رد خون شاهچراغ انتقام ضربه تاریخی به شبکه ترور / پدرخواندههای اصلاحطلب برای انتخابات مجلس ثبتنام کردهاند؟
با شکست و متلاشی شدن شبکه تروریستی تحت حمایت سرویسهای امنیتی غربی، تروریستها بر آن شدهاند تا با اقدامات ناجوانمردانه مشابه جنایت شب گذشته در حرم شاهچراغ انتقام خود را از مردم بیگناه بگیرند.
سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
************
روزنامههای امروز دوشنبه 23 مردادماه در حالی چاپ و منتشر شده است که حمله تروریستی دوباره به شاهچراغ، پایان مهلت پیش ثبت نام نامزدهای انتخابات مجلس، آن سوی خبرسازی بنزین و گوشت! و شش نمای آماری از دخل و خرج خانوارها در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
شب گذشته و در حوالی اذان مغرب یک سناریوی تلخ، مجدد در حرم شاهچراغ شیراز تکرار شد. حمله تروریستی به بابالمهدی حرم مطهر منجر به شهادت و مجروح شدن چند تن از هموطنانمان شد. آنطور که معاون سیاسی استاندار فارس جزئیات حادثه تروریستی عصر یکشنبه شاهچراغ را تشریح کرده است «یک عامل تکفیری با سلاح گرم وارد حرم مطهر حضرت احمد بن موسی (ع) شده و از ورودی اقدام به تیراندازی به سمت زائران و خادمان کرد.» اسماعیل قزلسفلی اعلام کرد در این حادثه یک نفر شهید و هشت نفر دیگر مجروح یا مصدوم شدهاند که همه آنها به مراکز درمانی منتقل شده و تحت مداوا قرار گرفتهاند.
روزنامه فرهیختگان در تحلیل این اقدام تروریستی در شیراز نوشته است:
وایل مرداد ماه امسال مصادف با ایام عزاداری سیدالشهدا اطلاعیه مهمی از سوی وزارت اطلاعات منتشر شد که از بازداشت اعضای یک شبکه که وزارت اطلاعات آن را «گسترده، تروریستی و صهیونیستی» عنوان کرده، خبر میداد. این شبکه فقط در تهران بیش از 80 مورد دپوی تجهیزات انفجاری داشتهاند که همگی کشف و استخراج شد یا در استان فارس بیش از 100 مورد دپو انجام شده بود که آنها نیز کشف و استخراج شد. در ادامه اطلاعیهای که روز دوشنبه منتشر شد، آمده: «اعضای این تیم پیشتر سابقه پرتاب کوکتلمولوتف به ساختمانهای دولتی، حملاتی به پایگاههای بسیج، آتشزدن چند بانک، چندین دستگاه عابربانک، اتوبوسهای شهری، آنتنهای مخابراتی، ایجاد انفجار در مقابل دفتر یکی از مراجع عظام در ساری، نصب پرچم رژیم موقت صهیونیستی و پرچمهای منتسب به گروهکهای سلطنتطلب در محلهای مختلف و... را داشتهاند، اما این اقدامات «آزمایشی و توانسنجی» برای مقاصد مهمتری بوده و این شبکه اخیرا قصد ورود به فاز عملیات وسیع خرابکارانه را داشتهاند.»
فرهیختگان نوشته است:
با شکست و متلاشی شدن شبکه تروریستی تحت حمایت سرویسهای امنیتی غربی، تروریستها بر آن شدهاند تا با اقدامات ناجوانمردانه و ترورهای کوری مشابه جنایت شب گذشته در حرم شاهچراغ انتقام خود را از مردم بیگناه کوچه و خیابان بگیرند.
آنهاکه آمدند و نیامدند
مهلت پیشثبتنام نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم درحالی دیروز به پایان رسید که مجموعه اخبار و موضعگیریهای منتشرشده در رسانهها و محافل سیاسی، نشان از استقبال کردن اصلاحطلبان و نیز بسیاری از چهرههای شاخص دولت روحانی حکایت دارد.
روزنامه هممیهن درباره وضعیت اردوگاه اصلاحطلبان نوشته است:
البته ضمن آنکه اختلافات در جبهه را باید به رسمیت شناخت اما یک چارچوب و اصولی هم باید تعریف شود تا براساس آن چارچوب هر نوع فعالیتی انجام گیرد، بهخصوص در تصمیمات خاص! به این معنا که بحث و صحبت شود و نظرات مختلف با هم برخورد کند و به یک جمعبندی برسد. سپس وقتی جبهه با روشی دموکراتیک به یک جمعبندی با رأی اکثریت رسید، نتیجه آن باید عملی شود. اگر کسی در جبهه برخلاف اصول و معیارها و آن چارچوب عمل کرد، قابلقبول نیستوقتی میگویند انسجام، به این معنا نیست که همه تابع یک نظر باشند. اما اگر چارچوبی پذیرفتهایم، انسجام و منطق حکم میکند در عمل نظر اکثریت مبنا قرار گیرد و باید انجام شود، نه اینکه اگر نظرات افرادی، رأی اکثریت را نیاورد، بگویند ما میرویم و نظر خودمان را انجام میدهیم، اینکه صحیح نیست و نمیشود فردی بگوید چون این نظر جبهه را قبول ندارم پس خلاف آن را انجام میدهم، این غیرمنطقی است.
