شنبه 3 آذر 1403

راهبرد سلامت در دولت سیزدهم منتشر شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
راهبرد سلامت در دولت سیزدهم منتشر شد

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دومین شماره فصلنامه علمی تخصصی راهبرد سلامت و بهداشت با عنوان «راهبرد سلامت در دولت سیزدهم» با همکاری پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام و هسته سلامت مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه‌السلام منتشر شد. با توجه به مسائل متعدد حوزه سلامت و محدودیت در منابع و امکانات، انجام کار کارشناسی به منظور تبیین اولویت‌های نظام سلامت ضروری به نظر می‌رسد....

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دومین شماره فصلنامه علمی تخصصی راهبرد سلامت و بهداشت با عنوان «راهبرد سلامت در دولت سیزدهم» با همکاری پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام و هسته سلامت مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه‌السلام منتشر شد.

با توجه به مسائل متعدد حوزه سلامت و محدودیت در منابع و امکانات، انجام کار کارشناسی به منظور تبیین اولویت‌های نظام سلامت ضروری به نظر می‌رسد. لذا هدف از این شماره تبیین اولویت‌های دولت سیزدهم در نظام سلامت بوده و نویسندگان محترم با بیان علت و چرایی اولویت‌ها و بیان دلالت‌های سیاستی موضوعات مطروحه، کمک شایانی به مجریان و سیاست‌گذاران خواهند داشت.

در این شماره، آثار ارزشمندی از خبرگان و پژوهشگران نظام سلامت در محورهای سیاست‌ها و برنامه‌های دولت‌های پیشین، تصویر وضع موجود، تصویر وضع مطلوب، آینده‌پژوهی نظام سلامت و ارائه سیاست‌های پیشنهادی گردآوری شده است.

همچنین به منظور احصاء و پرداخت به مهم‌ترین مسائل روز نظام سلامت و استفاده از طیف گسترده‌تری از آراء خبرگان، از قالب‌های متنوعی از جلمه؛ تحقیقات راهبردی، تحلیل راهبردی، گفتگوی راهبردی، ترجمان دانش و دریچه نو استفاده شد.

تعرفه‌گذاری خدمات سلامت، مسئله انتخاب وزیر و مدیران وزارت بهداشت، حکمرانی سازمان غذا و دارو در حوزه تجهیزات پزشکی و دارو، واکسیناسیون عمومی کرونا و توسعه‌ی آن، ترسیم تصویر وضع موجود و چالش‌های پیش‌روی حوزه جمعیت، بررسی کلان‌روندهای آتی نظام سلامت در زمینه حکمرانی و سیاست‌گذاری سلامت، بیان مهم‌ترین مسائل و راه‌کارهای ارائه خدمات سلامت و در نهایت مسائل حوزه طب‌سنتی ایرانی، طرح تحول سلامت و گردشگری سلامت از جمله موضوعات مهمی است که در این شماره به آنها پرداخته شده است.

کامران باقری لنکرانی، مصطفی قانعی، امیرحسین تکیان، فرزاد پیرویان، حمیدرضا صفی‌خانی، نفیسه حسینی یکتا و فرهاد کوهی از جمله همراهان این شماره هستند که ارائه رهنون‌ها و نکات دقیق کارشناسی آنها می‌تواند مسیر دولت سیزدهم را در آسیب‌شناسی و سیاست‌گذاری نظام سلامت روشن‌تر کند.

امید است این شماره فصلنامه که نتیجه همکاری مشترک پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام و مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام است، قدم کوچکی در راستای اصلاح و ارتقاء نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران باشد.

این شماره فصلنامه راهبرد سلامت و بهداشت به صورت رایگان، در تارنمای پژوهشکده تحقیقات راهبردی و تارنمای فروشگاه اینترنتی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه‌السلام (رشدا) به نشانی https://rushda.ir/?p=8769 قابل دریافت و مطالعه است. همچنین شماره اول این فصلنامه با موضوع «آسیب‌شناسی نظام سلامت از منظر فساد» از همین راه‌ها قابل دسترسی است.