رمزگشایی از زوایای پنهان یک عملیات تخریبی علیه حاج قاسم در تهران!/ چه کسی ظریف را در شب انتخابات قربانی کرد؟
عوامل انتشار دهنده این فایل با استفاده از ترفندهای امنیتی آشنا و پیشبینی از آینده، اقدامات ظریفی نیز انجام داده و فایل را در چند نسخه کپی برداری کرده بودند!
سرویس سیاست مشرق - بیش از یک سال پس از انتشار یک فایل صوتی از سخنان وزیر سابق خارجه، جواد ظریف در یک گفتگوی مفصل به زوایای پنهان آن ماجرا نور تابانده است. سال گذشته در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یک فایل صوتی چند ساعته از ظریف منتشر شد که او ناکامیهای دولت وقت در برجام و سیاست خارجه را به گردن بخشهایی از نظام انداخته و با ایجاد یک دوگانهسازی غلیظ میان «میدان» و «دیپلماسی» ادعا کرده بود که برجام فدای میدان شده است! اشاره او از میدان فعالیتهای مقاومت مردمی و نیروی قدس به فرماندهی شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی در منطقه بود.
در آن روزها این فایل صوتی سر و صدای زیادی در فضای سیاسی کشور به پا کرده و بسیاری آن را مقدمه حضور طوفانی اصلاحطلبان رادیکال با تابلوداری محمدجواد ظریف در انتخابات ارزیابی میکردند. روایت است که این فایل صوتی با عنوان «تاریخ شفاهی» و با سفارش مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری تهیه شده بود. گفته شده است که هدف از تولید این پروژه سفارشی آن بود که دستاوردهای دولت روحانی ثبت تاریخی شده و دلایل ناکامیهای 8 ساله آن تشریح گردد.
در آن روزها وضعیت دولت به حدی وخیم بود که در یک نظرسنجی محبوبیت حسن روحانی به زیر چهار درصد رسیده و حتی اصلاحطلبان به عنوان حامی دولت تدبیر در دو انتخابات سال 92 و 96 هم حاضر نبودند مسئولیت اقدامات و عملکرد دولت را گردن بگیرند، از این رو برخی از اعضای موثر در حلقه تصمیمسازی دولت وقت گمان میکردند که با اجرای این پروژه میتواند بار خود را سبک کرده و مسئولیت شکست را از روی دوش خود بردارند!
چرا فایل صوتی ظریف منتشر شد؟
حسام الدین آشنا مسئول وقت این پروژه گفته است که با بسیاری از اعضا و مشاوران دولت تدبیر گفتگو کرده تا سند دستاوردهای دولت را تکمیل کند. پس از بیان این توضیح از سوی مشاور رئیسجمهور وقت این سوال پدید آمد که چرا در میان بیش از ده گفتگوی آرشیوی تنها فایل وزیر خارجه به بیرون درز کرده و در اختیار برخی از رسانهها یا افراد در داخل و تعدادی خبرنگار ضد انقلاب خارجی قرار گرفته است؟
پاسخ به این سوال سخت نیست! ظریف به دو دلیل سوژهای مناسب برای درز به بیرون بود. پس از اجرای این پروژه مشخص شد که وزیر خارجه بیش از وزرا و دیگر همکاران خود در دولت، رادیکال سخن گفته و مواردی را مطرح کرده بود که به زعم گردانندگان پروژه «سوژه سازی» میکرد، از سوی دیگر او نامزد بالقوه انتخاباتی محسوب شده و با اصرار و انکار فراوان در میان زعمای اصلاحطلب روبرو بود. انتشار این فایل در آن مقطع میتوانست دوقطبی انتخاباتی را تحریک کرده و موج سازی کند.
از نظر مهندسان مستقر در اتاق عملیات این پروژه روانی در شرایطی که نه تنها قشر خاکستری، بلکه بدنه ثابت همیشه پا در رکاب ستادهای انتخاباتی (با توجه به اقدامات نا امیدکننده اصلاح طلبان و اعتدالگرایان در 8 سال حضور در دولت، مجلس و شوراهای شهر) پای کار میتینگهای زنجیرهای نبودند؛ انتشار این فایل میتوانست «شوک درمانی» کرده و ورق را به سوی اردوگاه چپهای ستادی و هسته سخت اصلاحات برگرداند.
بازیگردان این عملیات تخریبی اعتقاد داشت که استفاده از کلیدواژههایی خاص از سوی ظریف (شکاف میدان و دیپلماسی) یک قمار تمام عیار با برد تضمینی است.
