یک‌شنبه 30 دی 1403

راه بهشت چگونه به روی ورزشی‌ها بسته شد؟! / شکست سنگین و سقوط رای عجیب چند کاندیدای ورزشی در انتخابات شورای‌شهر تهران

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
راه بهشت چگونه به روی ورزشی‌ها بسته شد؟! / شکست سنگین و سقوط رای عجیب چند کاندیدای ورزشی در انتخابات شورای‌شهر تهران

انتخابات شورای شهر تهران که تا همین دو دوره قبل، محل یکه تازی قهرمانان پرآوازه ورزش ایران بود و همزمان ساعی و دبیر و جدیدی و رضازاده به صحن شورا راه یافتند، حالا با بی‌اعتنایی مردم به ورزشی‌ها مواجه شده.

نتایج نهایی انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد و در میان برگزیدگان، دو چهره آشنا برای ورزشی ها که در لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب حضور داشتند، توسط مردم انتخاب و به خیابان بهشت راه یافتند.

به گزارش تابناک ورزشی، حبیب کاشانی مدیرعامل سابق باشگاه پرسپولیس و محمد آخوندی سخنگوی اسبق سازمان تربیت بدنی که عضو هیات مدیره باشگاه های پرسپولیس، نساجی قائمشهر و سایپا هم بود، دو چهره ورزشی شورای ششم شهر تهران هستند تا از حقوق و منافع ورزش در پایتخت دفاع کنند.

اما نکته عجیب در این دوره، نمایش میزان محبوبیت چهره های ورزشی در جامعه و کاهش میزان مقبولیت آنها برای کسب کرسی های سیاسی و اجتماعی طی یک دهه اخیر است. در واقع شم سیاسی مردم نیز تغییر اساسی داشته و رای دهندگان دیگر نظیر شورای سوم و چهارم، اعتنایی به لبخند قهرمانان و مدیران معروف شده در ورزش ندارند.

روزگاری بود که حسین رضازاده قهرمان وزنه‌برداری المپیک، علیرضا دبیر و عباس جدیدی قهرمانان جهان و المپیک در کشتی و هادی ساعی قهرمان تکواندوی المپیک یکجا و همزمان با رای بالای مردم در صحن شورا حاضر بودند اما حرف و حدیث ها آنقدر بالا بود که امروز فقط حبیب کاشانی از بین آن جمع ورزشی، آن هم نه پشتوانه آرای ورزشی که به واسطه حضور در لیست چمران به شورا راه پیدا کرد.

حواشی عجیب و بعضا مضحک برخی چهره های ورزشی در جلسات شورای شهر هنوز از یاد و ذهن مردم پاک نشده است. درگیری جدیدی و دبیر که به کبود شدن چشم یکی از آنها و سپس آشتی کنان این دو انجامید، یا بلوای یک زن در ساختمان شورا که حق و حقوق ارتباط موقتش را از یک قهرمان ورزشی مطالبه می‌کرد، یا سیلی سنگین زیر گوش راننده جلوی شورای شهر، یا حرف و حدیث‌ها بابت امتیازات عجیب ساخت‌وساز یکی، یا افزایش ناگهانی و خارق العاده دارایی دیگری، جداکردن شاخ بز در سخنرانی آقای قهرمان و میدان سوارکاری دیگر اسطوره ورزش ایران؛ همگی باعث شد که مردم دارای درک سیاسی قوی تری شوند و در دوره ای که موج تحریم انتخابات هم باعث کاهش جمع آرای ریخته شده به صندوق‌ها شد، ورزشی‌ها با شکستی سنگین میدان سیاست را ترک کنند.

نگاهی به تعداد آرای برخی از افراد مدعی در ورزش که مرتب پشت تریبون های صداوسیما بودند و در یک سال گذشته مهمترین مناصب ورزش و حتی فوتبال را در اختیار داشتند، نشانگر پایان عمر مانور آدم‌های معروف ورزشی در انتخابات شهری است.

در انتخابات 1400 شورای تهران، ورزشی‌ها که سقوط اقبال مردمی نسبت به خودشان را نادیده گرفتند و خیال می‌کردند شانس بالایی برای کسب آرای لازم دارند، یک رسوایی و آبروریزی بزرگ خلق کردند؛ به نحوی که برخی از آنها حتی به تعداد کارکنان و داوران و اعضای رسمی فدراسیون فوتبال و خانواده های شان هم رای نیاوردند! کسی از رتبه 80 بالاتر نیامد. هیچکدام در پایتخت 12 میلیون نفری، حتی به 10 هزار رای نرسید!

بهنام ابوالقاسم‌پور بازیکن تیم ملی و باشگاه پرسپولیس که طی چند سال اخیر در چندین انتخابات ثبت نام کرده، رتبه عالی و قابل قبول هشتادمرا کسب کرد که نسبت به سایر نامزدها قابل قبول بود اما مجید صدری که با حمایت آذری جهرمی رئیس هیات مدیره پرسپولیس شد و تصور می‌کرد یک فرصت ناب حضور در شورای شهر را با تبلیغ گسترده در رسانه های پرسپولیسی به دست آورده، رتبه ای بهتر از......... کسب نکرد! یعنی حتی بخش کوچکی از هواداران پرسپولیس هم حاضر نشد صرف پرسپولیسی بودن به صدری رای بدهد.

عباس جدیدی مرد پرآوازه ورزش ایران و کشتی جهان که کتاب نماز نوشته و در رشته حقوق هم دکترا گرفته است، با وجودی که در چهارمین دوره 118 هزار رای و در دوره قبل 56 هزار رای کسب کرده بود، این بار با سقوطی بحث برانگیز تنها 4480 رای آورد.

حمید سجادی معاون سابق وزارت ورزش و چهره اصولگرایان در ورزش 3134 رای، غلامحسین زمان‌آبادی مدیر بخش فرهنگی در فدراسیون فوتبال و برخی باشگاه‌ها مثل استقلال 2581 رای و مهدی محمدنبی دبیرکل پیشین فدراسیون فوتبال و یار نزدیک کارلوس کی‌روش حتی با رایی کمتر از این اعداد، انتخابات را با درس عبرتی از مردم ترک کردند.

همچنین علی اشکانی دارنده مدال نقره کشتی فرنگی جهان فقط 958 رای آورد و محمد ستارپور بوکسور ارزنده و صاحب برنز بوکس آسیا با 354 رای، به رده 963 سقوط کرد تا این پیام را از مردم بشنوند که اداره شهر نیاز به آشنایی و تجربه و تخصص مدیریتی و البته اخیرا حضور در یک لیست سیاسی اوج گرفته دارد و دیگر مثل سابق نمی توان به پشتوانه شهرت ورزشی به شورا راه یافت.

نویسنده: محمد عباسی