به شیوع کرونای هندی هشدار دادند و خوشبختانه با مدیریتی که ستاد ملی مقابله با کرونا در استان های جنوبی داشت با تمام قوا مقابل سرایت گونه هندی به استان های دیگر را گرفت.
وی با ابراز تاسف بابت درگیری برخی از استان ها مانند هرمزگان و شهر چابهار و... ادامه داد: با این وجود که سرعت سرایت کمتر شد، ولی با اوضاعی که از گونه موسوم به دلتاپلاس می بینیم، اگر کوتاهی و اهمال کاری کنیم استان های دیگر هم گرفتار خواهند شد. چرا که هر بار مردم ماسک ها را برداشتند و مهمانی ها و عروسی ها را شروع کردند پیک جدیدی در کشور ایجاد شد و ممکن است دلتا هم نتیجه عدم بهداشت استاندارد در هندوستان باشد.
متخصص بیماری های گرمسیری خطاب به سازمان ها و ارگان های دولتی و غیر دولتی گفت: گرچه مراقبت را نباید تنها از مردم انتظار داشت، بلکه تمام ارگان ها و سازمان های دیگر باید مقابله با کرونا را یک مسئولیت ملی قلمداد کنند و در جهت ریشه کنی آن به هر شکل ممکن عمل نمایند
وی اضافه کرد: قرار نیست که با نامه نگاری و صدور حکم از یک اداره یا سازمان موردی را طلب کرد؛ چرا که زمانی که برای نامه نگاری و ابلاغ و اجرا نیاز است، موجب پیشرفت بیماری می شود، بنابراین اقدامات باید خودجوش باشد و اگر اقدامی با ارسال نامه و حکم و دستور شکل بگیرد، ارزش چندانی ندارد و بیشتر جنبه رفع تکلیف دارد؛ لذا باید تمام آحاد مردم و ادارات و سازمان ها به هر میزان توانی که دارند دوش به دوش هم با این بیماری مبارزه کنند.
مردانی با بیان اینکه واقعیت این است که کرونا با تمام جهش ها و سویه هایش و تمامی جهش هایی که ممکن است در آینده داشته باشد به میدان آمده، اظهار کرد: در آمارها می بینید شهرهای دارای وضعیت قرمز ما هر روز بیشتر می شوند و اگر غفلت کنیم، فاجعه غیر قابل جبرانی رقم می خورد چون قدرت سرایت دلتاپلاس بسیار بیشتر است و اگر پای دلتاپلاس و حتی دلتا یعنی همان کرونای هندی اولیه به شهری مثل تهران و ابرشهرها باز شود، با توجه به شلوغی و ترددی که مردم هر روز برای انجام امورات و مناسبات اجتماعی خود دارند، مشکل بزرگی برای همه به وجود خواهد آمد. مشکلی که فاجعه بار خواهد بود.
رعایت اصول بهداشتی رمز مقابله مردمی با خطرناکترین گونه ها و سویه هاست
عضو ستاد مقابله با کرونا تصریح کرد: با این وجود قصد ما این نیست که ته دل مردم را خالی کنیم. مردم نباید ترس به خود راه دهند؛ چرا که با یک کار ساده مثل رعایت کردن اصول و پروتکل های بهداشتی بدترین سویه ها هم نمیتواند به بدن افراد نفوذ کند. لذا بهتر است در این ایام از دورهمی ها و هرگونه اجتماعی که منجر به تکثیر ویروس و تداوم بیماری می شود، خود داری کنند. آنوقت می بینند در کوتاه ترین زمان ممکن دلتا و یا هر نوع جهش یاته دیگر هم نابود می شود؛ بنابراین مردم با رعایت کردن اجازه رشد و زندگی کردن بیش از پیش دلتا پلاس را بگیرند.
مردانی در خاتمه سخنانش متذکر شد: حالا که زمزمه های شروع پیک پنجم به گوش می رسد در صورت کوتاهی اگر موج پنجم با دلتاپلاس ممزوج و ترکیب شود، خطرات غیر قابل جبرانی در پی خواهد داشت.
انتهای پیام /