رشد 70 درصدی برگزاری آنلاین دادگاهها در خراسان جنوبی
بیرجند - ایرنا - معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 41 هزار و 784 دادگاه آنلاین در این استان برگزار شده که ضمن کسب رتبه اول در کشور نسبت به سال گذشته 70 درصد رشد داشته است.
عباس اسماعیلی روز یکشنبه در نشست خبری به همراه دادستان بیرجند و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی افزود: خراسان جنوبی اولین استان در کشور بود که توانست دادگاه آنلاین را راهاندازی کند یعنی افراد داخل منزل، محل کار و جاهای دیگر و قاضی در دادگاه بهصورت آنلاین در ارتباط هستند و اظهارات ثبت میشود.
وی گفت: با توجه به شرایط کرونایی ایجاب میکند که از فناوری روز بهرهوری بیشتری داشته باشیم که امروز در استان کمبرخوردار خراسان جنوبی به همت دستگاه قضایی، سقف امکانات ارایه میشود و سال گذشته 10 دادگاه آنلاین با افراد در کشورهایی از جمله آلمان، نروژ، ترکیه، آمریکا، سوییس، سوئد و فرانسه برگزار شد.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری خراسان جنوبی اظهار داشت: دادگاه آنلاین نقش مهمی در کاهش شیوع ویروس کرونا دارد و 99 درصد از مراجعان و مخاطبان ما موافق برگزاری دادگاههای آنلاین و خواستار ادامه برگزاری این نوع از رسیدگی بودهاند.
وی با بیان اینکه بهطور متوسط روزانه 160 دادگاه آنلاین در استان برگزار میشود افزود: همچنین دادگستری خراسان جنوبی، اولین استانی است که "پرونده بدون کاغذ قضایی" را در کشور شروع کرد و تا امروز 39 هزار و 566 پرونده قضایی تمام الکترونیک بدون صرف یک برگ کاغذ را انجام دادیم.
اسماعیلی گفت: 2 حوزه قضایی درح و سده در خراسان جنوبی دادگاه تمام الکترونیک هستند و در این دادگاهها کاغذ استفاده نمیشود.
وی بیان کرد: در مجموع 31 درصد پروندهها بهصورت کاملا الکترونیک رسیدگی میشود که نقش مهمی در کاهش اطاله دادرسی، نظارت الکترونیک همچنین افزایش مصالحه داشته است.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری خراسان جنوبی افزود: در 10 ماه سال جاری 140 هزار پرونده وارد دادگستری و شوراهای حل اختلاف استان شده و 135 هزار از پروندهها مورد رسیدگی قرار گرفته است.
وی گفت: متوسط زمان رسیدگی به پروندهها در دادسرای استان 47 روز بوده که در کشور رتبه اول مدت زمان رسیدگی را داریم و دادگستری خراسان جنوبی براساس آمار مرکز از پیشروترین دستگاههای قضایی کشور در ارایه خدمات الکترونیکی به شهروندان داخل و خارج کشور است.
اسماعیلی با بیان اینکه 97 درصد ابلاغیهها در استان کاملا الکترونیک ابلاغ میشود گفت: 85 درصد ابلاغ واقعی و متوسط رویت ابلاغ نیز سه ساعت بوده است.
کلاهبرداری سودجویان با عنوان اخطار قضایی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی هم در این نشست خبری گفت: اخیرا برخی سودجویان با عنوان اخطار قضایی اقدام به ارسال پیامک و کلاهبرداری میکنند که مردم باید نسبت به صحت پیامکها توجه بیشتری داشته باشند.
حجت الاسلام یدالله وحدانینیا افزود: هرگونه پیامک از سوی قوه قضاییه باید از طریق سامانه عدل ایران باشد و پیامک غیر از این سامانه جعلی و زمینهساز کلاهبرداری است.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب خط مشیهایی را ترسیم کردند که بر این اساس سند تحول قوه قضاییه مطرح شده و در حال اقدام است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی گفت: در پیشگیری از وقوع جرم نیز اقدامات پیشگیرانه علمی، فنی و فرا قوهای مورد تاکید قرار دارد که همه دستگاهها باید در کنار قوه قضاییه اقدام کنند و اگر دستگاه قضایی اهدافی را دنبال میکند جز با تعامل و همکاری سایر دستگاهها اثربخشی نخواهد داشت.
وی افزود: در حوزه اطفال و نوجوانان قانون جدید داریم که وظایف و تکالیفی را برای دستگاههای مختلف تبیین کرده و نسبت به تکالیف دستگاهها باید توجه بیشتری داشته باشند تا بیتوجهی زمینهساز آسیب اجتماعی نشود.
حجت الاسلام وحدانینیا تصریح کرد: در زمینه پیشگیری از وقوع جرم میطلبد که مردم هم وارد عمل شوند و امر به معروف و نهی از منکر از مهمترین این موارد است.
وی گفت: در همین ارتباط بستر فضای مجازی و استفاده از بسترهای ایجاد شده مثل سامانه سجام میتواند در کاهش جرم حوزه مردم به مردم و مردم به مسوولان نقش بسزایی داشته باشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی درباره تخلفات ساخت و ساز گفت: اگر طبق رویه قبل پیش برویم کمیسیون ماده 100 بدون تعارف مساوی با کمیسیون تخلفساز است و اگر تخلفاتی انجام میشود، شهرداری در ابتدای امر باید ورود کند.
وی تصریح کرد: نقیصهای که وجود دارد این است که چرا در مرکز استان بعد از گذشت 2 دهه طرح تفصیلی شهر ابلاغ نمیشود تا تراکم مشخص باشد.
حجت الاسلام وحدانینیا همچنین گفت: بخش قابل توجهی از کودکآزاری و همسرآزاری مربوط به مواد مخدر است و اگر بخواهیم کاری در حوزه اعتیاد انجام دهیم باید افراد بهبودیافته حمایت شوند و دستگاههای مسوول نسبت به حمایت از این قشر اقدام کنند.
وی درخصوص زبالهگردی اظهار داشت: زبالهگردی یک آسیب است که شهرداری باید تفکیک از مبدا در منازل را مورد توجه اساسی قرار دهد و شهروندان هم میتوانند با تفکیک زبالههای خشک و تر در رفع این مشکل، همکاری کنند.