دکتر مصدق
دکتر مصدق
ایرنا نوشت: 25 خرداد ماه روز تولد محمدعلی رجایی، دومین رییس جمهور ایران است که عمر ریاست جمهوریاش 28 روزه شد اما شهادت و نوع زندگی اجتماعی و سیاسی اش با توجه به شرایط آن دوران مهمترین دلیل ماندگاری اش پس از گذشت 42 سال است.
اقتصادنیوز: وزیر خارجه پیشین کشورمان گفت: در فاصله سالهای 2003 تا 2005 اروپاییها توانستند از رفتن ایران به شورای امنیت جلوگیری کنند علیرغم مخالفت آمریکا. بعد از ترامپ اروپاییها توانستند اجماع امنیتی را به جای ایران علیه آمریکا شکل دهند. البته سیاستی هم که ایران به کار برد بسیار موثر بود.
یک کارشناس تاریخ پژوه گفت: از سخنان ظریف در خصوص ترکمنچای متاسفم، لازم است وی تاریخ بخواند زیرا در ملی شدن صنعت نفت به هدفی آرمانی با امکانات محدود دست یافتیم.
پژوهشگر تاریخ معاصر ایران گفت: چرا باید «آرزوها» را امری منفی بدانیم در حالیکه داشتن آرزو برای فرد و ملت موتور محرک است و هرچه آروزی ملتها بلند باشد، تلاش و تحرک آنها بیشتر خواهد بود.
دیدارهای مردمی و پرحضور آیت الله خامنه ای در محل حسینیه امام خمینی (واقع در انتهای خیابان فلسطین) انجام میشود که ساخت آن در سال 1368 انجام شد تا محلی برای برگزاری مراسم های مذهبی و سیاسی به میزبانی رهبری باشد.
مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: این یادداشت نه به علل وقوع و پیروزی انقلاب 1357 میپردازد نه کارنامه جمهوری اسلامی ایران در حیات بنیادگذار آن (1368- 1358) را برمیرسد و نه 34 سال پس از آن را. این نوشته تنها بر آن است که «آیتاللهالعظمی خمینی» را با هملباسان شاخص یا اصطلاحا با آیتاللههای دیگر که قبلتر میزیستند یا همروزگار بودند مقایسه کند تا بر وجوه تفاوت یا تمایز انگشت گذارد بی...
دوازدهمین سالگرد درگذشت مهندس عزت الله سحابی (دهم خرداد) در حالی از راه رسیده که امسال زری خانم دیگر نیست؛ همسر وفادار او - زرین دخت عطایی - که سال پیش درگذشت.
زیباکلام وقتی در می یابد که با بانو فاطمی مواجه است گمان میبردمیتواند به منبع دست اولی از خاطران ناب سطوتی از سال های نهضت نفت و اثرگذاران و مخالفانش مواجه شود اما...
دکتر مصدق رهبر جبههای بود که احزاب و گروههای تشکیلدهنده آن نه تنها لیبرال نبودند، بلکه مرزبندی آنها با لیبرالیسم فاشتر از آفتاب بود. هدف اساسی مصدق، هدفی ناسیونالیستی و پروژه سیاسی وی نیز بیش از هر چیز پروژهای استقلالطلبانه (و نه آزادیخواهانه) بود.
محمدعلی موحد در دوم خرداد سال 1302 در تبریز متولد شد. زمانی که آذربایجان دریچه ارتباط ایران با فرهنگ و تمدن غرب بود. در آذربایجان بود که نخستین چاپخانه، نخستین مدرسه و نخستین روزنامه راهاندازی شد
اقتصادنیوز: هممیهن به مناسبت سالگرد دوم خرداد به بررسی کارنامه هشت سال سیاست خارجی دولت سیدمحمد خاتمی پرداخته است.
با این که نوه مرجع فقید شیعیان سنت برگزاری مراسم سالگرد را همهساله پاس میدارد امسال اما نواهای مخالفی هم شنیده شد که پرسیدند: مگر شصتوچهارمین سالگرد هم نیاز به مراسم دارد؟ یادداشت حاضر به این پرسش پاسخ می دهد که ناخرسندان با چه مشکل دارند؟
عصر ایران نوشت: حاج مهدی عراقی که نتایج تلخ رقابت مجمع مسلمانان مجاهد با فداییان اسلام بر سر تقرب جستن به آیتالله کاشانی را از یاد نبرده بود، برای پیشگیری از تکرار چنین رقابتی در میان مریدان آیتالله خمینی، پیشنهاد همکاری مشترک سه گروه مذکور را با حاج صادق امانی مطرح میکند. در واقع تاسیس جمعیت موتلفه اسلامی را باید محصول پختگی و آبدیدگی سیاسی او دانست. تشکیل موتلفه با استقبال امام...
حاج مهدی پس از قیام 15 خرداد، در زمره خواص مورد اعتماد امام درآمد به گونهای که خودش میگوید پس از آزادی امام در فروردین 1343، در جریان ملاقاتهای عمومی، «اداره منزل آقا در اختیار ما بود.»
ساختمان ایستگاه راهآهن تهران یا استاسیون قدیم از دوران پهلوی اول در ضلع جنوبی میدان راهآهن ساخته شد که معماری قابل تأمل و ماجراهای جالبی دارد.