رفع معضلات فرهنگی و اجتماعی جهان اسلام در سایه تقویت دیپلماسی دینی ممکن است
حاجی ابوالقاسم دولابی در دیدار با مقامات فرهنگی و علمای سوریه، بر ضرورت تقویت دیپلماسی دینی در کنار دیپلماسی سیاسی تأکید کرد.
آئین بزرگداشت سی وچهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) از سوی سفارت ایران در «مکتبهالاسد» با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمد حاجی ابوالقاسم دولابی مشاور رئیسجمهور در امور روحانیت برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین حاجی ابوالقاسم دولابی در این مراسم به تشریح مبانی نظریه سیاسی امام خمینی (ره) و تاثیر آن در سیاست خارجی جمهوری اسلامی پرداخت.
وی در جریان سفر به سوریه همچنین با «محمد عبدالستار» وزیر اوقاف سوریه دیدار و درباره مهمترین موضوعات دو جانبه در حوزه فرهنگی و مذهبی رایزنی کرد.
مشاور رئیس جمهور در این دیدار ضمن ابلاغ سلام آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور، ضرورت تقویت دیپلماسی دینی برای رفع معضلات فرهنگی و اجتماعی جهان اسلام، در کنار دیپلماسی سیاسی تأکید کرد.
«محمد عبدالستار» وزیر اوقاف سوریه نیز ضمن ابلاغ سلام متقابل و تأکید بر ضرورت اجرای پیشنهادات مطرح شده، آمادگی کامل خود را برای هرگونه همکاری در این زمینه اعلام کرد. مشاور رئیسجمهور در امور روحانیت همچنین با حضور در شهر حلب به همراه «سلمان نواب نوری» کنسول ایران در این شهر، ضمن شرکت در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) با مقامات دینی و فرهنگی این شهر دیدار و گفتگو کرد.
حجتالاسلام والمسلمین حاجی ابوالقاسم دولابی در این سفر با الراعی رئیس اداره اوقاف حلب و عکام از علمای این شهر دیدار و درباره مهمترین موضوعات فرهنگی میان دو کشور رایزنی کرد.
وی در این دیدار ضمن تأکید بر تلاش جمهوری اسلامی به منظور ایجاد فضای گفتگو میان علمای دو کشور گفت: برنامهریزیهای مدونی به منظور نزدیکی هرچه بیشتر علمای ایران و سوریه تهیه شده و روند اجرای آن در حال انجام است. ما علمای بزرگی، چون علمای ثلاث، سهروردی، محیالدین عربی و ابوصلاح الحلبی را داریم و حلب تاریخی بسیار غنی و باشکوه دارد.
مشاور رئیسجمهور نقش علما در ایجاد تمدن اسلامی را بسیار مهم و تاثیرگذار دانست و گفت: موفقیت تمدن اسلامیجز با توجه به علمای اسلام و اتحاد مُیسر نمیشود و همبستگی علما در همه بلاد اسلامی ضروری است. پس از انقلاب اسلامی نقش علما در نهادهایی، چون مجلس خبرگان و پژوهشگاه فقه پررنگ شد و معتقدیم در حوزه اجتماعی نباید اجازه داد، خانوادهها الگوی غربی را در تربیت فرزندان خود اعمال کنند، زمانی که بهترین الگوی تربیتی و رفتاری در سبک و سیره علما وجود دارد.
وی حوزه اقتصاد و مسئله بانکداری را از نمونههای دیگری دانست که نیازمند بهرهگیری از تجربیات علما است و افزود: بانکداری اسلامی و بدون ربا از اولویتهای نظام اسلامی است و جمهوری اسلامی میتواند تجربیات خود را در این حوزه با سوریه به اشتراک گذارد. حجتالاسلام والمسلمین حاجی ابوالقاسم دولابی با اشاره به تجربه برگزاری کنفرانس ادیان در ترکیه گفت: در این کنفرانس به موضوع بانکداری بدون ربا اشاره شد و علما این سوال را داشتند چگونه میتوان مبنای فقهی برای بانکداری اسلامی ایجاد کرد.
عکام از علمای شهر حلب نیز ضمن خوشآمدگویی به مشاور رئیسجمهور تصریح کرد: ما علما همچون خانوادهای هستیم و علمی که از قرآن، سنت پیامبر و انسانیت نشأت گرفته، ما را به هم پیوند داده است.
وی با تأکید بر اینکه ایران زمان شاه با ایران دوره امام خمینی (ره) متفاوت است، گفت: ایران زمان شاه به دور از فطرت الهی بوده و در زمان امام خمینی (ره) به دوره فطرت الهی بازگشت. علما به موضوع علم از بُعد خیر و امنیت و اطمینان نگاه میکنند و نه مانند دولتها که به علم از بُعد شر توجه دارند. علما در راستای تثبیت دین و مقاومت در مقابل هر گونه تجاوز نقش مهمی داشته و دارند.
همچنین مدیر اوقاف شهر حلب در این دیدار با اشاره به سابقه دوستی ایران و سوریه به بیان خاطرهای از رئیسجمهور فقید سوریه پرداخت و گفت: در زمان جنگ ایران وعراق از «حافظ اسد» پرسیدند چرا در کنار صدام نایستاده و از ایران حمایت میکنید؟ وی گفت، زمانی خواهد رسید که همه کشورها از ما دست خواهند کشید جز ایران، این پاسخ 30 سال بعد به واقعیت پیوست.
الراعی از آمادگی هیأتهای علمی حلب و دمشق برای حضور در کنفرانسها و همایشهای مختلف علمی در ایران خبر داد و تصریح کرد: سفر آیتالله رئیسی به سوریه تاثیر بسیار شگرفی در تقویت روابط دوکشور داشت.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت