روحانی بودجه دردسرسازی برای رئیسی به یادگار گذاشت / مردم نباید تاوان اشتباه مسئولان را بدهند
همچنان مهمترین مشکل در دولت سیزدهم به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی، موضوع «کسری بودجه» است که سایر مشکلات اقتصادی نیز به دنبال آن باعث ایجاد مشکلاتی پیش روی قوه مجریه شده است. فصل مشترک عمده اظهارنظرهای اقتصادیون دولت هم راهکارهای مربوط به جبران کسری بودجه بدون ایجاد فشار بر مردم...
در سه سال اخیر به دنبال تحریم های ظالمانه آمریکا علیه کشورمان و بعد از آن شیوع بیماری کرونا، جمهوری اسلامی ایران در تامین بودجه پیش بینی شده اش به شدت دچار مشکل شده است. در حقیقت کاهش درآمدهای دولت باعث مواجه شدن با کسری قابل توجه بودجه شده است. این در حالی است که قوه مجریه نیز راههای محدودی برای جبران این کسری داشته؛ راه هایی که اگر قدمی در آن اشتباه برداشته شود، منجر به بدتر شدن وضعیت، افزایش تورم، کاهش ارزش پایه پولی و افزایش شدید نقدینگی می شود.
به گزارش «تابناک»، همچنان مهمترین مشکل در دولت سیزدهم به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی، موضوع «کسری بودجه» است که سایر مشکلات اقتصادی نیز به دنبال آن باعث ایجاد مشکلاتی پیش روی قوه مجریه شده است. فصل مشترک عمده اظهارنظرهای اقتصادیون دولت هم راهکارهای مربوط به جبران کسری بودجه بدون ایجاد فشار بر مردم بوده و البته خیلی از هم قطاران و هم طیفی های دولت مستقر هم چیزی جز این مطالبه نمی کنند.
دو خبر خوش «محسن رضایی» چه بود؟
در همین خصوص،«محسن رضایی» معاون اقتصادی رئیس جمهور نیز در صفحه توئیتر خود نوشته است: کسری بودجه بزرگترین آسیبی است که دولت سیزدهم با آن مواجه بود. اکنون بدون استقراض از بانک مرکزی این معضل بزرگ در حال حل شدن است، در آذرماه خبرهای خوبی به گوش مردم عزیزمان خواهد رسید. اینها دو وعده ای بوده که رضایی داده است هرچند پیرامون موضوع دوم یعنی خبرهای خوب آذرماه اخبار و گمانه زنی های زیادی منتشر شد، ولی حل موضوع کسری بودجه بدون استقراض از بانک مرکزی طبعا مساله بسیار حیاتی و با اهمیتی است که امیدواریم به بهترین شکل ممکن انجام بشود و ثمرات آن هم بماند برای مردم و کشور.
یک فعال سیاسی اصولگرا در خصوص موضوع کسری بودجه در دولت سیزدهم و راهکارهایی که برای جبران آن پیش بینی شده است تا شرایط از نظر اقتصادی بهبود یافته و به رفاه حال عمومی بیانجامد، گفت: دولت سیزدهم برای جبران کسری بودجه باید به دنبال تدوین یک راهکار و رویکرد منطقی و کارشناسانه باشد.
بودجه 1400 کارشناسی شده و عملی نبود
«محمد کاظم انبارلویی» فعال سیاسی اصولگرا در گفت و گو با خبرنگار سیاسی «تابناک» درباره اینکه دولت سیزدهم چگونه میتواند کسری بودجه سال جاری را جبران کند، اظهار کرد: موضوعی که بدون شک مسئولان نمیتوانند آن را از مردم پنهان کنند کسری بودجه سال 1400 است که متاسفانه به دلیل عدم انجام کار عملی و کارشناسی دولت سیزدهم را با دشواریهایی مواجه کرده و خواهد کرد.
وی با بیان اینکه این کسری بودجه هدیه دولت دوازدهم به دولت آقای رئیسی است، افزود: واقعا رویکرد دولت روحانی در نحوه اداره کشور به خصوص در حوزه اقتصادی به قدری با مشکل روبه رو بود که وجود چنین کسری بودجهای از منظر بنده امری طبیعی است که امیدوارم با درایت دولت سیزدهم بخشی از آن برطرف شود.
مردم از فشارهای اقتصادی خستهاند
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه مردم از بار فشار اقتصادی که بر دوش میکشند، خسته شدهاند تصریح کرد: اینکه بگوییم دولت سیزدهم میتواند در اولین سال شروع به کار خود همه مشکلات به جا مانده از دولت دوازدهم رو برطرف و حل کند، بدون شک دروغ محض است؛ اما اگر دولتمردان محترم کابینه سیزدهم نگاه و رویکرد منطقی، علمی و مبتنی بر نظر کارشناسان را در دستور کار خود قرار دارند به طور حتم بخشی از فشارهای اقتصادی که بر روی مردم قرار دارد کاهش پیدا می کند.
عضو شورای مرکزی اصولگرایان با تمجید از برخی از اقدامات دولت سیزدهم در کنترل بازار و کاهش قیمتها خاطرنشان کرد: اینکه ما شاهد کاهش قیمت برخی از اقلام به مانند سیمان در روزهای اخیر بودیم نشان میدهد که این دولت به دنبال حل مشکلات است و امیدواریم این مسیر تا پایان کار دولت سیزدهم ادامه داشته باشد.
امیدوارم با وعدههای رئیسی وضعیت مردم بهتر شود
انبارلویی با بیان اینکه بودجه 1400 در دولت روحانی تهیه و تدوین شده است، تاکید کرد: بدون شک دخل و تصرف در اعداد و ارقام بودجه با توجه به تصویب و تایید نهایی آن امری دردسرساز است؛ اما دولت میتواند با استفاده از تکنیکهای اقتصادی در جهت مدیریت بودجه فعلی وارد عمل شود هرچند باید گفت اتخاذ این رویکرد نیز دشوار است.
وی در پایان گفت: امیدواریم با توجه به اظهارات پی در پی رئیسجمهور محترم بر حل مشکلات شاهد بهبود وضعیت کشور و مردم در حوزههای مختلف به خصوص حوزه اقتصادی باشیم تا زمینه تهیه و تدوین یک بودجه منسجم، دقیق و علمی در سال 1400 فراهم شود.