یک‌شنبه 30 دی 1403

دکتر مصدق

دکتر مصدق

وب‌گاه اقتصاد نیوز

اقتصادنیوز: اگرچه مصدق را به عنوان سمبل ناسیونالیسم ایرانی می‌شناسند، ولی ناسیونالیسم او بیش از همه وجهی عملگرایانه داشت.

وب‌گاه خبر آنلاین

کانال مطالعات تاریخ و سیاست نوشت: امیراصلان افشار دیپلمات وقت ایران در لاهه، سفیر ایران در آمریکا و آلمان و آخرین رئیس کل تشریفات دربار شاهنشاهی می گوید:

وب‌گاه خبر آنلاین

پایگاه «مبلغ» نوشت: آیت‌الله طالقانی گفت: مصدق را متهم کردند طرفدار آمریکاست، متهمش کردند که اهل سازش است آیا این اتهامات به مصدق به این شخصیتی که در تاریخ امتحان خودش را داده می‌چسبد؟!

وب‌گاه عصر ایران

در دوره ریاست جمهوری آیزنهاور در آمریکا، حکومت‌های ملی در سه قاره سرنگون شدند: حکومت آرینز در گواتمالا، حکومت دکتر مصدق در ایران، حکومت پاتریس لومومبا در کنگو (زئیر).

خبرگزاری ایرنا

تهران - ایرنا - آیت‌الله کاشانی را به جرأت می‌توان رهبر بلامنازع ملت ایران در نهضت ملی شدن صنعت نفت دانست؛ دکتر مصدق زمانی توانست در حوزه سیاسی موضوع ملی شدن نفت را پیگیری کند که از پشتیبانی آیت‌الله کاشانی و البته مردمی که تحت نفوذ و هدایت آیت‌الله به میدان مبارزه آمده بودند، برخوردار شد.

خبرگزاری دانشجو

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، کتاب «شکست در بازی طولانی» نوشته فیلیپ گوردون می‌تواند یک اعتراف نامه مهم از سوی یک سیاستمدار آمریکایی باشد که خوی استکبار، ظلم و و مداخله‌گری را بر ملا می‌کند. «شکست در بازی طولانی» دو اعتراف مهم دارد؛ اول اعتراف به مداخله‌گری ایالات‌متحده در بقیه کشورها و دیگر اعتراف به شکست این دخالت‌ها در منطقه غرب آسیا. گوردون در این کتاب به شکست به ایده امریکایی...

وب‌گاه دنیای اقتصاد

شاه حسنی گفت: دکتر سحابی بعدها به من گفت: «شاه‌حسینی! محتمل است من زودتر از تو بمیرم، اگر تو زنده بودی کوشش کن به هر شکلی که می‌توانی دکتر مصدق را به ابن‌بابویه منتقل کنی. چون دکتر مصدق وصیت کرده بوده است و من او را دفن کردم. اگر روزی این امکان فراهم شد و من نبودم این جنازه را ببرید در ابن‌بابویه در کنار شهدای سی‌اُم تیر دفن کنید.» ولی نگذاشتند و هنوز همانجا به صورت امانت مانده است.

وب‌گاه اقتصاد نیوز

روزنامه قانون نوشت، در روزهایی که بر زبان آوردن نام دکتر مصدق جرأت و جسارت می‌خواست، شاه‌حسینی از کسانی بود که به همراه آیت‌الله سیدرضا زنجانی و عده‌ای دیگر، تحت عنوان شورای نهضت مقاومت ملی به هواداری از دکتر مصدق و آرمان‌های نهضت ملی می‌پرداختند.

وب‌گاه خبر آنلاین

روزنامه قانون نوشت: یار مصدق گفت: برای مراسم چهلم ایشان، نهضت مقاومت ملی بیانیه‌ای صادر و اعلام کرد مراسم چهلم دکتر مصدق در احمدآباد برگزار خواهد شد. با اینکه مردم خیلی می‌ترسیدند، جمعیت بسیار زیادی آمدند. از اول جاده احمدآباد نیروهای انتظامی مردم را تفتیش می‌کردند و گاهی عکس می‌گرفتند یا اسامی را یادداشت می‌کردند. اما باز هم جمعیت بسیاری آمد. با این حال به هیچ وجه اجازه سخنرانی ندادند...

وب‌گاه خبر آنلاین

عصر ایران نوشت: روایت سید ضیا قدری عجیب است ولی به هر حال خود او گفته است و صدرالدین الهی نامی بسیار معتبر در روزنامه نگاری بود. با این همه باور این که در میانه مصاحبه های هر از گاه یک بارشان با روزنامه‌نگار سرشناس و استاد فقید - صدرالدین الهی - ناگهان جلسه را ترک کند و یک ساعت برگردد و بگوید یک راست نزد شاه رفته بود تا درباره درگذشت مصدق صحبت کند.

وب‌گاه مشرق نیوز

روزنامه غربگرای هم‌میهن اذعان کرد طیف نهضت آزادی، هیچ پایگاه قدرت اجتماعی و بسیج‌گری عمومی در مقابل رهبری حضرت امام (ره) نداشت و برنامه‌اش برای فرستادن مردم به خانه‌ها پس از انقلاب به جایی نرسید.

وب‌گاه اقتصاد نیوز

اختلافات میان مجلس شورای اسلامی و بنی صدر که رئیس جمهور بود مدام بیشتر می شد، امام اما در این میان هر دو طرف را به رعایت قانون و وحدت توصیه می کردند و خود دخالتی در امور نمی کردند. بنی صدر پا را از قبل هم فراتر گذاشت تا جایی که روز چهاردهم اسفند ماه سال 59، نیروهای انقلابی را مورد ناسزا قرار داد و آنان را مشتی چماقدار خواند در حالی که این نیروهای طرفدار بنی صدر بودند که به جان نیروهای...

وب‌گاه عصر ایران

یگانه روایت از واکنش شخص شاه به خبر درگذشت دکتر محمد مصدق آن هم تنها ساعاتی بعد از 14 اسفند 1345 اما از آنِ سید ضیاءالدین طباطبایی عامل اصلی کودتای سوم اسفند 1299 است

وب‌گاه اقتصاد نیوز

خانه تدین زیباترین خانه سنتی نجف آباد تخریب شد.

وب‌گاه خبر آنلاین

خبر فوری نوشت: می توان احمد شاه را تنها پادشاه مشروطه واقعی ایران دانست. با این حال، عصر او پر از آشوب و بی ثباتی و فساد است. علت چیست؟ چرا ایران نتوانست مشروطه واقعی را تجربه کند؟ بخشی از مشکل به شخص احمد شاه و بخشی دیگر به شرایط کشور، دخالت کشورهای خارجی و وضعیت اجتماعی مردم بازمی‌گردد.