دیپلماسی فعال بخش خصوصی علیه تحریم در میانه بحران کرونا
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران، همزمان با شیوع ویروس کرونا در ایران، بخش خصوصی نیز همپای دولت وارد میدان شد تا به سهم خود در مهار ایران بیماری همهگیر اقدام کند. اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی، علاوه بر حمایت از اقدامات وزارت بهداشت در داخل، تلاش کرده است طی مکاتبه با نهادهای تجاری بینالمللی از جمله اتاق بازرگانی بینالمللی و انجمن اتاقهای بازرگانی و صنعت اروپا، در ایجاد اجماع جهانی برای رفع تحریم های آمریکا علیه ایران، به صف دستگاه دیپلماسی کشور بپیوندد.
دیپلماسی فعال بخش خصوصی در بحران کرونا تا اینجای کار توانسته است موافقت حداکثری نهادهای تجاری بینالمللی را کسب کند. رئیس اتاق ایران در نامههایی جداگانه به رئیس اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC) و رئیس انجمن اتاقهای بازرگانی و صنعت اروپا، همراهی این دو نهاد برای رفع محدودیتهای تحریم علیه ایران را خواستار شده بود؛ چراکه این محدودیتها مستقیما مبارزه با کرونا در ایران را مختل کرده است.
غلامحسین شافعی در جایگاه رئیس اتاق ایران و رئیس کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی در نامهای به پال پولمن، رئیس اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC)، مساعدت این نهاد بینالمللی و جامعه جهانی برای ارسال تجهیزات پزشکی به ایران در شرایط تحریمهای ظالمانه را خواستار شد.
استقبال و همراهی اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC) را به همراه داشت و باعث شد این اتاق در نامهای سرگشاده از رهبران 20 اقتصاد بزرگ جهان (G20) بخواهد در راستای کمک به مهار ویروس کرونا، تمامی اقلام پزشکی، داروها، ضدعفونیکنندهها، صابون و لوازم بهداشت شخصی را از ممنوعیتها و تعرفههای تجاری محدودکننده معاف کنند.
در ادامه، شافعی در 27 اسفند 98 نامهای خطاب به کریستوف لایتل، رئیس انجمن اتاقهای بازرگانی و صنعت اروپا، ارسال کرد و ضمن ابراز نگرانی نسبت به کمبود تجهیزات و داروهای مقابله با کرونا در ایران، خواستار توجه اتاقهای بازرگانی اروپا به مسئولیت اجتماعی خود در برابر تحریمهای ناعادلانه آمریکا علیه ایران شد.
این نامه نیز با پاسخگویی مستقیم رئیس انجمن اتاقهای بازرگانی و صنعت اروپا مواجه شد. لایتل در پاسخ به نامه شافعی اعلام کرد: که شبکه اتاق اروپایی تمام تلاش خود را برای کاهش بحران کرونا در ایران و جهان به کار میگیرد و از تلاشهای اتحادیه اروپا برای ارائه کمکهای انسان دوستانه به ایران حمایت میکند.
در یک ماه گذشته که شیوع بیحد و مرز ویروس کرونا در کشورهای مختلف ازجمله ایران تشدید شده، رایزنیهای دیپلماتیک نیز در جهان افزایش پیدا کرده و کشورهای مختلف به دنبال جذب همراهی حداکثری بینالمللی برای مقابله با اپیدمی کرونا بودهاند. در این میان دیپلماسی اتاق ایران برای تسهیل مقابله با کرونا نیز به عنوان بخشی از مسئولیت اجتماعی بخش خصوصی فعال شده و تلاش برای به ثمر رساندن آن همچنان ادامه دارد.
در سوی دیگر ماجرا، دستگاه دیپلماسی کشور و وزیر امور خارجه نیز تلاش می کند جهان را از تأثیر مخرب تحریمهای آمریکا بر حوزه غذا و دارو و تأمین اقلام موردنیاز برای مقابله با کرونا آگاه کند. حرکتی که به نظر میرسد به صورت جدی با توییت محمدجواد ظریف در اواخر اسفندماه آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
ظریف در توییت خود خطاب به آمریکا نوشته بود: «ویروسها مرز و جغرافیا نمیشناسند؛ تحریمها را لغو کنید.» این جمله آغازگر موج تازهای در اعتراض به تحریمهای ظالمانه علیه ایران شد و توانست همراهی سازمان ملل و نهادهای بینالمللی را نیز کسب کند.
انتهای پیام /
تحریم بخش خصوصی ایران آمریکا