دورکاری پرسنل شهرداری در پساکرونا هم ادامه دارد
معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران از ادامه دورکاریها در میان پرسنل شهرداری در شرایط پساکرونا خبر داد.
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان به نقل از روابط عمومی معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، حامد مظاهریان در جلسه شورای معاونین منابع انسانی مناطق 22 گانه و مدیران اداری معاونتهای تخصصی شهرداری تهران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد؛ با اشاره به وضعیت ایجاد شده در اثر تلاش برای کاهش شیوع کرونا اظهارداشت: شهرداری تهران با وجود عدم مسئولیت مستقیم در مدیریت بحران شهر و ایفای نقش یاری رسان خود، توانسته در جایگاه خود با اتخاذ رویکرد و تصمیمات صحیح، در کاهش بار بیماری اثرگذار باشد و در این زمینه سردمدار سایر نهادها باشد.
وی با اعلام انجام غربالگری کارکنان شهرداری تهران برای بیماری کرونا، گفت: با اجرای این طرح همکارانی که به طور قطعی مبتلا به کرونا بوده اند، قبل از اطلاع خود افراد شناسایی شده و در مسیر صحیح درمان قرار گرفته اند. این در حالی است که همین تعداد به ظاهر اندک در صورت عدم شناسایی میتوانست در قالب گروه بزرگ ناقل بیماری به افزایش چرخه این بیماری در شهر منجر شود. این اقدام شهرداری در سطح سازمانها و شرکتهای پیشرفته جهان قابل مقایسه و افتخارآمیز است.
مظاهریان، دورکاری را یکی از روشهای نوین کار کردن در دنیای مدرن دانست و افزود: در شرایط کنونی طرح دورکاری برای کاهش تراکم جمعیت در محیط کار اجرا شده است، اما بکارگیری این شیوه باید به طور جدی مدنظر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برخی از مشاغل در ذات خود میتوانند به شیوه دورکار انجام شوند، تصریح کرد: ما باید محدودیتهای وضعیت فعلی را به فرصتی برای نهادینه سازی فرهنگ استفاده از فناوریهای به روز و افزایش بهره وری سازمانی تبدیل کنیم. میتوان با مشخص کردن مشاغل قابل انجام به صورت دورکاری و افزایش انگیزه کارکنان به گونهای که پرسنل دورکار هیچ گونه تفاوتی در دریافت حقوق و مزایا با سایر کارکنان نداشته باشد؛ در این راستا گام برداریم و الگوساز فرهنگ دورکاری در کشور شویم.
معاون شهردار تهران با اشاره به اقدام بزرگ در ساماندهی نیروهای قراردادی در در شهرداری تهران اواخر سال گذشته اذعان داشت: اصلاح عناوین شغلی از کارگری به کارمندی و تغییر وضعیت قرارداد کارکنان از موسسه هادیان شهر به شرکت خدمات اداری شهر در راستای رفع چنددستگی در وضعیت قرارداد نیروهای کارمندی شهرداری تهران انجام شد که خوشبختانه موج رضایت همکاران را در پی داشته است.
وی با اشاره به لایحه اصلاح ساختار شهرداری تهران گفت: «ضوابط تشکیلاتی شهرداری تهران» روز گذشته در شورای شهر به تصویب رسید تا بر اساس آن ماموریتها و تعاریف بخشهای مختلف شهرداری تهران تعیین شود که پیش زمینه لایحه اصلاح ساختار به شمار میرود. موضوع اصلاح ساختار هم اکنون در کمیسیونها در حال بررسی کارشناسی است و در هفتههای آینده در صحن شورای شهر مطرح و برای آن تصمیم نهایی اخذ خواهد شد.
مظاهریان با اشاره به کاهش چشمگیر بخش مهمی از درآمدهای شهرداری و ایجاد شرایط ناپایدار مالی در اثر شیوع اپیدمی، گفت: باید برای کاهش هزینه در شهرداری تهران و یافتن منابع جانشین از طریق جذب نقدینگی در دست بخش خصوصی تلاش کنیم.
- بیشتر بخوانید:
- تمهیدات حمل و نقل عمومی با شیوع کرونا چه تغییراتی کردهاند؟
همچنین سید مرتضی میرپور مدیر کل برنامه ریزی و آموزش شهرداری تهران با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی مجازی در مقطع کنونی خبر داد و افزود: دوره آموزشی مجازی با عنوان «آشنایی با دورکاری در سازمانها، ابزارها و راهکارهای غلبه بر چالشهای اجرایی» ویژه کارشناسان مشمول دورکاری از امروز ساعت 8 صبح آغاز شده است. او از برگزاری دوره آموزش آنلاین ویژه مدیران شهرداری تهران خبر داد و گفت: یک دوره آموزشی به صورت مجازی آنلاین ویژه مدیران در موضوع مدیریت دورکاری در شهرداری تهران نیز پیش بینی شده است که مدیران مشمول دستورالعمل انتصابات از روز سه شنبه دوم اردیبهشت با مراجعه به نشانی TMLMS.Tehran.ir میتوانند در دوره حضور یابند.
اسحاق بهادری مدیرکل منابع انسانی شهرداری تهران نیز با تاکید بر توجه به حفظ و سلامت کارکنان در پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، خارجکردن دستگاههای ثبت اثر انگشت، بخشنامه دورکاری، بخشنامه کاهش ساعات کاری، راهاندازی سامانه جلسات مجازی، اقدامات پیشگیرانه بهداشتی در محل کار و طرحهای حمایتی از بیماران خاص، معلولان و افراد دارای شرایط ویژه را از جمله اقدامات این حوزه برای حفظ سلامتی کارکنان برشمرد. به گفته بهادری، اعمال افزایش 30 درصدی حق جذب کارکنان ثابت شهرداری تهران از اول اسفند ماه 98، ساماندهی نیروها اعم از اصلاح عناوین شغلی از کارگری به کارمندی و تغییر وضعیت قرارداد کارکنان از موسسه هادیان شهر به شرکت خدمات اداری شهر، از عمدهترین اقدامات انجام شده در حوزه منابع انسانی به شمار میرود.
عباسعلی مدیح مدیر کل رفاه، تعاون و خدمات اجتماعی شهرداری تهران نیز اعلام کرد در سال گذشته 15 هزار و دویست نفر از خدمات گردشگری بهرهمند شده اند و پیش بینی میشود امسال 22 هزار نفر از کارکنان از این امکانات استفاده کنند که تورهای گردشگری به محض اتمام محدودیتها و بازگشت به شرایط عادی، برپا خواهد شد.
حمید چوبینه مدیر عامل شرکت شهر سالم تهران نیز با اشاره به طرح غربالگری کارکنان و کارگران و طرح حمایت از مبتلایان به کرونا گفت: نیروهایی که در خط مقدم ابتلا به کرونا قرار داشتند از جمله کارکنان بهشت زهرا، شهروند، پسماند، آتش نشانی و سازمان میادین میوه و تره بار در اولویت غربالگری قرار گرفتند. در این نشست معاونین منابع انسانی مناطق 22 گانه و مدیران اداری معاونتهای تخصصی به بیان سوالات، دغدغهها و پیشنهادات خود در موضوعات مختلف منابع انسانی پرداختند.