رئیس سازمان فضایی: ایران از نظر منابع طبیعی جزء 10 کشور اول دنیاست / مکانهایی داریم که شبیه به سیارات دیگر است
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه علی رغم وجود زیرساختهای گردشگری در کشور در حوزه اقتصاد گردشگری عقب ماندهایم گفت: یکی از مهمترین دغدغههای ما شناسایی و فعال کردن ظرفیتهای بالقوه برای جذب گردشگر است.
به گزارش ایسنا، مرتضی براری امروز (شنبه21 مهر) در اولین سمینار تخصصی "گردشگری فضاپایه" که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد اظهار کرد: در 10 سال گذشته مهمترین دغدغه نظام اقتصاد بوده است. اقتصاد مقاومتی نیز به این معناست که باید ظرفیتهایی که میتوان با آنها اقتصاد را رونق داد جدی گرفته شود.
وی ادامه داد: در جهان بعد از صنعت نفت و خودرو اقتصاد گردشگری بیشترین رشد را در سالهای اخیر داشته است و کشورها دغدغه این را دارند که چگونه زیرساختهایشان را برای اقتصاد گردشگری توسعه دهند.
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس از کویر برای جذب توریست استفاده میکنند، یادآور شد: کشور ما از نظر منابع طبیعی و زیرساختهای گردشگری جزء 10 کشور اول دنیاست و ما قصد داریم که در آینده در حوزه اقتصاد گردشگری نیز در رده بهتری در بین کشورها قرار بگیریم.
براری با بیان اینکه طبق سند چشم انداز توسعه باید سالانه 20 میلیون گردشگر جذب کشور شود، گفت: در حال حاضر تعداد توریستهایی که وارد کشور میشوند بسیار کمتر از این مقدار است و باید تلاش بسیار زیادی کنیم تا در چند سال آینده رقم پیشبینی شده در سند چشم انداز توسعه را تحقق بخشیم.
وی با بیان اینکه باید زیرساختهای گردشگری را رونق داد تصریح کرد: علاوه بر رونق زیرساختها باید از فناوریها برای جذب گردشگر استفاده کنیم.
رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: تولید محتوای کشورهای همسایه در شبکههای اجتماعی برای جذب توریست چندین برابر کشور ماست و ما باید در این زمینه فعالیتهای بیشتری انجام دهیم.
براری با اشاره به نقش گردشگری فضاپایه در رونق اقتصاد گردشگری گفت: شناخت و دستیابی به فضا از اولویتهای کشور است.
وی با اشاره به رشد فناوریهای نوینی همچون ماهوارهها در کشور گفت: در دانشگاهها اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است و دانشگاهها برای کمک به توسعه فناوری فضایی ورود پیدا کردهاند و خوشبختانه صنایع ما قدرت پرتاب ماهواره به مدار را دارد و از معدود کشورهایی هستیم که چرخه فناوری فضایی داریم.
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه کشف اسرار خلقت یکی از برنامهها برای رونق اقتصادی است یادآور شد: امروزه گردشگری بین شهری و بین کشوری را تجربه کردهایم اما تجربه گردشگری بین سیارهای اولویت فعلی برخی از کشورهاست و چندین شرکت نیز سرمایهگذاری در این حوزه را آغاز کردهاند.
براری با اشاره به اینکه در برخی از کشورها پارکهای فضایی بازدید کنندههای قابل توجهی دارند، گفت: کشور ما به واسطه پهناور بودن آسمان بسیار جذابی دارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه هر شب در آسمان رویدادهای فراوانی صورت میگیرد و در جهان سعی میشود که با استفاده از شبکه جهانی اینترنت اتفاقات آسمان در دسترس عموم قرار گیرد.
رئیس سازمان فضایی ایران یادآور شد: خوارزمی 1200 سال پیش دقیقترین نقشه جهان را ترسیم کرد. ابوریحان و خیام نیز در حوزه نجوم دستاوردهای فراوانی داشتند در حالیکه در کشورهای اطراف ممکن است به اندازه انگشتان دست منجم وجود نداشته باشد و ما میخواهیم بستری که در کشور وجود دارد را تبدیل به فرصتی برای رونق صنعت گردشگری کنیم.
براری با بیان اینکه در کشور مکانهایی وجود دارد که شبیه به سیارات دیگر است، گفت: مثلا تپه مریخی دامغان، کوههای مریخی چابهار، دریای ستارگان قشم و یا گذر پریان کرمان فرصت بسیار مناسبی برای رونق گردشگری فضاپایه است. این در حالیست که کشورهای اطراف این تپهها را به شکل مصنوعی برای جذب گردشگر ایجاد میکنند.
رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: شبیه سازی منظومه شمسی و ویژگیهای فضا در آسمان از دیگر کارهایی است که برای رونق گردشگری فضاپایه میتوان انجام داد.
براری با اشاره به دستاوردهای برخی کشورها و تلاش آنان برای ایجاد هتلهای فضایی گفت: در برخی کشورها با فراهم آوردن امکان بی وزنی روی زمین تجربه قرار داشتن در فضا را برای گردشگران ایجاد میکند.
وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم با کمک دانشگاه علم و فرهنگ اهدافمان در حوزه توسعه گردشگری فضاپایه را تحقق ببخشیم و اقتصاد گردشگری فضاپایه را رونق دهیم.
لینک کوتاه: asriran.com/002fN5