در پیشبینی صورت گرفته از جانب عوامل عملیاتی اگر محمد جواد ظریف در انتخابات حاضر شده و تائید صلاحیت میشد با تکیه بر همین فایل صوتی در مناظرهها و میتینگهای تبلیغاتی طوفان به پا کرده و حریف را آچمز میکرد و یا حتی اگر رد صلاحیت نیز میشد، شدت عمل اقدامات رادیکال افزایش یافته و پرونده دولت وقت سفیدسازی خواهد شد. از نگاه این جریان آلوده و گعدهای، فایل صوتی ظریف روزنهای بزرگ برای بازگشت دوباره به قدرت در آیندهای نه چندان دور محسوب میشد!
استفاده از تاکتیک درز محتوای سردرگم کننده در ماجرای قتلهای زنجیرهای با قلم بهمن شناسا یا همان حسام الدین آشنا!
عوامل انتشار دهنده این فایل با استفاده از ترفندهای امنیتی آشنا و پیشبینی از آینده، اقدامات ظریفی نیز انجام داده و فایل را در چند نسخه کپی برداری کرده بودند. یک رونوشت از این فایل در داخل کشور نگهداری شده و رونوشتی دیگر را به خارج از کشور انتقال داده تا در صورت عدم موفقیت در انتشار آن در داخل، خطی آلوده در خارج آن را در رسانههای ضد انقلاب با آب و تاب فراوان منتشر کند، هدف آن بود که هر به شکلی که شده است این عملیات تخریبی با بازوهای داخلی و خارجی آن تا مرحله آخر اجرایی گردد.
محمد جواد ظریف درباره شیوه درز این فایل صوتی گفته است:
البته من پنجشنبه خبردار شدم که فایل درز کرده است؛ آقای [حسامالدین] آشنا به من زنگ زد یا برایم پیام گذاشت که ما اطلاعاتی داریم که فایل درز کرده و امیدواریم که منتشر نشود اما خواستم بدانی که درز کرده است. به آقای آشنا گفتم من که حوصله نمیکنم هفت ساعت صحبتهای خودم را دوباره گوش کنم اما از شما خواهش میکنم که تکست (متن) مصاحبه را برایم بفرستید. ایشان هم گفت که همان روزی که ما برایت صوت را فرستادیم، تکست را هم فرستاده بودیم؛ من هم اصلا حوصله نکرده بودم CD را باز کنم و ببینم CD را در کامپیوتر دفترم گذاشتم اما باز نشد. یکی از همکاران را به دفترم آوردم و سیدی را برایم روی فلش ریخت اما فرصت نکردم حتی آن را باز کنم.
بعد دیدم که [همراه صوت] تکست هم هست. این چیزی که گفتم برای روز پنجشنبه بود. بعد از آن، دو نفر از اصلاحطلبان به من زنگ زدند و گفتند که ما شنیدهایم یک چنین فایلی از تو لو رفته و حرفهایی راجعبه موضوعاتی داری. این دو نفر، از اصلاحطلبان متعادل و از رفقای مشترک با مرحوم شهیدسلیمانی بودند؛ به من گفتند که سعی میکنیم، نوار را برایت پیدا کنیم.
نکته جالب توجه آنکه جواد ظریف در طول این گفتگو اشاره میکند که پیش از این هیچگاه با حسامالدین آشنا ارتباط کاری دوجانبه نداشته و پس از انتشار این فایل صوتی تماسها میان طرفین برقرار شده است، ظریف در طول این مصاحبه چند بار سعی کرده است تا مسئولیت کار را از سر خود باز کند؛ و خود را فردی بی اطلاع از اصل ماجرا نشان دهد؛ اما آقای دیپلمات در فرازی مهم از همین گفتگو کلید را در قفل انداخته و زوایای پنهان ماجرا را باز میکند. قابل توجه آنکه نام بردن از فردی چون «حسام الدین آشنا» به معنای کارگزاری این فرد در این پروژه بسیار مهم نیست، مشاور امنیتی رئیس جمهور وقت تنها سخنگو یا نمادی کوچک از یک محفل بزرگتر است!
ظریف در باره مشخصات این محفل میگوید:
آقای خاتمی پیغام داد که میخواهم بیایم و ببینمت؛ من هم گفتم به دیدار شما میآیم. رفتم و فشار آوردند که باید بیایی. من هم استدلالهای [عمدتا] سیاسی خودم را گفتم؛ این موضوع را به مصلحت کشور نمیدانستم!
