رتبه نوزدهم رنکینگ دنیا شاید در فیفا دی بعدی / شقیری مانع از طلسمشکنی 18 ساله ایران شد!
گل ژردان شقیری باعث شد تا تیم ملی ایران در رنکینگ جهانی ماه مارس نیز همچنان در جایگاه بیستم دنیا قرار بگیرد و طلسم رسیدن به رتبه نوزدهم دنیا پس از هجده سال شکسته نشود.
به گزارش "ورزش سه"، با پایان فیفا دی در ماه مارس و برگزاری بازیهای تیمهای ملی در رقابتهای رسمی و دوستانه، اکنون همه در انتظار اعلام رسمی جدیدترین رنکینگ فیفا برای رتبه بندی تیمهای ملی فوتبال در سراسر جهان هستند جایی که البته در میان تیمهای برتر دنیا تنها یک جابجایی مهم رخ داده است.
هر چند که این رنکینگ در روزهای آینده به شکل رسمی اعلام می شود ولی از آنجایی که رتبه بندی کشورها براساس ضرایب و معیارهای از پیش مشخص شده است، می توان رتبه تیم ها را چند روز زودتر از اعلام رسمی فیفا مشاهده کرد.
در این فیفا دی و در قاره آسیا، 2 دور از مراحل مقدماتی جام جهانی 2026 و جام ملتهای آسیا 2027 برگزار شد که طی آن تیم ملی فوتبال ایران موفق شد در دو بازی رفت و برگشت برابر ترکمنستان به پیروزی دست پیدا کرده و صعود خود به دور بعدی مسابقات و همچنین جام ملتهای 2027 در عربستان را قطعی کند.
این دو پیروزی در رنکینگ فیفا باعث افزایش رتبه تیم ملی ایران نشد و آنها در همان رتبه های بیستم دنیا و دوم آسیا باقی ماندند چرا که تنها 5.69 امتیاز مثبت به جمع اندوختههای قبلی ملی پوشان اضافه شد ولی فاصله ایران با رتبه بالاتر از خود که به سوئیس اختصاص دارد، کاهش یافت.
تیم ملی فوتبال سوئیس که در نخستین بازی دوستانه خود برابر دانمارک با نتیجه تساوی بدون گل متوقف شده بود، با 12 صدم امتیاز منفی مواجه شد اما پیروزی این تیم در دیدار دوم مقابل ایرلند 3.08 امتیاز مثبت را برای این تیم به دنبال داشت، مسابقه ای که شاگردان مورات یاکین به لطف تک گل ژردان شقیری به برتری دست یافتند.
در واقع میتوان گفت اگر گل شقیری در این مسابقه نبود، سوئیس با امتیاز منفی دیگری روبرو میشد و آن گاه آنها رتبه نوزدهم دنیا را به تیم ملی ایران واگذار میکردند چرا که دو تیم در حال حاضر کمتر از سه امتیاز با هم فاصله دارند و طبیعتاً عدم پیروزی سوئیس در آن مسابقه میتوانست با کاهش امتیازات آنها همراه شود.
بدین ترتیب تیم ملی فوتبال ایران نتوانست پس از 18 سال در رتبهای بهتر از جایگاه بیستمی دنیا قرار بگیرد چرا که آخرین بار ملی پوشان در سال 2006 توانسته بودند که جایگاه نوزدهم فیفا را به خود اختصاص دهند. با این حال، فرصت برای رسیدن به این رتبه در فیفا دی بعدی مهیاست و در صورت لغزش سوئیس و پیروزی تیم ملی برابر ازبکستان و هنگ کنگ، این جایگاه به دست خواهد آمد.
از بین تیمهای آسیایی نیز ژاپن همچنان با کسب بالاترین رتبه در صدر جدول رنکینگ تیمهای قاره ایستاده است. البته پیش از شروع جام ملتهای آسیا، تیم ملی ایران با سامورایی ها بیش از 50 امتیاز فاصله داشت ولی اکنون این اختلاف به کمتر از 5 امتیاز کاهش یافته است.
در میان تیمهای برتر دنیا نیز جایگاه بلژیک و انگلیس با یکدیگر عوض شد. علی رغم توقف شیاطین سرخ اروپا در هر دو بازی تدارکاتی خود در ماه مارس، اما به دلیل شکست انگلیس مقابل برزیل، این تیم با 5.15 امتیاز منفی مواجه شد و با فاصله میلیمتری پایین تر از بلژیک قرار گرفت.
همچون ماههای گذشته، آرژانتین و فرانسه رتبههای اول و دوم را به خود اختصاص دادهاند و سپس بلژیک، انگلیس، برزیل، هلند، پرتغال، اسپانیا، ایتالیا و کرواسی در رتبههای سوم تا دهم قرار دارند. در میان تیمهای آسیایی نیز پس از ژاپن و ایران، کشورهای کره جنوبی، استرالیا، قطر، عربستان، عراق، ازبکستان، امارات و اردن ایستاده اند.