شنبه 3 آذر 1403

دکتر مصدق

دکتر مصدق

وب‌گاه عرشه آنلاین

محمدعلی موحد در دوم خرداد سال 1302 در تبریز متولد شد. زمانی که آذربایجان دریچه ارتباط ایران با فرهنگ و تمدن غرب بود. در آذربایجان بود که نخستین چاپخانه، نخستین مدرسه و نخستین روزنامه راه‌اندازی شد

وب‌گاه اقتصاد نیوز

اقتصادنیوز: هم‌میهن به مناسبت سالگرد دوم خرداد به بررسی کارنامه هشت سال سیاست خارجی دولت سیدمحمد خاتمی پرداخته است.

وب‌گاه عصر ایران

با این که نوه مرجع فقید شیعیان سنت برگزاری مراسم سالگرد را همه‌ساله پاس می‌دارد امسال اما نواهای مخالفی هم شنیده شد که پرسیدند: مگر شصت‌و‌چهارمین سالگرد هم نیاز به مراسم دارد؟ یادداشت حاضر به این پرسش پاسخ می دهد که ناخرسندان با چه مشکل دارند؟

وب‌گاه خبر آنلاین

عصر ایران نوشت: حاج مهدی عراقی که نتایج تلخ رقابت مجمع مسلمانان مجاهد با فداییان اسلام بر سر تقرب جستن به آیت‌الله کاشانی را از یاد نبرده بود، برای پیشگیری از تکرار چنین رقابتی در میان مریدان آیت‌الله خمینی، پیشنهاد همکاری مشترک سه گروه مذکور را با حاج صادق امانی مطرح می‌کند. در واقع تاسیس جمعیت موتلفه اسلامی را باید محصول پختگی و آبدیدگی سیاسی او دانست. تشکیل موتلفه با استقبال امام...

وب‌گاه عصر ایران

حاج مهدی پس از قیام 15 خرداد، در زمره خواص مورد اعتماد امام درآمد به گونه‌ای که خودش می‌گوید پس از آزادی امام در فروردین 1343، در جریان ملاقات‌های عمومی، «اداره منزل آقا در اختیار ما بود.»

وب‌گاه فرارو

ساختمان ایستگاه راه‌آهن تهران یا استاسیون قدیم از دوران پهلوی اول در ضلع جنوبی میدان راه‌آهن ساخته شد که معماری قابل تأمل و ماجرا‌های جالبی دارد.

وب‌گاه گسترش

امین دلیری - کارشناس اقتصاد

خبرگزاری تسنیم

مستند «مرتضی مطهری» از زبان مصطفی کتیرایی، تنها شاهد عینی حادثه و بازسازی صحنه ترور آیت الله به آخرین شب زندگی آیت الله مطهری پرداخته است.

وب‌گاه اقتصاد نیوز

حاج «محمد حسن شمشیری» به تقلید از «کریم آبادی» استاد قهوه‌چی وارد جهان سیاست شد و به همین خاطر مسیر زندگی‌اش تغییر کرد. وی از این دوران از حامیان سر سخت ملی شدن صنعت نفت و دکتر مصدق بود.

وب‌گاه خبر آنلاین

همشهری نوشت: حاج «محمدحسن شمشیری» یا به قولی «حاجی شمشیری» متولد سال 1273 درکوچه ایلچی تهران، در نوجوانی «شاگرد قهوه‌چی» قهوه‌خانه‌دار سیاستمدار «حاج اسماعیل کریم آبادی» بود، به همین دلیل در اواخر دهه 20، هنگامی‌که دکتر مصدق نماینده مجلس شورای ملی بود و با شنیدن نطق‌های شورانگیزش، شیقته او شد.

وب‌گاه فرارو

حاج «محمدحسن شمشیری» در سال 1340 به دلیل بیماری قلبی درگذشت و در آرامستان ابن بابویه تهران در نزدیکی بزرگان و چهره‌های معروفی همچون جهان پهلوان غلامرضا تختی، دکتر حسین فاطمی، علی اکبر دهخدا، میرزاده عشقی، سید اشرف‌الدین گیلانی (نسیم شمال) به خاک سپرده شد.

وب‌گاه دنیای اقتصاد

«اینجا تهران است»، صدایی محکم و پرصلابت، در یک لحظه، یک آن و ضریبی از ثانیه، از جعبه جادو، همه ایران را در قالب پایتخت معرفی کرد؛ آن هم به سال 1319 که فقط چند برج و بارو داشت، بی‌کارخانه و راه‌های کوتاه و بلند و هنوز شهر فرصت‌ها نشده بود. چهارم اردیبهشت همان سال، صدای رضا سجادی، نخستین گوینده رادیو دم مسیحایی جعبه صدا شد. رادیو اول صدایش در میدان‌های شهر می‌پیچید، کمی بعدتر در قهوه‌خانه‌ها...

خبرگزاری مهر

این روزها مدافعان امنیت دریایی ایران در ارتش خبرساز شده اند، از اقیانوس نوردی تا توقیف نفتکش آمریکایی؛ نفتکشی با پرچم جزایر مارشال در دریای عمان که با حکم دادستانی توسط ارتش توقیف شد.

وب‌گاه عصر ایران

ربودن و قتل رییس شهربانی دولت ملی مصدق تنها 4 ماه قبل از 28 مرداد 1332 را می توان مقدمه چینی کودتا هم دانست.

وب‌گاه 55 آنلاین

میرزای شیرازی گفت استعمال تنباکو حرام است (به دلایل سیاسی و نه شرعی) و در دربار خود ناصر‌الدین شاه قلیان‌ها را شکستند حتی همسر او انیس‌الدوله. اگر آن اقتدار موجود بود امروز باید در مشهد صف‌های فروش ارز و سکه شکل می‌گرفت و خود مردم چنین می‌کردند بی‌نیاز به داروغه و عسس.

وب‌گاه عصر ایران

سخنانی از این دست تأثیر گذشته را ندارد. اگر داشت لازم نبود خواستار برخورد و مصادره شوند. خود مردم تحویل می دادند. همین که به پلیس و قوه قاهره متوسل می شوند یعنی نفوذ کلام چون گذشته نیست.