رفتارهای پرخطر کرونایی تبیین شد / پیشگیری بهتر از درمان است
با وجود شیوع روز افزون شمار مبتلایان و فوتی های کرونایی شاهد بروز رفتارهای پرخطر از سوی عده ای از مردم هستیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، همچنان شاهد رکورد زنی شمار مبتلایان به کرونا در کرمانشاه هستیم به گونه ای که هر روز نسبت به روز قبل رکورد جدیدی ثبت می شود با این حال عده ای از مردم بی اهمیت به هشدارهای کادر بهداشت و درمان عمل می کنند. بروز رفتارهای پرخطر و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی نظیر عدم استفاده از ماسک، حضور در تجمعات و دورهمی ها، شرکت در باشگاه های بدنسازی، حضور در مراسم جشن و عزا تنها بخشی از رفتارهای پرخطر هستند که به شدت سبب تشدید چرخه انتقال ویروس کرونا می شود. تا زمانی که مردم خود را مقید به رعایت کامل پروتکل های بهداشتی نکنند و مسئولان امر تدبیری جدی نیندیشند همچنان شیوع کرونا ادامه دارد و باید منتظر موج های ششم و هفتم باشیم.
گروه سنی 10 تا 20 سال در حال آلوده شدن به ویروس کرونا هستند
حسین بیگلری در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز اظهار داشت: کودکان و نوجوانانی که در مراکز تجمعی بدون ماسک حضور می یابند، می توانند عامل قوی انتقال بیماری برای اعضای خانواده و فامیل باشند ضمن اینکه خودشان هم در معرض جدی خطر بیماری هستند.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: اکنون شاهد هستیم گروه سنی 10 تا 20 سال در حال آلوده شدن به ویروس کرونا هستند پس یکی از عواملی که برای موج دلتای کرونا حائز اهمیت است ضرورت توجه حداکثری والدین برای گوشزد کردن رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک توسط کودکان و نوجوانان است.
بیگلری خاطرنشان کرد: همچنین کودکان و نوجوانان باید از رفتارهای به دور از مبالات در مکان های عمومی، مهمانی ها و تجمعات خودداری کرده و به آنها شیوه های حفاظت از خود آموخته شود.
وی عنوان کرد: توجه هرچه بیشتر به نحوه استفاده صحیح از وسایل حمل و نقل عمومی نیز ضروری است زیرا بسیاری از مردم به دلیل مشکلات اقتصادی از اتوبوس استفاده می کنند درحالی که باید سرویس اتوبوسرانی مناسب تری در دسترس داشته باشیم زیرا با توجه به تجمع افراد در داخل اتوبوس و تاکسی ها با لحاظ گرما و سایر مشکلاتی که می تواند بر روی سلامت افراد تاثیرگذار باشد این مساله حائز اهمیت ویژه ای است.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: خانه مشارکت مردم در سلامت شهرستان ها، ساز و کاری در زیر مجموعه دانشگاه های علوم پزشکی کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است که شامل نخبگان و خبرگان غیردولتی نظیر نمایندگان اصناف هنرمندان، بازنشستگان، ورزشکاران و معلمان هستند و نکات مهمی را به ما انتقال می دهند و از جمله نکاتی که منتقل کرده اند این است قطع مکرر آب و برق بوده که به طور غیر مستقیم اما قابل توجه بر روی شیوع کرونا تاثیرگذار بوده پس باید تدبیری مناسب اندیشیده شود زیرا این موضوع در ساعات گرم روز که در داخل منزل وسائل سرمایشی وجود ندارند باعث می شود افراد بیرون از منزل و در دورهمی با سایر همسایه ها بنشینند.
بیگلری تصریح کرد: همین اعضا خانه مشارکت مردم در سلامت یک مطالبه مردمی دیگری را مبنی بر درخواست تسریع در انجام واکسیناسیون کرونا توسط وزارت بهداشت را یاد آوری می کنند.
وی افزود: اصلاح برخی باورهای غلط درباره واکسن نزدن و شایعات عوارض جدی آن در فضای مجازی سبب می شود عده ای از تزریق واکسن چشم پوشی کنند و خود را در معرض خطر بزرگی قرار دهند که البته در سطح کشوری هم مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد.
بیگلری تصریح کرد: رسانه نقش مهمی در اطلاع رسانی مستمر، شفاف و صحیح دارد تا مردم به انجام واکسیناسیون منظم ترغیب شوند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که به درمانگاه ها، مطب های پزشکی یا مراکز پاراکلینیک مراجعه می کنند گاها در صفهای شلوغ قرار می گیرند که این هم موضوعی قابل تامل است زیرا افراد بیمار و غیر بیمار در مکانی که در گرما غالبا تهویه مناسب نداشته، کنار هم قرار می گیرند همچنین افراد بیمار به دلیل نداشتن همراه مجبور هستند در داروخانه ها به دنبال دارو بگردند، در سطح شهر تردد کنند و البته برخی هم به دلیل مشکلات اقتصادی مجبور هستند بر سر مشاغل آزاد خود حاضر شوند که باید مراقبت بیشتری شود، افراد احساس مسئولیت فرهنگی و اجتماعی قوی تری داشته باشند که جان دیگران را به خطر نیندازند.
بیگلری عنوان کرد: گاهی حتی دیده می شود افرادی با علائم قوی کرونا باز هم در سطح شهر تردد می کنند که می تواند عامل مهم انتقال بیماری در سطح شهر باشند.
وی با تاکید بر اینکه همه مردم باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، گفت: باتوجه به قرارگیری در روزهای پایانی تابستان عده ای ممکن است خسته شده باشند و بخواهند به سفر بروند اما اکنون وقت مسافرت نیست بلکه باید این موضوع را تا زمانی که کشور و استان به وضعیت ثبات بهتری برسد به تعویق انداخت زیرا اکنون شمار افراد بستری رو به افزایش است.
