دوشنبه 5 آذر 1403

روزنامه «جوان»: زمان پهلوی؛ مردم از نعمت آب، برق، گاز، تلفن، مسکن، بی‌بهره بودند / افتخار جمهوری اسلامی،«توزیع عادلانه ثروت عمومی کشور» است

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
روزنامه «جوان»: زمان پهلوی؛ مردم از نعمت آب، برق، گاز، تلفن، مسکن، بی‌بهره بودند / افتخار جمهوری اسلامی،«توزیع عادلانه ثروت عمومی کشور» است

روزنامه جوان نوشت: نگفته ایم که ساکنین پایتخت کشور هم آب را از تلمبه‌ها و فشاری‌های سرکوچه‌ها استفاده می‌کردند و نگفته ایم که تهران به محل موش‌ها و زباله‌ها شبیه‌تر بود تا محل زندگی مردم. چه رسد به شهرهای دیگر؛ و نگفته ایم که بیش از 30 هزار روستا از نعمت راه، برق، گاز بی بهره بودند.

  • ما به مردم نگفته‌ایم که ایران زمان طاغوت در بین حدود 200 کشور در رتبه 147 در شاخص‌های توسعه انسانی بوده و مردم قادر به خرید هیچ یک از اقلام مورد نیاز یک زندگی حداقلی هم نبودند. این رتبه در حال حاضر با جمعیت سه‌برابری نسبت به زمان طاغوت و با تقلیل درآمد نفتی به یک هفتم به برکت تلاش‌ها و مجاهدت‌های نیروهای انقلابی به 76 رسیده است. بله ما نگفته ایم که در ایران 30 تا 35 میلیون نفری دوران طاغوت و با تولید و فروش روزانه بیش از 7 میلیون بشکه نفت، حتی در تهران هم بسیاری از مردم از نعمت آب، برق، گاز، تلفن و... بی بهره بودند. برای پخت و پز از والر و علاءالدین و برای گرم کردن خانه از کرسی استفاده می‌کردند، نگفته ایم که ساکنین پایتخت کشور هم آب را از تلمبه‌ها و فشاری‌های سرکوچه‌ها استفاده می‌کردند و نگفته ایم که تهران به محل موش‌ها و زباله‌ها شبیه‌تر بود تا محل زندگی مردم. چه رسد به شهرهای دیگر؛ و نگفته ایم که بیش از 30 هزار روستا از نعمت راه، برق، گاز بی بهره بودند.
  • چقدر تلخ است که به مردم نگفته ایم که در نابرابری سطح زندگی دوران طاغوت نسبت درآمد 10درصد ثروتمندترین به 10درصد فقیرترین افراد جامعه براساس آمارهای معتبر بانک مرکزی (در آن زمان) از عدد 33 هم عبور کرده و به شکل فاجعه انسانی ظهور و بروز پیدا کرده و حدود 90درصد شرکت‌ها و اقتصاد کشور تنها در اختیار 45 خانواده بود.
  • اما از افتخارات غرورانگیز جمهوری اسلامی حرکت در راستای توزیع عادلانه ثروت عمومی کشور است و صدالبته تا رسیدن به وضع مطلوب و رساندن ضریب جینی به پایین‌ترین حد ممکن هنوز راه نرفته بلندی فراروی ماست. دستاوردهای اقتصادی در جمهوری اسلامی (حداقل در سه حوزه «ضریب جینی»، «توزیع عادلانه ثروت عمومی و برخورداری آحاد مردم از آن‌ها» و «شاخص‌های توسعه انسانی») جدای از مباحث کمی، یک بعد دیگر نیز داشته است که شاید کمتر به آن پرداخته شده و آن تغییر جهت‌گیری‌ها و چرخش به سمت مردم و حمایت از اقشار فرودست، سیاست جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف بوده است و همین موضوع در تعمیق و استحکام رابطه مردم و نظام جمهوری اسلامی آثاری غیر قابل چشم‌پوشی داشته است.
  • درگام دوم انقلاب، در حوزه‌هایی مثل «خودکفایی و تأمین معیشت مردم»، «تولیدمحوری و تلاش برای عبور از اقتصاد نفتی»، «توسعه انسانی»، «درآمد سرانه»، «اقتصاد دانش‌بنیان» و... جمهوری اسلامی صاحب ادبیاتی منحصر به فرد است که چارچوب‌های آن در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی طراحی شده و چشم انداز روشنی را تصویر کرده و چراغ امید را در دل مردم روشن ساخته است.

بیشتر بخوانید:

21220

کد خبر 1726930