جمعه 9 آذر 1403

رئیس جمهور: عصبانی هستند که چرا بورس ایران خوب است / تصمیمات مهم برای تنظیم بازار لیمو / وزیر صنعت: مازاد تولید اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا صادر می‌شود

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
رئیس جمهور: عصبانی هستند که چرا بورس ایران خوب است / تصمیمات مهم برای تنظیم بازار لیمو / وزیر صنعت: مازاد تولید اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا صادر می‌شود

این پیمانه تیتر‌هایی همچون خیز شاخص کل بورس برای ورود به ابرکانال 800 هزار واحد، افزایش نرخ بر تابلوی صرافی ملی، مدیرعامل بورس تهران: استقبال مردم از بورس بی نظیر است، رئیس سازمان بورس: از خرید و فروش مستقیم در بورس پرهیز کنید، همتی: رشد 32 درصدی میزان سپرده‌های مردم در سیستم بانکی، شمار شاغلین خارجی 20 درصد کمتر می‌شود و سبقت اروپا از چین در خودرو‌های برقی را در بر دارد.

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون خیز شاخص کل بورس برای ورود به ابرکانال 800 هزار واحد، افزایش نرخ بر تابلوی صرافی ملی، مدیرعامل بورس تهران: استقبال مردم از بورس بی نظیر است، رئیس سازمان بورس: از خرید و فروش مستقیم در بورس پرهیز کنید، همتی: رشد 32 درصدی میزان سپرده‌های مردم در سیستم بانکی، شمار شاغلین خارجی 20 درصد کمتر می‌شود و سبقت اروپا از چین در خودرو‌های برقی را در بر دارد.

افزایش نرخ بر تابلوی صرافی ملی

در معاملات امروز بازار ارز، شاهد رشد بهای دلار و یورو در صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور بودیم. به گونه ای که هر اسکناس دلار آمریکا به نرخ 15500 تومان از مردم خریداری شد و به قیمت 15600 تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد که نسبت به روز قبل، 100 تومان رشد داشت. همچنین هر اسکناس یورو در این صرافی ها، به نرخ 16900 تومان از مردم خریداری و با افزایش 100 تومانی نسبت به روز شنبه، به قیمت 17000 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد.

خیز شاخص کل بورس برای ورود به ابرکانال 800 هزار واحد

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز، با افزایش 28732 واحدی معادل 3.73 درصد به رقم 798 هزار و 105 واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با رشد 256 واحدی به رقم 9 هزار و 607 واحد رسید. همچنین با افزایش 7653 واحدی معادل 3.73 درصد به رقم 267 هزار و 475 واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با رشد 6390 واحدی معادل 2.45 درصد، عدد 267 هزار و 475 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش 4247 واحدی معادل 2.45 درصد به رقم 177 هزار و 762 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، 32828 واحد افزایش معادل 3.37 درصد را رقم زد و به سطح یک میلیون و 8 هزار واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با 22058 واحد افزایش معادل 4.05 درصد به رقم 566 هزار و 122 واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با 53787 واحد افزایش معادل 3.29 درصد همراه بود و عدد یک میلیون و 687 هزار واحد را به نمایش گذاشت.

رئیس جمهور: عصبانی هستند که چرا بورس ایران خوب است

دکتر حسن روحانی روز یکشنبه در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا، گفت: "اینکه کارآفرینان ما تلاش می‌کنند و اینکه مردم ما تلاش می‌کنند و آمار تورم ما نشان داد علیرغم مشکلاتی که در اسفند و فروردین داشتیم، تورم ما کاهشی بود و هم نقطه به نقطه و هم سالانه پایین آمد که دومرتبه آنها عصبانی می شوند و می گویند چرا در دنیا همه بدبخت شدند، چرا وضع شما خوب شد؟ خوب شد، چه کار کنیم؟ شما اگر ناراحت هستید، گوش نکنید و راهش این است که وفی آذانهم وقرا که در گوشتان یک پنبه بگذارید این حرفهای خوب را نشنوید. بورس ما خوب شده، عصبانی هستند و می گویند بورس تمام دنیا به هم ریخته، چرا بورس ایران خوب است که بورس ایران به خاطر تلاش همه شرکت‌ها و فعالان اقتصادی خوب است و خوشبختانه عرضه سهام شرکت‌هایی که شرکتهای بزرگ هستند. شستا اعلام کرد امیدواریم به زودی شستان هم اعلام کند در بورس، بانکها هم سهام خود را به زودی در بورس عرضه خواهند کرد و بورس ما رونق پیدا می‌کند و شورای عالی بورس باید مراقبت خود را بکند تا ما جلو برویم."

