رشد اقتصادی مناطق مختلف جهان در سال 2020 چقدر است؟
تهران - ایرنا - جدیدترین گزارش صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که بیشترین رشد اقتصادی 2020 در کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور آسیایی رقم خواهد خورد.
صندوق بینالمللی پول (IMF) به تازگی گزارش چشمانداز اقتصادی جهان در سال 2020 را منتشر کرده است. این گزارش نشان میدهد که در سال 2020 رشد اقتصادی به 3.3 درصد میرسد.
براساس این گزارش، رشد اقتصادی جهان به روند کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور بستگی دارد. چرا که رشد اقتصادی در کشورهای توسعهیافته نزدیک به سطح فعلی تثبیت شده است.
علایمی نیز وجود دارد که احتمالا امسال کاهش روند تولید و تجارت رو به پایان باشد. این مساله تا حدی به دلیل بهبود روند تولید خودرو بعد از اختلالهای به وجود آمده برای تطابق با استانداردهای جدید محیط زیستی است. همچنین توافق تجاری فاز 1 چین و آمریکا نیز در صورت پایدار بودن، میتواند اثرات منفی تنشهای تجاری بر تولید ناخالص جهانی را تا انتهای سال 2020، از 0.8 درصد به 0.5 درصد کاهش دهد. بخش خدمات اقتصاد جهان، همچنان در حال رشد است و هزینههای مصرف کننده نیز با رشد پایدار دستمزدها به نفع این بخش است.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی میکند که در اقتصادهای توسعهیافته، رشد اقتصادی از 1.7 درصد در سال 2019 به 1.6 درصد در سال 2020 و 2021 برسد.
اقتصادهای وابسته به صادرات مانند آلمان از بهبود تقاضای خارجی بهرهمند میشوند، در حالی که رشد اقتصادی آمریکا با کاهش اثر محرکهای مالی کاهش مییابد.
اما رشد در اقتصادهای در حال توسعه و نوظهور سریعتر از دیگر اقتصادهای دنیاست. صندوق بینالمللی پول پیشبینی میکند که رشد این اقتصادها از 3.7 درصد در سال 2019 به 4.4 درصد در سال 2020 افزایش یابد.
با وجود این پیشبینیها، صندوق بینالمللی پول نسبت به رشد اقتصادی امسال نگران است و مینویسد: «روند صعودی در رشد اقتصاد جهانی کاملا نامشخص است و اطمینانی به آن وجود ندارد. چرا که این رشد اقتصادی به اقتصادهای پرخطری مانند آرژانتین، ایران، ترکیه، برزیل، هند و مکزیک بستگی دارد.»
*س_برچسبها_س*