شنبه 6 بهمن 1403

دیپلمات‌های ایرانی در جده / آخرین اخبار درباره حذف ارز ترجیحی / نقش چین در مذاکرات وین

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
دیپلمات‌های ایرانی در جده / آخرین اخبار درباره حذف ارز ترجیحی / نقش چین در مذاکرات وین

از سرگیری فعالیت نمایندگی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی در جده / مذاکارت وین / حذف ارز ترجیحی و... از موضوعات پربازدید و خبرساز تحریریه سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.

به گزارش ایسنا، اعزام سه دیپلمات ایرانی و از سرگیری فعالیت نمایندگی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی در جده، پس از 6 سال وقفه در صدر اخبار پرمخاطب امروز قرار گرفت.

فعالیت دفتر نمایندگی ایران در جده در سال 1394 و در پی قطع روابط ایران و عربستان بعد از حمله عده‌ای به سفارت این کشور در تهران و کنسولگری آن در مشهد تعطیل شده بود.

در همین رابطه سعید خطیب زاده در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره احتمال بازگشایی سفارتخانه های ایران و عربستان، توضیح داد که آنچه در حال حاضر مطرح است تمرکز بر آغاز فعالیت نمایندگی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی در جده است و دیپلمات‌های ما در این زمینه ویزا گرفته‌اند؛ البته همان طور که آقای رئیسی رئیس جمهور در اولین مصاحبه مطبوعاتی خود پس از انتخاب‌شان به این سمت اظهار کردند ایران آمادگی گشایش سفارت خود در عربستان را دارد و این بستگی به طرف سعودی دارد که چه اقدامات عملی را انجام دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این نشست با اشاره به برگزاری مذاکرات وین و استقرار دوباره مذاکره‌کنندگان ارشد کشورها برای ادامه مذاکرات وین در محل انجام برگزاری مذاکرات گفت: گفت‌وگو در مسیر درستی قرار گرفته است و بن‌بست لاینحلی نداریم. در مورد برخی از موضوعات کلیدی باقی مانده باید تصمیمات خاص سیاسی گرفته شود و این موضوع نیازمند این است که تصمیمات در پایتخت کشورها گرفته شود.

اخبار رسیده از وین حاکی از آن است که ایران و 1+4 مصمم هستند تا هر وقت که لازم باشد و دو طرف بتوانند به نتیجه‌ای مطلوب دست یابند به مذاکرات ادامه دهند، از این رو مذاکرات دور هشتم هنوز تمام نشده و مذاکره کنندگان ارشد دو طرف از امروز به رایزنی‌های جاری در وین می پیوندند.

همچنین وزیر امور خارجه کشورمان در سفر اخیرش به چین، در گفت‌وگویی به سوالاتی درباره روابط دوجانبه تهران - پکن و نقش چین در مذاکرات وین پاسخ داد.

حسین امیر عبداللهیان در پاسخ به سوالی در زمینه نقش چین در احیای برجام [توافق هسته‌ای]، توضیح داد: چین نقش سازنده و معقولی در مذاکرات توافق هسته‌ای داشته است، ما هم به مقامات چینی اطمینان دادیم، ایران وقت‌کشی نمی‌کند یا تلاش نمی‌کند مذاکرات را از مسیر اصلی‌اش خارج کند و ما پیشنهادهای سازنده، موثر و واقع‌بینانه‌ای را پای میز مذاکرات در وین مطرح کرده‌ایم.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا هم در بخشی از گفت‌وگو با شبکه سی. بی. اس بار دیگر از دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا برای خروج از توافق هسته ای در سال 2018، انتقاد کرد و گفت: دلیل این که ما الان در وضعیت فعلی‌مان قرار داریم، این است که دولت قبلی از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و ما داریم بهای آن اشتباه فاجعه‌بار را می‌پردازیم.

دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر بخوانید.

حمایت و دعای خیرمان همراه باقری و همکارانش است

همه چیز برای رسیدن به توافق خوب آماده است / دست مذاکره‌کنندگان پُر است

***

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حساب کاربری خود در توییتر نوید خبرهای خوب داد و نوشت: تغییر به نفع مردم محور جلسه امروز رئیس جمهور و تیم اقتصادی دولت با مدیران عامل کلیه بانک‌های دولتی و خصوصی است؛ منتظر خبرهای خوب باشید.

همچنین رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1401 از ارائه برنامه مکتوب حذف ارز ترجیحی توسط دولت به هیئت رئیسه این کمیسیون خبر داد و افزود: این برنامه در کمیسیون تلفیق و در کارگروه مشترکی با دولت بررسی خواهد شد و این کمیسیون نظر نهایی خود را درباره اجرای آن و در راستای تقویت معیشت مردم در صورت حذف این ارز اعلام خواهد کرد.

حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 هم با اشاره به ارائه برنامه مکتوب دولت برای حذف ارز ترجیحی می گوید که هنوز این برنامه رونمایی نشده است و قرار است آن را در کارگروه مشترکی با دولت به صورت دقیق بررسی کنیم. ما به دنبال این هستیم که با حذف ارز ترجیحی، کارت یارانه کالایی و نه یارانه نقدی به مردم بدهیم.

درتوضیح مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 هم رحیم زارع سخنگوی این کمیسیون اسلامی گفت که برنامه دولت در صورت حذف ارز ترجیحی، پرداخت یارانه نقدی و یارانه معیشتی است.

انتهای پیام