رضا شاه
رضا شاه
رییس جمهوری و نخستوزیر هند برآناند که نام این کشور به «بهارات» تغییر یابد یعنی همان گونه که در خود هند از این سرزمین یاد میشود. مخالفان اما این اقدام را برای کشوری با این قدمت شایسته نمیدانند. جدای این برای ما یادآور پیشنهاد سعید نفیسی به رضاشاه و قبول آن در سال 1313 است که در اطلاعیهای از کشورهای خارجی خواستند در مکاتبات رسمی دیگر از پرشیا و پرسه استفاده نکنند؛ تنها ایران. مقاله...
در چند روز اخیر شبهاتی در باب کودتای 28مرداد در فضای مجازی مطرح شد که در پی تطهیر محمدرضا پهلوی بوده و تماماً چهرهای منفی و ضدقانونی از محمد مصدق، نخست وزیر وقت ارائه داده است. در این هیاهوی رسانهای چنین القا میشود که انحلال مجلس از سوی مصدق غیرقانونی بوده و عزل مصدق توسط شاه در واکنش به این اقدام قانونی است و کودتایی در کار نبوده است.
پژوهشگر اجتماعی طی یادداشتی با بیان اینکه در مساله حجاب، نزدیک قلهایم، گفت: زن مسلمان ایرانی، با حجاب خود پرچم استقلال هویتی خود را در مقابل زن غربی به چشم میآورد.
عصراریان در یادداشتی با استناد به تحقیقات مستند یک تاریخپژوه به بررسی صحت 68 میلیون ریال موجودی حساب بانکی رضاشاه هنگام ترک ایران پرداخته است.
عصر ایران نوشت: محمد رضا شاه در 12سال اول برای آن که خاطره تلخ رفتارهای پدرش در اذهان مردم تکرار نشود مالاندوزی نکرد اما تحقیر پس از کودتا او را هم به مالاندوزی کشاند اما باز نه از طریق املاک مردم که احتمالا از محل پورسانت های نفت یا خرید کلان تجهیزات نظامی.
برخی خوانندگان ذیل یادداشت «سوم شهریور 20/ وقتی همه خواب بودند» درباره این موضوع پرسیدهاند که آیا عدد 68 میلیون ریال موجودی حساب بانکی رضاشاه هنگام ترک ایران که در کتاب دکتر عباس میلانی (نگاهی به شاه) هم آمده درست است یا نه؟ یادداشت حاضر در این باره است با استناد به تحقیقات مستند یک تاریخپژوه.
یک کارشناس و پژوهشگر تاریخی گفت: رضاخان اصلاً به فکر کشور نبود بلکه به دنبال فرار از ایران بود، او به محض آنکه اطلاع پیدا کرد نیروهای روس از قزوین به سمت تهران حرکت کردند به جنوب فرار کرد.
برخی خوانندگان ذیل یادداشت «سوم شهریور 20/ وقتی همه خواب بودند» درباره این موضوع پرسیدهاند که آیا عدد 68 میلیون ریال موجودی حساب بانکی رضاشاه هنگام ترک ایران که در کتاب عباس میلانی (نگاهی به شاه) هم آمده درست است یا نه؟ یادداشت حاضر در این باره است با استناد به تحقیقات مستند یک تاریخ پژوه.
همرزم سیدعلی اندرزگو می گوید: یکی از خصوصیاتش شوخ طبعی و ارتباط با بچه های محل بود. یکبار چند خروس همراهش آورد و گفت می خواهم خروس جنگی داشته باشم.
عصرایران نوشت: امروز هشتادودومین سالگرد واقعهای است که 22 روز بعد به سلطنت رضاشاه در پی 16 سال - و مجموعا 20 سال حکومت - با تراژیکترین شکل خاتمه داد چرا که او را ناخواسته راهی آن سوی دنیا کرد و ولیعهد 22 ساله را بر تختی نشاند که در امواج اشغال و جنگ شناور بود.
به جز مقاومت چند افسر نیروی دریایی که به بهای جان شان تمام شد یگانه صدای اعتراضی که برخاست از سردبیر روزنامه اطلاعات بود: ستوان علی جلالی (افسر احتیاط) که سرمقاله مشهور 19 شهریور 1320 را نوشت و به حضور قوای شوروی اعتراض کرد.
عصر ایران به انتشار فیلم اعتراضات اجباری صادق زیباکلام در زندان شاه و دفاعیه او از خود واکنش نشان داد.
هر چند صادق زیباکلام نوشته «من هیچ توجیه و دفاع اخلاقی برای تسلیمشدنم به ساواک نداشتم و ندارم. آن را خفت و زبونی برای خودم میدانستم و میدانم» اما در این یادداشت آمده میتوانست و میتواند توضیح و توجیهی بیاورد و جای شگفتی است که چرا این قدر بد از خود دفاع کرده یا بی دلیل در مقابل هجوم براندازان کم آورده و تنها گفته کسانی انتقاد کنند که یک شب در کلانتری خوابیده یا سیلی خورده باشند....
موسی حقانی گفت: بعد از رفتن قوای متفقین از ایران زمزمه استیفای ملت ایران از شرکت نفت جنوب مطرح و تقریبا از سال 1327 به صورت جدی پیگیری شد که یک خواسته ملی بود.