وی خاطرنشان کرد: راهکار کنترل بیماری کرونا بستری شدن در بیمارستانها نیست بلکه در وهله نخست باید با سه برنامه ارائه آموزش های مستمر، ماسک زدن و رعایت فاصله اجتماعی سعی کنیم از حضور در تجمعات شلوغ و بدون تهویه مناسب بپرهیزیم.
وی با بیان اینکه همچنین با انجام واکسیناسیون افراد کمتری به بیماری مبتلا می شوند، گفت: اگر افرادی به بیماری مبتلا شدند و علائم حادی نداشتند تا زمان بهبودی از منزل خارج نشوند و زنجیره انتقال خانوادگی را قطع کنند و در صورت ابتلا به بیماری و داشتن علائم جدی به پزشک مراجعه کنند تا با درمانهای سریع در کنار مراقبتها کارشان به بیمارستانها کشیده نشود و بار بستری شدگان افزایش نیابد.
بیگلری با تاکید بر اصل پیشگیری از ابتلا به بیماری، کنترل بیماری و انجام واکسیناسیون افزود: افراد در صورت ابتلا باید احساس مسئولیت اجتماعی داشته و از حضور در اجتماعات، تماس و روبوسی و دست دادن اکیدا خودداری کنند که البته این موضوع کلید کنترل بیماری و جلوگیری از اشباع بیماران در بیمارستانها است.
راهکار پایان بحران کرونا همکاری مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی است
امیر کرمی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز اظهار داشت: درحال حاضر استان کرمانشاه از جمله استانهایی است که با وجود قرارگیری در شرایط قزمز هنوز به اوج قله پیک پنجم کرونا نرسیده البته بسیاری از استانهای دیگر چنین وضعیتی دارند و به این معنا است که روز به روز افزایش موارد ابتلا و فوت ادامه دارد.
مدیرگروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: یکی از دلایل طولانی شدن این وضعیت عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی شامل حضور غیرضروری در تجمعات، مراسم ختم، خاکسپاری، عروسی، دورهمی ها و حضور در بوستانها بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی یعنی ماسک و فاصله گذاری است.
کرمی تصریح کرد: بازرسان بهداشت محیط در قالب 350 نفر روزانه در بازدیدها به آموزش، تذکر و صدور اخطاریه های بهداشتی می پردازند به گونه ای که تاکنون بیش از 750هزار بازدید انجام و بیش از 200هزار اخطاریه بهداشتی صادر شده که 23هزار مورد به مراجع قضایی معرفی و 22هزار مکان نیز پلمب شده اند.
وی با تاکید بر اینکه همت و همکاری مردم نیاز است، عنوان کرد: مردم باید شرایط را جدی بگیرند، از ماسک استفاده کنند، در دورهمی ها و مکان های شلوغ از جمله پارک و بوستان تجمع نکنند.
مدیرگروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: آرامستانها یکی از مکانهای پرخطر هستند که با وجود اخذ مصوبات خوبی از ستاد مقابله با کرونا از جمله اینکه به همراه هر متوفی حداکثر 15 نفر وارد آرامستان شوند مردم توجه نمی کنند و به هر طریقی در محل خاکسپاری و منزل متوفی تجمع می کنند و این موارد ایجاد دردسر می کند.
کرمی تصریح کرد: بر اساس آخرین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا شماری از مشاغل هستند که در شرایط قرمز نباید فعالیت کنند از جمله آنها تالارهای پذیرایی، رستورانها که باید بیرون بر باشند، استخرها، مجتمع هایی تجاری عمومی مسقف که با وجود مکاتبات و تذکرات باز هستند درحالی که باید از سوی اتاق اصناف و پلیس اماکن با آنها برخورد شود، نمایشگاه های تخصصی که البته درباره آنها مشکلات کمتری داریم همچنین باشگاه های بدنسازی که نباید در وضعیت قرمز فعالیت کنند زیرا به دلیل عدم امکان استفاده از ماسک بسیار خطرآفرین هستند.
وی با بیان سازمان ورزش و جوانان در زمینه برخورد با باشگاه های بدنسازی متخلف همکاری مطلوبی ندارد، افزود: در این راستا با امضای رئیس دانشگاه با استاندار مکاتبه کرده ایم.
کرمی با اشاره به نقش اصلی مردم در قطع زنجیره کرونا گفت: مردم باید فرهنگ بهداشتی خود را نشان دهند، بدون ماسک از منزل خارج نشوند، در تجمعات و دور همی ها حضور نیابند، در مراسم جشن، دورهمی و خاکسپاری شرکت نکنند و به فرزندان شان اجازه ندهند در باشگاه های بدنسازی حاضر شوند.
وی افزود: دستور دادستانی را کرارا برای برخورد با متخلفان اخذ کردیم و در مجموع همکاری مقام قضایی بسیار خوب بوده است.
کرمی گفت: هنگام ابلاغ احکام همه مسائل را به مشکلات اقتصادی و معیشتی گره می زنند البته باید هزینه پرداخت کرایه ها و تورم برای آنها را باید لحاظ کرد زیرا به اذعان اصناف، آنها در سنوات گذشته مورد حمایت قرار نگرفتند و تسهیلاتی دریافت نکرده اند، در واقع مشکلات چند وجهی است و به اذعان اصناف دولت ریشه ای عمل نکرده است.
کرمی خاطرنشان کرد: در صورتی که احکام اجرا شوند باز دارنده خواهند بود.
وی افزود: راهکار پایان این بحران همکاری مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی شامل استفاده از ماسک، عدم حضور در تجمعات است تا هرچه سریعتر از این پیک عبور کنیم.
انتهای پیام /