راویان اهل سنت چگونه "ظهور حضرت مهدی" را خبر دادهاند؟/ شعرهای جدید شاعران تقدیم به حضرت حجت (عج)
خبر ظهور منجی در کتب همه ادیان آسمانی آمده است؛ بیش از 60 کتب معتبر اهل سنت 500 حدیث در این باره ذکر کرده و 26 راوی خبر از ظهور حضرت مهدی دادهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، شب شعر «حضور» به مناسبت میلاد با سعادت منجی عالم بشریت، امام زمان علیهالسلام در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
در این مراسم سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور، سیده فاطمه موسوی شاعر و دبیر علمی شبهای شعر آیینی حضور، محمدمهدی عبدالهی شاعر و دبیر اجرایی این جلسات و جمعی از شاعران برجسته معاصر نظیر محمود اکرامیفر، علیمحمد مؤدب، غلامرضا سلیمانی، محمدحسین مهدویان، نغمه مستشار نظامی، عارفه دهقانی، ندا نوروزی، فاطمه طارمی و عاطفه جوشقانیان حضور داشتند.
در ابتدای این برنامه، محمدمهدی عبدالهی شاعر و پژوهشگر گفت: یکی از اهداف مهم این برنامهها لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری، امین شعر انقلاب در حوزه شعر آیینی و همچنین برآورده کردن بخشی از دغدغههای معظم له در این حوزه است. امیدواریم بتوانیم رضایت حضرت آقا را جلب کرده و در این مسیر با صلابت و استواری گام برداریم.
او شعری را به امام عصر تقدیم کرد.
بهار از راه میآید ولی دلها بهاری نیست میان سفرهها عیدی به جز چشم انتظاری نیست
نمیخواهم شود تحویل سالی بی گل رویت بهاران جای خود اما مرا لیل و نهاری نیست
چه عیدی و چه تبریکی؟! بهار و فصل دلتنگی! بدون نرگس چشمت، شکوه سبزهزاری نیست
به هر گل میرسم آری نمییابم نشان از تو در این باغ پر از گلشن مگر نقش و نگاری نیست!
سلامی از سر خجلت نثار ماه باید کرد که بعد از سالها هم سیصد و اندی... نه! یاری نیست
گل نرگس اجابت کن دعای آخر خود را چرا در کوچه باغ دل هوای عشق جاری نیست؟
سیده فاطمه موسوی، شاعر، پژوهشگر و فرزند شهید سیدقربانعلی موسوی دیگر شاعری بود که در این جلسه شعرخوانی کرد. او در سخنانی کوتاه قبل از شعرخوانی خود گفت: انشاءالله سلسله شبهای شعر حضور منجر به ظهور امام زمان بشود و به زودی شاعران در محضر امام عصر (عج) شعرخوانی داشته باشند. امیدوارم روح مطهر امام (ره) و شهدای عزیزمان از این نشستهای شعر که در جهت تحقق اهداف و آرمانهای ایشان است، راضی و خشنود باشند.
وی سپس شعر بلندی را تقدیم امام زمان کرد.
صبح ازل تجلی مولایی تو بود شام ابد ادامه زیبایی تو بود هفت آسمان عقیقه نوزایی تو بود آیینه شکوه تماشایی تو بود هفتاد کهکشان شب تنهایی تو بود این خاک تیره محو معلایی تو بود
یا رب طلسم غربت من از غبار کیست؟ بی تابیِ مدام من از انتظار کیست؟ اکسیرِ این شهادتِ دائم شکار کیست؟ قطع رگ انار در آیینه کار کیست؟ خون میرود از آینه، باغ انار کیست؟ ذبحِ گلوی چشمه لبِ آبشار کیست؟
من عاشقم، شهید شدن عادت من است عاشق شدن اصیلترین سنت من است هر جا سری بریده شود، نوبت من است این هم نشان دیگری از غربت من است خطِ غبارِ کرب و بلا ساعت من است قبله حسین و قبله نما حیرت من است
سطانِ عرش! بال ملائک دخیل توست پلکی بزن که عالم و آدم قتیل توست دنیا غبار بال و پر جبرئیل توست در کائنات روضه ذبح جمیل توست معموره بهشت متاع قلیل توست ناحیه مقدسِ خون اصیل توست
اذن الجهاد اگر بدهی میل میل توست هفتاد پشت لشکر اوتاد خیل توست طوفان ابوذر تو و دریا کمیل توست قطب البروجِ کامل الاقران سهیل توست گل کن که خون عالم و آدم طفیل توست کنز العزیز، ملتمس الفضل کیل توست
شکر خدا که صاحب و مولایمان علی ست مسندنشینِ جنت الاعلایمان علی ست صاحب حسامِ قاتل الاعدایمان علی ست شمشیرِ تابناک تجلایمان علی ست قرآنِ ذوالجلالِ مجلایمان علی ست دلداده ایم و مهر تولایمان علی ست...
سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور مهمان ویژه این جلسه شب شعر بود. او در سخنانی درباره وجود حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف بیان داشت: خواجه نصیرالدین طوسی در یکی از کتابهای خود درباره امام زمان بیان میکند که وجود حضرت مهدی برای ما لطف است و تصرف او در کائنات لطف دیگری به ماست. اگر هم اکنون در غیبت به سر میبرد به دلیل ضعف و کمکاری ما منتظران است که زمینه را برای ظهور ایشان مهیا نکردهایم. به عبارت دیگر، مردم علت غیبت هستند و تا زمانی که علت غیبت برطرف نشود، چشممان به جمال ایشان روشن نمیشود.
60 کتب اهل سنت، 500 حدیث و 26 راوی، خبر ظهور حضرت مهدی را به "حدیث متواتر" تبدیل کرده است
وی با اشاره به راویان غیرشیعی از ظهور موعود گفت: ظهور منجی و موعود جهانی وعدهای است که در کتاب مختلف مطرح شده و همه ادیان بدان معترفاند. در کتاب «جاماسبنامه» یکی از شاگردان زرتشت بیان میکند که مردی از زمین تازیان (حجاز امروزی) از فرزند هاشم بیرون میآید که به دین جد خویش بود و زمین را پر از داد کند. در بین اهل سنت نیز اعتقاد به ظهور منجی وجود دارد و بسیاری از علمای اهل سنت بر این باور هستند. در بیش از 60 کتب معتبر اهل سنت، 500 حدیث در این زمینه ذکر شده است. مقدمه کتاب ابن خلدون یکی از همین کتابهاست. او در کتاب خود نوشته است: «آن چه در میان تمام مسلمانان در تمام قرون معروف بوده این است که در آخرالزمان مردی از خاندان پیغمبر ظهور کرده و دین را تایید بخشد، عدل و داد را آشکار ساخته، مسلمانان از او پیروی خواهند کرد و او را مهدی مینامند.»
معاون پارلمانی رئیسجمهور بیان داشت: ظهور منجی این قدر آشکار است که شیخ عبدالله بنباز از مفتیان اهل سنت در مقدمه رسالهای که عقیده اهل سنت را بیان کرده است میگوید حدیث متواتر همهنوعش پذیرفته است و احادیث مربوط به مهدی متواتر است. خبر متواتر به این معناست که آن را بیش از نفر نقل نکرده است. اهل سنت اعتقاد دارند که اگر خبری را 10 نفر بیان کردند آن خبر متواتر است. درباره ظهور حضرت مهدی بیش از 26 راوی داریم که این خبر را بیان کردهاند و به همین دلیل حدیث متواتر است.
او در بخش دیگری از سخنان خود به القابی که برای حضرت مهدی بیان کردهاند اشاره کرد و بیان داشت: اولین ویژگی ایشان اهل قیام بودن است و به همین دلیل است زمانی که اسم ایشان برده میشود، قیام میکنیم. عدهای میگویند ما برای احترام چنین کاری میکنیم اما اگر به خاطر احترام گذاشتن بود باید برای معصومین دیگر به ویژه پیامبر اسلام، حضرت علی علیه السلام، حضرت زهرا و... هم بلند میشدیم. بنابراین این قیام کردن به معنای اعلام آمادگی کردن و بیان این نکته است که حاضریم در رکاب شما بجنگیم. دقیقا مانند سربازی که وقتی فرماندهاش را میبینید از جایش بلند میشود.
وی اضافه کرد: ویژگی دیگر برگرفته از اسم ایشان یعنی مهدی است. مهدی به معنای هدایت شده و هدایتگر است. خود او در صراط مستقیم است و بقیه را هم به راه درست هدایت میکند. حضرت مهدی داعی الی الله و دعوتکننده به سوی خداوند است. ویژگی دیگر ایشان اباصالح یا خلف صالح است. این عبارت به معنای جانشین خلف همه صالحان است. لقب دیگر ایشان بقیه الله است که خود دارای معانی عمیقی است و به همین دلیل است که میگویند هر وقت میخواهید به ایشان سلام دهید بگویید «السلام علیک یا بقیه الله.»
حسینی تاکید کرد: حضرت مهدی حجت را تمام میکند و به همین دلیل به ایشان حجت الله میگویند. شاید بقیه انبیای خداوند نمیتوانستند همه مردم را پوشش دهند اما حضرت مهدی حجت را بر همه مردم دنیا تمام میکند. تعبیر دیگر برای ایشان منتقم است. بزرگترین کسی که مظلومانه به شهادت رسید امام حسین است و حضرت مهدی منتقم خون او خواهد بود. لقب دیگر برای ایشان باسط به معنای گسترشدهنده همه خوبیها در کل زمین است. ویژگی دیگر حضرت مهدی ناطق است. بدین معنا که ایشان همه موضوعات را ناطقانه مطرح میکند و در زمان ظهور ایشان هیچ جای تقیهای باقی نمیماند. آخرین ویژگی حضرت، «نور آل محمد» است. خداوند، قرآن، پیامبر و ائمه ما نور هستند.