جالب توجه آنکه ظریف راز انتشار فایل توسط اتاق جنگ روانی را نیز برملا کرده و گفته است:
خیلی روی من فشار بود که شرکت کنم و خیلیها هم [از مشارکت من] بهشدت نگران بودند. خیلیها هم تحلیلهای دروغ اطلاعاتی دادند و به شنود اشاره کردند. گزارش دادند که شنودها مبتنی بر این است که ظریف میخواهد رییسجمهور بشود که همگی دروغ بودند. من در منزل حتی به همسرم و به بچهها گفته بودم که اگر دیدید خیلی تحت فشار هستم، یکجوری از تهران خارجم کنید تا من نامزد نشوم.
حضور جوادظریف به عنوان یک نامزد تمام عیار درانتخابات تیرآخر چپها و لیبرالها برای باقی ماندن در قدرت بود. اتاق عملیات جنگ روانی تمایل داشت این فایل صوتی را چون یک بمب تبلیغاتی با اهداف سیاسی منفجر کرده و آوردههای آن را در شب انتخابات جمع آوری کند، اما وقتی ظریف حاضر نشد خود را در مسلخ این جریان آلوده و محفلی قربانی کرده و بازی را تا آخر ادامه دهد، انتشار این فایل ارزش اولیه خود را از دست داده و این بار تنها به عنوان بستهای کم اثر با هدف انتقامگیریهای شخصی از ظریف و نیز خالی کردن میدان از مشارکت روی میز گذاشته شد، محفل انتشار دهنده این فایل معتقد بود که انتشار آن درس عبرتی برای دیگران در آینده است تا هیچ کس بازی را در دقیقه آخر برهم نزند!
محمد عطریانفر عضو ارشد حزب اصلاحطلب کارگزاران سازندگی در روایتی از دلیل انتشار این فایل گفته است: افشای فایل صوتی ظریف، دنباله رقابتی شدید بود که در دفتر رئیسجمهور با اصلاحطلبان وجود داشت، اگر اصلاحطلبان حاضر به همراهی با دولت سوم حسن روحانی به ریاست علی لاریجانی میشدند، شاید این فایل در امنیت کامل حفظ و نگهداری میشد!
اهداف بازخوانی دوباره یک عملیات سیاسی
جواد ظریف در این گفتگوی مفصل نوری اندک بر یک محفل آلوده تابانده است، اما آنچه او بر زبان رانده همه این ماجرا نیست! به طور قطعی آقای ظریف در این بازی شوم در آستانه انتخابات، مثل یک مهره پیاده، قربانی بازی مشترک «اتاق عملیات رسانهای دشمن» و «مدیریت اشرافی نگران از افکار عمومی» شده است؛ ظریف تا قبل از انتخابات در توهمی مبنی بر اینکه بازیگری مستقل و موثر مانده بود، انتحار ظریف آخرین نقشی بود که این گعده با خطی آشنا به مهره سوخته واگذار کرد.
ظریف مشخصا در این مصاحبه به شهید سلیمانی و نظام جفا کرده و به همین علت، سوژه دست دشمنان برای تولید شوک و انحراف افکار عمومی شد، اما آخرین ورژن انتشار یافته از جواد ظریف با وجود اظهار ارادت او به سردار مقاومت، همچنان رگههایی روشن از مرام و مدل رفتاری او در گذشته دارد، این حالتهای ذاتی و درونی شده با بیان چند جمله کلیشهای ترمیم نمیشود.
این جمله ظریف را باید بارها و با دقت خواند: «قبل از شهادت شهید سلیمانی در تمامی نظرسنجیهایی که ما داشتیم، از سال 96 تا 99 محبوبیت من از 90 آمد روی 60 درصد و محبوبیت شهید سلیمانی رفت روی 90 درصد. مردم ما قهرمان بودن در منطقه را میپسندند. ما هم نوکر مردم و هم نوکر آنچه میپسندند هستیم. من برای شهید سلیمانی گریه کردم».
محفل منتشرکننده این فایل صوتی، با استفاده از ادبیات مسموم ظریف سعی داشت با ایجاد دوقطبی در فضای انتخاباتی در کشور، بار دیگر ماجرای جنگ احزاب اشرافی در فتنه سال 88 را زنده کند؛ تارو پود این شبکه عنکبوتی پس از اولین تحرک توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) درهم پیچیده شد، شاید قوه قضائیه درآیندهای نه چندان دور ابعاد بیشتری از این پرونده را منتشر کند. در صورت روشن شدن تمامی ابعاد آن ضربهای که مردم به این جریان آلوده و وابسته به سرویسهای امنیتی خارجی خواهند زد؛ کمتر از 9 دی نخواهد بود!