مدیرعامل بورس تهران: استقبال مردم از بورس بی نظیر است

علی صحرایی مدیرعامل بورس تهران گفتگویی اظهار داشت: استقبال مردم از بورس در طول تاریخ 52 ساله بورس بی نظیر است. این استقبال نتیجه زحمات مدیران قبلی بورس است. مدیران قبلی از سال 84 به بعد قوانین را به نفع بازار و سرمایه گذاران تغییر دادند. یکی از این قوانین عرضه اولیه به همه کدهای بورسی بود. طی این سالها شفافیت بازار بورس به قدری است که سرمایه مردم را به خود جلب کرده است. برای سرمایه گذاران امکان معاملات آنلاین ایجاد شده تا با کمترین سرمایه بتوانند در بورس حضور یابند. در بورس 335 شرکت در 40 صنعت حضور دارند و بازار متنوعی را شکل داده اند. برای افراد کم ریسک صندوق های سرمایه گذاری و برای افرادی که حاضر به ریسک بالا هستند ورود مستقیم به سهام را ایجاد کرده ایم. وی به میزان استقبال از شستا اشاره کرد و افزود: حدود دو میلیون نفر تقاضای خرید شستا را داشتند که رقم کم نظیری به حساب می آید. وی خاطر نشان کرد: در سال 98 میانگین ارزش معاملات 2 هزار میلیارد تومان بود اما در نخستین ماه سال 99 میزان معاملات به 6 هزار ملیارد تومن رسیده است. این افزایش ورود نقدینگی در بورس است. افزایش صادرات برخی از شرکت ها در کنار افزایش قیمت ارز جذابیت زیادی برای برخی از شرکت های بورسی ایجاد کرده و موج جدیدی از تقاضا را ایجاد کرده است.

رئیس سازمان بورس: از خرید و فروش مستقیم در بورس پرهیز کنید

دکتر حسن قالیباف اصل گفت: اگرچه آمدن به بازار سرمایه کار پسندیده‌ای است، اما تقاضای من از مردم این است که از خرید و فروش مستقیم در بورس پرهیز کنند و در این باره از افراد مجوزدار و شناسنامه دار مشاوره بگیرند البته سرمایه گذار مسئول تصمیمات خود است. بنابراین سرمایه گذار باید دقت کند و با قبول مسئولیت اقدام به سرمایه گذاری کند. وی افزود: بازار سرمایه مانند بازارهای دیگر نیست در این بازار، سهام روی تابلو خرید و فروش می‌شود قیمت‌ها ثابت نیست امکان دارد برای سهمی تقاضا وجود داشته باشد و آن میزان عرضه جواب ندهد بنابراین قیمت افزایش می‌یابد، اما اگر شرکت‌های جدید به بورس بیایند و در بورس عرضه‌های جدید انجام شود باعث خواهد شد نقدینگی که به ناچار به سمت شرکتی با سهام گران رفته بود به سمت عرضه‌های جدید بیاید همچنان که در چند روز گذشته شاهد بودیم.

همتی: رشد 32 درصدی میزان سپرده های مردم در سیستم بانکی

رییس کل بانک مرکزی گفت: میزان سپرده های مردم نزد سیستم بانکی در پایان سال 1398 نسبت به پایان سال 1397 با 32 درصد رشد به مبلغ 2.411 هزار میلیارد تومان رسید. همتی افزود: همچنین میزان تسهیلات پرداختی از سوی نظام بانکی در مدت یاد شده با 26 درصد رشد به مبلغ 975 هزار میلیارد تومان در پایان اسفند 1398 رسید.

تصمیمات مهم برای تنظیم بازار لیمو

سخنگوی ستاد تنظیم بازاراقدامات صورت گرفته در راستای تنظیم بازار لیمو ترش را تشریح و تاکید کرد: در کنار ممنوعیت صادرات لیموترش و لیمو شیرین، تمهیداتی برای تامین کسری بازار از طریق واردات لیموترش اندیشیده شده است. تا پانزدهم اردیبهشت‌ماه برنامه ریزی برای واردات 5 هزار تن لیموترش اجرایی خواهد شد. به گفته کلامی، ورود این محموله بی‌تردید زمینه را برای کاهش و منطقی شدن قیمت این ماده خوارکی در بازار فراهم می‌کند. وی با اشاره به اینکه لیموترش با ارز نیمایی وارد کشور خواهد شد، افزود: به نظر می‌رسد این اقدام در کنار ممنوعیت صادرات لیموترش به تنظیم بازار این کالا منجر خواهد شد.

کلامی ضمن هشدار به محتکران لیموترش و لیموشیرین گفت: طبق تصمیمات اتخاذ شده این کالا تحت شمول قانون مقابله با احتکار است، با توجه به حجم واردات تا 15 اردیبهشت از یک سو و آغاز برداشت لیموترش و تولید داخل در تیرماه از سوی دیگر، کسانی که نسبت به عرضه لیموی موجود در انبار اقدام نکنند، گذشته از تخلف، با زیان هنگفتی نیز روبرو خواهند شد چرا که قیمت‌ها با کاهش روبرو می شود. وی در پاسخ به این سئوال که حجم لیموترش تولیدی در کشور چه میزان است؟ گفت: سالانه در حدود 600 هزار تن لیموترش در کشور تولید می‌شود و بررسی‌ها نشان می‌دهد ممنوعیت صادرات در شرایط فعلی کشاورزان و باغداران را متضرر نمی‌کند چرا که فصل برداشت دو ماه اول تابستان است و در شرایط فعلی دلالان در بازار حضور دارند. کلامی در پاسخ به این سئوال که آیا قیمت برای لیموهایی که طبق قانون مقابله با احتکار کشف شوند، تعیین شده است، توضیح داد: هرمحموله‌ای که توسط دولت کشف شود به نرخ 12 هزار تومان در مبدا تحویل سازمان تعزیرات حکومتی خواهد شد و در میادین میوه و تره بار شهرداری عرضه می شود.

