رئیس کمیسیون امنیت ملی: در مجلس کمتر با پدیده جاسوس روبهرو هستیم
ابراهیم عزیزی گفت: «من فکر میکنم یکی از جاهایی که تا حالا جلوی نفوذ را خوب گرفته، مجلس است، چراکه نهاد ناظر بر آن یعنی شورای نگهبان است و همیشه هم از ترکیب بسیار خوب فقها و حقوقدانها بهرهمند بوده است. در نتیجه ما در مجلس کمتر با این پدیده روبهرو هستیم. نفوذ بیشتر در جاهایی است که کمتر نظارت بر روی آنها صورت میگیرد. در نتیجه نگاه خود را سریع به این سمت نبریم که منظور فلان قوه...
ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در واکنش به این ادعای علم الهدی که نفوذ و جاسوس از داخل صورت میگیرد و مجلس برای این کار مناسب است، گفت: موضوع نفوذ مدتها مورد تأکید رهبری است و این موضوع همیشه برای جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت بوده که با شبکههایی که به دنبال نفوذ در لایههای مختلف هستند، برخورد شود.
به گزارش خبرآنلاین، وی افزود: طبیعتاً این را نباید به عنوان نگاه سیاسی و جریانی تلقی کرد. آنچه اهمیت دارد این است که نظام سیاسی ما و حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید با بصیرت افزایی و جریان شناسی بتواند جلوی نفوذهایی که محتمل است را در بخشهای مختلفی که تأثیرگذار است، بگیرد. نفوذ موضوعی نیست که ما امروز بر روی آن تأکید کنیم بلکه این نکته مورد تأکید نظام اسلامی و رهبر انقلاب قرار دارد و طبیعتاً باید تلاش کنیم جلوی هر گونه نفوذی که امکان دارد نظام مدیریتی را به سمت ناکارآمدی ببرد، را بگیریم. هر اندازه که جلوی نفوذ در بخشهای مختلف گرفته شود، سالم سازی سیستم را به همراه دارد.
عزیزی همچنین تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که نفوذ ارتباط مستقیم با اقدامات دشمن دارد. در حال حاضر دشمن تلاش میکند از ظرفیتهای مختلف استفاده کند و با اعمال نفوذ در بدنههای مختلف مدیریتی، اجرایی و حتی در بخشهایی که غیراجرایی هستند، اهداف خود را پیش ببرد؛ لذا سالم سازی و جلوگیری از نفوذ میتواند به رشد، تعالی و پیشرفت کشور منتهی شود و طبیعتاً وظیفه همه دستگاههای اجرایی، مدیران و مسئولان در سطوح مختلف است که جلوی نفوذ را بگیرند و من معتقدم که این امر به کارآمدی نظام اسلامی کمک میکند و باید از این زاویه نفوذ را دارای اهمیت دانست و هم از ریشه دار شدن نفوذ جلوگیری کرد. جلوگیری از نفوذ به یک معنا رشد، پیشرفت و کارآمدی سیستم را میسر میکند و از طرفی رضایتمندی مردم را در بخشهای مختلف را فراهم میکند و همچنین جلوی مخاطراتی که امکان دارد در تشکیلات و یا سیستم اداری اعمال شود که کار را خدشه دار کند، را بگیرد.
انگ جاسوسی زدن به یک قوه سطحی نگری است
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از این رو معتقد هستیم که مقابله با نفوذ که سالها مورد تأکید است باید جدیتر گرفته شود، الزاماً به این معنی نیست که نفوذ توسط شبکه جاسوسی و یا سیستمهای اطلاعاتی صورت بگیرد بلکه امکان دارد به واسطه سهل انگاری، کوتاهی و سطحی نگری صورت بگیرد. وقتی این موارد را باهم در نظر بگیریم، نفوذ باید جدی تلقی شود و هم باید در جهت جلوگیری از آن همه باهم تلاش کنیم. من مطمئن هستم که اگر اراده همه دستگاههای اجرایی، مسئولین و سطوح مختلف نظام اسلامی را به همراه داشته باشد، طبیعتاً دستاوردهای خوبی هم به همراه خواهد داشت.
عزیزی در واکنش به اینکه اظهارات علم الهدی حاکی از آن است که بحث نفوذ در مجلس جدیتر از سایر نهادها است، خاطرنشان کرد: اینکه نفوذ را تنها به یک بخش از سطوح حاکمیتی ببریم برای مثال تصور شود که یک جریان نفوذ را در دولت، یا مجلس و یا دستگاههای اجرایی ببیند، این سطحی نگری است و به معنای این است که با موضوع نفوذ هم به نوعی برخورد میکنیم که طبیعتاً شایسته نیست. همه معتقد هستیم مسئله نفوذ امر مهمی است و همه دستگاهها باید مراقبت کنند و اینکه صرفاً یک قوه هدف قرار گرفته شود، فکر میکنم سوگیری است.
وی در پایان یادآور شد: من فکر میکنم یکی از جاهایی که تا حالا جلوی نفوذ را خوب گرفته، مجلس است چراکه نهاد ناظر بر آن یعنی شورای نگهبان است و همیشه هم از ترکیب بسیار خوب فقها و حقوقدانها بهرهمند بوده است. در نتیجه ما در مجلس کمتر با این پدیده روبهرو هستیم. نفوذ بیشتر در جاهایی است که کمتر نظارت بر روی آنها صورت میگیرد. در نتیجه نگاه خود را سریع به این سمت نبریم که منظور فلان قوه و یا جریان سیاسی است. اگر مقداری نگاه سطحی را کنار بگذاریم، معنایش این است ما نگاه عمیقتر و کاربردیتر داشتیم.
از میان اخبار