پنج‌شنبه 8 آذر 1403

رضایی: موضع واشنگتن و اتحادیه اروپا درمورد رفع تحریم تسلیحاتی، برای ایران الزام آور نیست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رضایی: موضع واشنگتن و اتحادیه اروپا درمورد رفع تحریم تسلیحاتی، برای ایران الزام آور نیست

"محسن رضایی" دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام چهارشنبه شب در خصوص برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی ایران گفت: موضع واشنگتن و اتحادیه اروپا در مورد رفع تحریم تسلیحاتی برای ایران الزام آور نیست و ما متعهد به آن نخواهیم بود.

رضایی در گفت وگو با شبکه خبری "الجزیره" قطر افزود: به زودی تحریم تسلیحات بین المللی تحمیل شده بر ایران پایان می‌یابد و پس از آن هیچ کس نمی‌تواند ما را از انجام آن باز دارد.

این سخنان ساعتی پس از آن گفته می‌شود که مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه مدعی شده بود: ایالت متحده پس از پایان یافتن محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل، اجازه نمی‌دهد که ایران بتواند تسلیحات نظامی خریداری کند.

رضایی در بخش دیگری از سخنانش بدون اشاره به کشور خاصی اعلام کرد: برخی از کشورهای عربی در معرض باج خواهی آمریکا هستند، آنها تمام ابتکارات را رد می کنند و بر خصومت ایران پافشاری می‌ورزند.

تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در سال‌های 2006 و 2007 برای ممنوعیت فروش سلاح به ایران و صادرات سلاح از ایران وضع شد.

پس از توافق برجام در سال 2015 مقرر شد این تحریم‌ها 18 اکتبر 2020 (27 مهر 1399) و پس از آنکه گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تأیید کرد، برداشته شود.

دولت دونالد ترامپ که بزرگترین فروشنده سلاح در جهان است نگران پایان تحریم تسلیحاتی ایران است و سعی دارد خود را عضوی از برجام معرفی کند تا به نحوی تحریم‌های تسلیحاتی ایران را ادامه دهد.

در حالی که بحران شیوع کرونا دنیا را به خود مشغول کرده است، اما مقامات آمریکا همچنان سیاست فشار حداکثری علیه تهران را ادامه می‌دهند و از هر ابزاری که به ذهنشان می‌رسد، بهره برداری می‌کنند. درآخرین دست از این اقدامات خصمانه رسانه‌ها از طرح این کشور برای استفاده از ظرفیت‌های قطعنامه2231 شورای امنیت برای تداوم تحریم تسلیحاتی ایران خبر داده‌اند. قطعنامه‌ای که بر اساس آن تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر آینده پایان خواهد یافت.

این رویکرد خصمانه در حالی از سوی‌آمریکا پیگیری می‌شود که ایران با توجه به تحریم‌های ظالمانه امکان جابجایی پول چنین خریدهایی در سیستم مالی بین‌المللی را ندارد و اگرهم بتواند، با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد جهانی تهیه منابع مورد نیاز خریدهای تسلیحاتی از سوی تهران کار آسانی نیست. بنابراین گذشته از ااستدلالهای سست و بی‌پایه مقامات‌آمریکا در این زمینه هر ناظر بی‌طرفی تایید خواهد کرد که این اقدام‌آمریکا هیچ مبنای منطقی ندارد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*