دکتری ابراهیم رئیسی زیر سوال رفت؟
اهدای مدرک دکترای افتخاری به رئیس جمهور کشورمان در پاکستان، موجب بروز واکنشهایی در میان رسانهها و فضای مجازی شد. رئیس دانشگاه کراچی هفته پیش در مراسمی با حضور جمعی از مقامات ایالت سند، نمایندگان مجلس ایالتی و تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه، مدرک دکترای افتخاری این دانشگاه را به رئیس جمهور کشورمان اهدا کرد. دانشگاه کراچی به عنوان بزرگترین دانشگاه پاکستان قدمتی 73 ساله دارد و یکی...
رئیس دانشگاه کراچی هفته پیش در مراسمی با حضور جمعی از مقامات ایالت سند، نمایندگان مجلس ایالتی و تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه، مدرک دکترای افتخاری این دانشگاه را به رئیس جمهور کشورمان اهدا کرد.
دانشگاه کراچی به عنوان بزرگترین دانشگاه پاکستان قدمتی 73 ساله دارد و یکی از مهمترین و معتبرترین دانشگاههای منطقه است که دانشجویان ایرانی زیادی نیز در آن مشغول تحصیل هستند.
اهدای مدرک دکترای افتخاری به رئیس جمهور کشورمان در پاکستان، موجب بروز واکنشهایی در میان رسانهها و فضای مجازی شد.
از جمله مصطفی میرسلیم نماینده تهران در مجلس یازدهم توئیتی در خصوص سفر رئیس دولت سیزدهم به پاکستان منتشر کرد.
مصطفی میرسلیم نماینده مجلس یازدهم در شبکه اجتماعی ایکس با انتقاد از استقبال ناشایست از ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم در سفر به پاکستان نوشت: چرا تشریفات ریاست جمهوری در مراعات شأن رئیس جمهوری اسلامی ایران در سفرهای خارجی دقت لازم را به خرج نمیدهد؟ اعطای دکتری افتخاری دانشگاه فرعی به دست معاون دانشگاه چه افتخاری دارد؟
در این باره روزنامه ایران نوشت: این ادعا درحالی است که اولاً دانشگاه کراچی بزرگترین دانشگاه دولتی در پاکستان است؛ ثانیاً در مراسم اعطای این مدرک افتخاری «حکمران» ایالت سند پاکستان به عنوان رئیس هیأت امنای دانشگاههای کراچی حضور داشته و دکترخالد عراقی رئیس دانشگاه کراچی که اعطاکننده این مدرک بوده، طبق قوانین پاکستان، همزمان عهدهدار معاونت هیأت امنای دانشگاه نیز بوده است.
ایرنا خبرگزاری دولت هم نوشت:
اخیرا یکی از نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی پاکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته و گفته این دانشگاه، فرعی است و ثانیا از دست معاون دانشگاه به رییسجمهور اعطا شده است. این در حالی است که دانشگاه کراچی بزرگ ترین دانشگاه دولتی ایالت سند و کل پاکستان محسوب میشود؛ در سایت دانشگاه هم به این موضوع اشاره شده است. 73 سال قدمت و 41 هزار دانشجو دارد.
خبر مرتبطفلاحت پیشه: دولت رئیسی با دلار چندنرخی، عملا به فساد مالی دامن زد / نه تنها گشت ارشاد مدیران تعطیل است، بلکه...
فلاحت پیشه: دولت رئیسی با دلار چندنرخی، عملا به فساد مالی دامن زد / نه تنها گشت ارشاد مدیران تعطیل است، بلکه...
مبارزه با فساد که خواست همیشگی مردم است و ابراهیم رئیسی آن را تحت عنوان گشت ارشاد مسئولان به میان آورده بود، همچنان مطالبه مردم است.
همچنین اینکه گفته شده دانشگاه اعطاکننده مدرک دکترای افتخاری به رییسجمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی است، کاملا بی اساس است و این دانشگاه دولتی و در وزارت علوم ایران مورد تایید است؛ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم رشته داروسازی این دانشگاه را تایید کرده است.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز اعلام کرد: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به آیت الله رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاه های کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب میشود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود. بنابراین اینکه گفته شده معاون دانشگاه کراچی مدرک دکترا را به آیت الله رئیسی اعطا کرد، صحت ندارد و از روی ناآگاهی است.
به عبارت دیگر، در سیستم حکومتی پاکستان، حکمران یا استاندار ایالت به تعبیر ایرانی آن، رئیس هیأت امنای دانشگاه های آن ایالت است و رئیس دانشگاه ها را تعیین می کند؛ فرد تعیین شده به عنوان رئیس دانشگاه از سوی استاندار هر ایالت، همزمان معاون رئیس هیات امنا هم هست.