علی محمد مؤدب شاعر نامآشنا شعر خود را اینگونه به حضرت حجت تقدیم کرد.
ای جانِ جانِ جان جهانهای مختلف! ایمان عاشقانه جانهای مختلف!
روح سلام در تن هستی که زندهای همواره در نسوج زبانهای مختلف!
رؤیای دلنواز صدفهای ساحلی دریای مهربان کرانهای مختلف!
ما ماندهایم چون رمههایی رهاشده در گرگ و میش ذهن شبانهای مختلف
دارد یقین چوبیمان تیغ میخورد در آتش هجوم گمانهای مختلف
آقا! در آ به عرصه هیجان روزگار ما را بگیر از هیجانهای مختلف
نغمه مستشارنظامی شاعر و دبیر محافل ادبی کتابخانههای عمومی کشور دیگر شاعر حاضر در این جلسه بود که شعرخوانی کرد.
شعری به رسم هدیه... سلامی به رسم یاد روز تولد تو سپردم به دست باد
ای باد راه خانه موعودمان کجاست ای رودهای گمشده مقصودمان کجاست
ای کاش باد بود و غزل بود و جادهها میآمدیم سوی تو ما پا پیادهها
میآمدیم عرض ادب، عرض احترام تبریک عید و گفتن لبیک یا امام
میآمدیم و هدیه ناقابلی... که نیست با چشمهای منتظر و با دلی که نیست
روز تولد تو زمین مهربانتر است خورشید شادتر شده گویا جوانتر است
کوچه به کوچه زمزمه طاق نصرت است عید است و جمکران تو امشب قیامت است
مادر بزرگ گفته که او حی و حاضر است بر هر چه میکنیم نگهبان و ناظر است
شعبان کرامت است و شفاعت علی الخصوص ماه تمام نیمه ماهش گرهگشاست
نام تو روشنایی صبح است و راز عشق خواندم پس از اذان طلوعت نماز عشق
روز تولد است و سلام و ارادتی دادم به دست باد به شوق زیارتی
عارفه دهقانی شاعر و پژوهشگر ادبی نیز شعر خود را قرائت و به ساحت مقدس حضرت مهدی (عج) تقدیم کرد.
پیچیده است در همه عالم صدای تو یا ایهالعزیز... دوعالم فدای تو
هرجا قدم گذاشتی آباد و سبز شد! خِضری و هست دست فلک، زیر پای تو
ما صف کشیدهایم تو پا در رکاب شو ای شب شکن... کجاست طلوعِ ردای تو؟
"کی رفتهای ز دل که تمنا کنم تو را" باز آ به دیده... آه! که خالیست جای تو
محمدحسین مهدویان نیز سرودهای را به مناسبت میلاد امام زمان خواند.
آتش گرفته روح من از تب بدون تو جان جهان هم آمده بر لب بدون تو
ترکیب بیبدیل دو مفهوم عقل و عشق هستم اسیر جهل مرکب بدون تو
روح اصیل کعبه و مشعر وجود توست این کعبه چیست غیر مکعب بدون تو
ذکر مدام ماست "و ایاک نستعین" در کنج جمکران تو هر شب بدون تو
در هفتههای غفلت ما سالهای سال این روزها گذشت مرتب بدون تو
ای معنی تکامل انسان ظهور کن بی معنی است واژه مذهب بدون تو
ندا نوروزی دیگر بانوی شاعره بود که در این جلسه شعرخوانی کرد.
با نوای ندبه خوانهای تو، هم نا نیستم جمعهها باید پریشان باشم، اما نیستم
خوب در آیینهی چشمت تماشا کن مرا ذرهای حتی شبیهِ منتظرها نیستم
گرچه عجِل فی فَرَج میبارد از نایِ گلو آنچنان که باید اما، ناشکیبا نیستم
ماندهام گاهی کجای کار میلنگد که من هرکجایی نام تو میآید، آنجا نیستم
علتِ این کهنه دوریها کدام از ما شدیم؟! من همانی که دلیلش بوده، آیا نیستم؟
هیچ ننگی بدتر از این نیست بر پیشانیا م جمعهها باید پریشان باشم، اما نیستم
عاطفه جوشقانیان دیگر بانوی شاعره بود که به مناسبت نیمه شعبان سرودهای در این شب شعر خواند.
وقتی که در دنیای ما پا میگذاری هرجا نشان از خویش بر جا میگذاری
لبخندهای مادرم را اول صبح با لقمهای در جیب بابا میگذاری
حتی همین نان حلال همسرم را هر شب خودت در سفره ما میگذاری
پر میشود این خانه از بوی محبت وقتی در هر عطر را وا میگذاری
تا زندگی بر شاخهها هم پا بگیرد در لانهها گنجشکها را میگذاری
این زندگی پشتش به لبخند تو گرم است ما را که میگوید که تنها میگذاری؟
مولا به یاد جدتان با خانواده من کربلا میخواهم آیا میگذاری؟
در این مراسم کلیپی از شعرخوانی غلامعلی حداد عادل درباره امام زمان پخش شد.