راه خروج گردشگری از رکود در ایام کرونا خلاقیتمحوری است
اراک - ایرنا - معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: شیوع ویروس کرونا ضربات مهلکی را به پیکر صنعت گردشگری وارد کرده که راه برونرفت از این چالشها خلاقیت محوری و شیوههای متعهدانه و مبتنی بر فناوری نوین در این عرصه است.
سید «حسن حسینی» روز سهشنبه در کارگاه آموزشی تحول گردشگری در دوران کرونا با رویکرد ساماندهی و مدیریت گردشگری داخلی و راههای برونرفت از بحران در اراک، افزود: شعار امسال روز جهانی گردشگری تکیه بر ظرفیتهای روستایی بود که این مهم بهدلیل طراحی و اجرای سفرها با مسیر کوتاه، رعایت ایمنی و فاصلهگذاری اجتماعی در سفر و کمک به اشتغال و معیشت جوامع محلی انتخاب شده است.
وی توضیح داد: گردشگری در ایام کرونا نیازمند ایدههای خلاق است و دفاتر خدمات مسافرتی و شاغلان حوزه گردشگری باید از ایام کرونا به عنوان فرصت برای تغییر رویه سنتی در این بخش بهره بگیرند و با استفاده از دنیای مجازی و خدمات نوین بستر فعالیت پویا و پاسخگویی با استفاده از فناوری نو برای مخاطبانشان را مهیا کنند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطرنشان کرد: فضای جامعه پس از کرونا تشنه سفر خواهد بود اما، شیوههای عرضه و تقاضای سنتی سفر کم کم جای خود را به روشهای خلاقانه و نو خواهد داد و شرایط اقتصادی خاص کشور نیز سویه سفر را از امکانات پرهزینه به سمت بومگردی و سفرهای کوتاه جذاب و پرماجرا سوق میدهد و اهالی این صنعت باید با آگاهی و برنامه برای ایام پیش رو برنامهریزی کرده و آماده باشند.
حسینی گفت: بخش خصوصی و دولتی باید در مشارکتی هدفمند مسیرها و جاذبههای کمتر شناخته شده را در حوزه گردشگری استانی معرفی کنند و ظرفیتهای روستایی و طبیعی بکر که استان مرکزی از این نظر غنای زیادی دارد برای این منظور باید ظرف خدمات مجازی و برگزاری تورهای مجازی برجسته سازی شود.
وی خاطرنشان کرد: شکلگیری استارتاپهای هدفمند، ارایه خدمات دیجیتال در معرفی و بسته خدمتی آژانسها و استفاده از ظرفیت و سایر خدمات خلاق به مسافران، تعریف بستههای سفر در مسیرهای فرعی و بکر گردشگری استانها از جمله راهکارهایی است که در ایام کرونا و پس از آن باید بیشتر در حوزه گردشگری به آنها توجه شود.
حسینی یادآور شد: کرونا تاثیرات مخرب زیادی را در لایه اجتماعی، روانی، اقتصادی و مناسبات ارتباطی داشته که هنوز این رویه تداوم داشته و ارزیابی دامنه پیامدهای مذکور در عرصه گردشگری عمیق و بسیار دشوار است اما آنچه در این زمینه اهمیت دارد نیاز مردم به فضای آرامشبخش است که سفر ایمن و در چارچوب رعایت پروتکلهای بهداشتی میتواند در این خصوص موثر باشد.
وی توضیح داد: ستاد ملی مقابله با کرونا سیاستهای متعددی از جمله تاخیر در ارایه مالیات، اعطای تسهیلات برای جبران بخشی از خسارات حوزه کردشگری را عملیاتی کرده اما، واقعیت ان است که بخش اعظم تاسیسات گردشگری در ایام کرونا به طور کامل تعطیل شدهاند و اگر راهبرد و سیاستی کلان در زمینه سازی نوین فعالیت این حوزه صورت نگیرد اهالی این صنعت توان ایستادن روی پای خود و ادامه راه را ندارند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطرنشان کرد: ایران از نظر ظرفیتهای طبیعی در رتبه پنجم و به لحاظ ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی گردشگری در رده دهم دنیا قرار دارد و نیاز است که در سایه خلاقیت و برنامهریزی نوین شرایطی مهیا شود تا بتوان سهم درآمدزایی و اشتغال این حوزه را در سبد اقتصاد کشور و در ایام کرونا حفظ کرد.
در این کارگاه که با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی و موسسه آموزشی ساتراس برگزار شد جمعی از راهنمایان فرهنگی و تاریخی و طبیعتگردی و کارکنان دفاتر خدمات مسافرتی حضور داشتند.
استان مرکزی با یک میلیون و 414 هزار نفر جمعیت در قلب ایران قرار گرفته و بیش از 2 هزار اثر طبیعی، تاریخی و معنوی در آن شناسایی شده است.
*س_برچسبها_س*