رشد جاسوسی چین از مخالفان چینی در امریکا
جاسوسان چینی تلاش کرده بودند جزئیات گذرنامه یک چینی و دخترش که مقیم آمریکا هستند را کسب کنند.
امریکا و بریتانیا درباره رشد فعالیت های جاسوسی چین به ویژه جاسوسی سایبری در سراسر جهان هشدار می دهند.
به گزارش عصرایران، مخالفان چینی مقیم امریکا یکی از اهداف جاسوسی دولت چین به شمار می روند.
شیوه های جاسوسی دولت چین از مخالفانش در خارج از این کشور موضوع تحقیق خبرنگاران بی بی سی است. در این گزارش آمده است: "آرثر لیو" از مخالفان قدیمی دولت چین مقیم ایالت کالیفورنیا امریکاست. دفتر تحقیقات فدرال امریکا به او اطلاع داد دولت چین جاسوس هایی را به منطقه خلیج فارس اعزام کرده تا درباره گذرنامه او و دخترش اطلاعات کسب کنند. دختر او "الیسا لیو" اسکی باز المپیکی امریکاست. لیو ادامه داد: نمی توانم بگویم شوکه شدم اما به خودم گفتم آنها موضوع را جدی گرفته اند. به تازگی یک نفر با "لیو" تماس تلفنی گرفت و گفت از طرف کمیته المپیک امریکاست و درباره سفر دخترش به بازی های المپیک زمستانی در پکن، سوال کرد اینکه آیا دخترش به این سفر می آید یا نه. او تلاش می کرد جزئیات گذرنامه دخترش را دریافت کند اما بعدا متوجه شد این فرد هیچ ارتباطی با کمیته المپیک امریکا ندارد و دروغ گفته بود. لیو ادامه داد: در این مکالمه اطلاعاتی درباره خودم و دخترم به او ندادم. مقامات امریکایی می گویند فکر می کنند این تماس از طرف یک امریکایی 49 ساله است که ماموریت جاسوسی از مخالفان چینی دارد.
این فرد "انتونی زیبوریس" عضو سابق پلیس امریکا و کارآگاه خصوصی است. وی از طرف دستگاه های جاسوسی چین از مخالفان چینی جاسوسی می کند.
لیو تعریف می کند که چگونه مشخص شد یک دوست چینی اش در آمریکا، جاسوس بود. این دوست به او در پیدا کردن خانه مناسب در آمریکا کمک کرده بود. لیو گفت: بعد از یک یا دو سال به من اطلاع دادند که این فرد جاسوس است.
در ماه مارس گذشته وزارت دادگستری امریکا، این شهروند امریکایی را به جاسوسی به سود دولت چین متهم کرده بود. این تنها مورد از جاسوسی این فرد نیست بلکه دیگر مخالفان چینی مقیم امریکا هم هستند که هدف این نوع فعالیت ها بودند. اما "آنتونی زیبوریس" تنها کسی نیست که برای دولت چین جاسوسی می کند. در سال جاری میلادی حداقل 12 نفر دیگر در امریکا به جاسوسی به سود دولت چین متهم شدند که در میان آنها برخی شهروندان امریکایی هم دیده می شوند. آنها متهم هستند که علیه مخالفان چینی مقیم امریکا تعقیب، آزار و جاسوسی انجام داده اند. قبل از این امریکا و بریتانیا درباره افزایش فعالیت های جاسوسی چین در سراسر جهان، ابراز نگرانی کرده بودند. در هفته گذشته، در اتفاقی کم سابقه، مقامات ارشد دستگاه های اطلاعاتی امنیتی امریکا و بریتانیا در نشستی مشترک در سازمان اطلاعاتی بریتانیا (ام آی 5) در لندن هشدار دادند شبکه بزرگی از طرف دولت چین برای جاسوسی الکترونیک و برنامه سرقت الکترونیک فعال است که حجم آن به مراتب از حجم فعالیت های مشابه در دیگر کشورهای جهان بزرگتر است.
مقامات سابق اطلاعاتی امریکا گفته اند دولت چین افرادی را مورد هدف قرار می دهد که با "سموم 5 گانه" در ارتباط باشند. این اصطلاحی است که دولت چین برای 5 تهدید خود استفاده می کند یعنی: استقلال طلبان تبت و اویغورها، جنبش والون گونگ، فعالان استقلال تایوان، مخالفان چینی و در نهایت اعضای جنبش حمایت از دموکراسی در چین.
تماشاخانه