دانشگاه کراچی به عنوان یک دانشگاه دولتی در سال 1951 تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر 8 دانشکده هنر، علوم فنی، مطالعات اسلامی، داروسازی، مدیریت، حقوق، داروسازی و علوم آموزشی و همچنین 20 مرکز تحقیقاتی معتبر دارد.
این دانشگاه با داشتن 41 هزار دانشجو و 700 استاد در همه مقاطع تحصیلی، 145 دانشکده و مرکز آموزش مستقل با 150 هزار دانشجو زیرمجموعه خود دارد.
دانشکده علوم فنی و مهندسی دانشگاه کراچی به عنوان مهم ترین قطب آموزش علوم و فناوری در پاکستان شناخته می شود و تعداد فارغ التحصیلان آن از کل فارغ التحصیلان رشتههای فنی از سایر دانشگاههای این کشور بیشتر است.
آیتالله رییسی در سفری هم که شهریور 1400 به دوشنبه پایتخت تاجیکستان داشت، در مراسم اعطای دکترای افتخاری به وی از سوی دانشگاه ملی تاجیکستان حاضر شد و نه تنها این مدرک را دریافت کرد، بلکه عضویت هیأت علمی دانشگاه تاجیکستان هم به رییسجمهوری اسلامی ایران و بدون حضور مقامات سیاسی دوشنبه و صرفا از طرف رییس دانشگاه اعطا شد. روندی که در عرف دیپلماتیک دنیا رایج است.
این در حالی است که حسن روحانی رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین 1396 به مسکو داشت، از دست ریاست یک دانشگاه دولتی این شهر با نام «ام گ او» مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد؛ مراسمی که بدون حضور مقامات ارشد دولتی روسیه برگزارشد.
اتفاقی که در این مراسم مورد انتقاد قرار گرفت این بود که رییس این دانشگاه هنگام اعطای مدرک دکترای افتخاری به حسن روحانی اعلام کرد: اینکه مدرکی که به روحانی داده شد، مورد تأیید شورای علمی دانشگاه قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر یک دانشگاه نه چندان مطرح روسی که قصد داشته تا به رییسجمهور یک کشور دیگر دکترای افتخاری بدهد، نیاز به بررسی سوابق علمی روحانی داشته است!
مرحوم هاشمی رفسنجانی در طول ریاست جمهوری خود از هیچ یک از دانشگاه های غیر ایرانی مدرک دکترای افتخاری دریافت نکرد و صرفا به دریافت دکترای افتخاری دانشگاه تهران اکتفا کرد. در کتاب خاطرات وی، آمده که مدرک دکترای افتخاریاش را در حضور مقامات سیاسی و لشکری و بعضا علمی و دانشگاهی آن زمان کشورمان دریافت کرده است.
یک فرد نزدیک به رییس دولتهای نهم و دهم نیز در توییت دیگری، دریافت مدرک دکترای افتخاری از سوی رییسجمهور در دانشگاه کراچی را یک دانشگاه بدنام و بیاعتبار و محصول لابی سیاستمداران دریافتکننده این مدرک با مقامات این دانشگاه عنوان کرد.
این در حالی است که رییس دولت های نهم و دهم در زمان ریاستجمهوری خود یک مدرک دکترای افتخاری «مدیریت تحول (!)» از دانشگاه دارالحکمه که گفته می شد رییسی شعبه ایران این دانشگاه تحت زعامت آیت الله سیستانی است دریافت کرد؛ موضوعی که بعدها از سوی این مرجع تقلید رد و اعلام شد این دانشگاه ارتباطی با ایشان ندارد. اما هیچگاه اعلام نشد این مدرک واقعا از کجا آمده و چرا در حاشیه جلسه هیات دولت و نه در دانشگاه مورد ادعا اعطا شده است.
هم اکنون دیگران می خوانند-
یارانه بگیران بخوانند؛ منتظر واریز این یارانههای بهاری باشید + مبلغ هر یارانه و زمان واریز
-
قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای بازار | قیمت جدید گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون
-
زمان واریز یارانه اردیبهشت | جزئیات مهم تغییرات در پرداخت یارانه نقدی
-
پیش تولید ساخت «پایتخت 7» آغاز شد، فراخوان بازیگری + زمان پخش
-
فال شمع امروز شنبه 8 اردیبهشت 1403 | اینجا فال شمع روزانه ات را بخوان
-
فال قهوه امروز شنبه 8 اردیبهشت 1403 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر
-
این دختر ایرانی دل و دین ژوزه مورایس تازه مسلمان را برد!؛ شیدا مقصودلو کیست؟+ عکس