روزنامه اعتماد البته تمایل ندارد لیست نهایی اصلاحطلبان در انتخابات را لو بدهد و آن را فضاسازی روانی رقبا خوانده و مینویسد:
حتی خبرنگاران تازهکار و کارآموزان رسانهها هم میدانند برای آگاهی از ثبتنام یا عدم ثبتنام یک فرد یا جریان باید یا با خود فرد تماس بگیرند یا اینکه از سخنگوی جریان یاد شده، موضوع را جویا شوند. این در حالی است که خبرگزاری اصولگرای فارس بدون طی این مراحل، خبر ثبتنام افراد یادشده را منتشر کرده است. پیش از این هم چهرههایی چون حدادعادل اصلاحطلبان را متهم به ناز کردن برای نظام کرده بودند. همچنین باهنر برای اصلاحطلبان شرط گذاشته بود و آنها را فرزندان ناخلف دانسته و حسین شریعتمداری انواع و اقسام انگها و انگارهها را علیه اصلاحطلبان منتشر کرده است.
اما دو روزنامه میانهرو در جبهه اصلاحات حضور اصلاحطلبان در انتخابات را تائید کردهاند، روزنامه آرمان امروز در گزارشی درباره پدرخواندههای جناح چپ نوشته است:
ساختارهای سیاسی ایران باتوجه به موانع و ساختارها در حال تغییر چهره است. اگر به چهرههای شاخص حاضر در فضای سیاسی نگاهی بیندازیم میبینیم که با نسل جدیدی از سیاستمدارنی روبه هستیم، تکنوکرات بودن بخشی از این جریانها است که تلاش میکنند با چهره جدید و البته مرامنامههای تازه تدوین شده وارد رقابتهای انتخاباتی شوند. در هفتههای اخیر مرتب از لیستهایی صحبت میشود که به دور از جبههها و شوراهایی مانند شورای وحدت در رسانهها مطرح میکنند.
این روزنامه با اشاره به برنامه انتخاباتی چپها نوشته است:
باتوجه به انتخابات چند دوره گذشته برخی معتقدند بدون در نظر گرفتن ظرفیت پدرخواندهها تکمیل شده بود. مانند لیست امید که بسیاری از اصلاحطلبان معتقد بودند که بدون در نظر گرفتن عدالت منتشر کردند. یا لیست اصولگریان برای مجلس یازدهم که بسیاری معتقدند جبههپایداری بیش از سایرین در آن سهم داشت. سهمخواهی از جمله اهداف پدرخواندهها محسوب میشود تا بتوانند همچنان با نفراتی که در سیستم سیاسی ایران دارند حیات سیاسی خود را حفظ کنند.
روزنامه آرمان ملی نیز خبر از نامزد شدن علی مطهری در انتخابات داده و مینویسد:
بهنظر میرسد اگر لاریجانی قصد ارائه لیست داشته باشد مطهری از اصلیترین افراد آن است و میتواند آرای زیادی را به نفع این لیست جمعآوری کند. مطهری، پزشکیان، فلاحتپیشه، بهروز نعمتی از جمله چهرههایی هستند که میتوانند فراکسیون پرقدرتی تشکیل داده و در مجلس تاثیرگذار باشند. در نهایت شورای نگهبان تصمیمگیر نهایی است. نباید فراموش کرد که 80 نماینده مجلس ششم برای ورود به مجلس هفتم ردصلاحیت شدند که رکورد بود تا زمانیکه 90 نماینده مجلس دهم برای ورود به مجلس یازدهم با مانع ردصلاحیت مواجه شدند. بهنظر نمیرسد نمایندگان مجلس یازدهم مشکلی برای تایید داشته باشند اما موضوع اصلی اصلاحطلبان و میانهروهایی مانند مطهری هستند که رویکرد شورای نگهبان به آنها از هم اکنون قابل بیان نیست.
بر اساس اطلاعات دریافتی اصلاح طلبان ساختاری در گفتگوهای درونی خود تاکید دارند در شرایط کنونی جریان اصلاحات توان و نیروی لازم برای بسیج سیاسی و اجتماعی برای موج سازی در جریان انتخابات نداشته و در صورت ورود با این شرایط به انتخابات علاوه بر روشن شدن کاهش شدید سرمایه اجتماعی جریان اصلاحات زمینه های آتی برای حضور اصلی اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری 1404 با اما و اگرهای جدی مواجه خواهد شد. اصلاح طلبان ساختاری همچنین تاکید دارند سیاست ورزی این جریان بر اساس اصلاحات سال 76 به پایان رسیده و این جریان می بایست متناسب با فضای جنبش مهسا، راهبرد و برنامه های خود را ذیل این جنبش تعریف و تفسیر نماید.