وزیر صنعت: مازاد تولید اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا صادر می‌شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به افزایش چند برابری تولیدات اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا در کشور و وجود مازاد تولید در برخی اقلام، گفت: دولت به وزارت صنعت اجازه داده تا بخشی از مازاد تولید این اقلام را مشروط به تامین کامل نیاز داخل، صادر کند. رضا رحمانی افزود: تامین اقلام ضروری برای مقابله با کرونا از نخستین روز درخواست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای این منظور در دستور کار قرار گرفت و در کمتر از دو ماه، تولیدات محصولات و ملزومات بهداشتی رشد چندین برابری داشته و امروز در برخی موارد امکان صادرات وجود دارد. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تولید مواد ضدعفونی کننده در این مدت با افزایش هشت برابری روبرو شده و نیز تولید روزانه 200 هزار عدد ماسک در برنامه قرار دارد و امروز در مجموع تولیدات صنعتی، صنفی و کارگاهی به حدود 6 میلیون عدد ماسک در روز رسیده است.

شمار شاغلین خارجی 20 درصد کمتر می شود

بانک جهانی در گزارشی اعلام کرد که با توجه به شیوع گسترده کرونا در جهان و تداوم تعطیلی کسب وکارها، بحران بازارکار باعث کاهش تمایل کارفرمایان به استخدام نیروهای مهارج خارجی خواهد شد تا جایی که ممکن است شمار شاغلین خارجی در سطح جهان نسبت به سال قبل با ریزش 20 درصدی مواجه شود. انتظار می رود بسیاری از شاغلین خارجی نیز با کاهش محسوس دستمزدهای خود مواجه شوند که این مساله به نوبه خود می تواند جریان ورودی ارزی به کشورهای مبدا مهاجرفرست را نیز کاهش دهد. شمار کراگران خارجی از کشورهای آسیای مرکزی و اروپا با کاهش 27.5 درصدی رکورددار خواهد بود و پس از آن نیز کارکنان آفریقایی با کاهش 23.1 درصدی و جنوب آسیا با 22.1 درصد قرار دارند. به گفته بانک جهانی، از آنجا که خانواده بسیاری از شاغلین خارجی به پولی که از طریق کار کردن در کشورهای مقصد به دست می آید وابستگی زیادی دارند، بحران کرونا و بیکاری آن ها می‌تواند باعث پیدایش موج جدیدی از فقر به ویژه در کشورهای کم درآمد شود. به عنوان مثال حدود نیمی از ساکنان شهر " جویاباج" در گواتمالا برای امرار معاش، کاملا وابسته به پولی هستند که بستگانشان از خارج برایشان می فرستند.

سبقت اروپا از چین در خودروهای برقی

جدیدترین آمار فروش وسایل‌نقلیه برقی نشان می‌دهد که فروش این محصولات در پنج بازار بزرگ اروپا شامل آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا و اسپانیا توانسته با ثبت تقاضای 79 هزار و 300 دستگاهی از چین با آمار تقاضای 77 هزار و 200 دستگاهی، سبقت بگیرد. به‌نظر می‌رسد که تعطیلی اغلب کارخانه‌های چین در زمان شیوع شدید ویروس کرونا طی سه ماه نخست سال‌جاری عامل اصلی جا ماندن آمار فروش خودروهای برقی در چین از بازارهای بزرگ اروپا است. در فصل نخست سال 2020 نیز میزان فروش خودروهای برقی در اروپا نسبت به همین زمان در سال 2019، به بیش از دو برابر افزایش یافت. در چین نیز در این مدت روند برعکس بود و به دلیل اینکه شیوع کرونا از چین آغاز شده بود و کارخانه‌های چینی مدت‌ها قبل از کارخانه های اروپایی تعطیل شده بودند، در این کشور میزان فروش خودروهای برقی در سه ماه نخست سال‌جاری نسبت به همین مدت در سال گذشته به بیش از نصف کاهش یافت. شرط معافیت مالیاتی خیریه‌ها اعلام شد

محمد مسیحی معاون درامدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی اعلام کرد هزینه های موسسات خیریه خصوصی صرفا در صورت ثبت در سامانه وزارت تعاون کار و رفاه مشمول معافیت مالیاتی خواهد شد.