روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله بمبهایی که در ذهنها منفجر میشوند، بازگشت برزیل به سیاست حماست از فلسطین، پایان ابرجاسوس ملکه به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله بمبهایی که در ذهنها منفجر میشوند، بازگشت برزیل به سیاست حماست از فلسطین، پایان ابرجاسوس ملکه به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «بمب هایی که در ذهن ها منفجر می شوند» نوشت: می گفت: آیا شما فکر کرده اید آمریکا که با یک بمبش می تواند تمام سیستم های نظامی ما را از کار بیندازد، از سیستم نظامی ما می ترسد؟ اما ظاهرا آن بمب فقط در ذهن گوینده این سؤال وجود داشت و در انبارهای تسلیحاتی آمریکا خبری از آن نبود. در واقع ارتش تروریستی آمریکا حتی از رهگیری ساده ترین پهپادهای نظامی نیز عاجز بود چه رسد به اینکه با یک بمب تمام سیستم های نظامی ایران را از کار بیندازد! 19 سپتامبر 2022 کم مک میالن افسر توپخانه ارتش آمریکا که در عراق خدمت کرده بود طی مقاله ای برای تارنمای آمریکایی 1945 نوشت: پهپاد های ایرانی مرتبا به نیرو های آمریکایی و ائتلاف در خاورمیانه حمله کرده اند و بار ها از خطوط دفاعی مهیب آمریکایی عبور کرده و اهدافی را در پایگاه های ایالات متحده در هم کوبیده اند... پهپاد های انتحاری چیزی بود که من و دوستانم را شب ها در عراق بیدار نگه می داشت.
وطن امروز: محمد نسیمی مطلبی با عنوان «بیت های اهل عشق» این گونه نوشت: وی ویزور دوربین به چشمانش نگاه کردم. از زیر عینک چروک های دور چشمش درشت تر دیده می شد. چشمانش دودو می زد و توی مجلس می چرخید. خیلی از این چهره های جلسه از شاگردانش بودند و بسیاری دیگر حداقل چند بار اشعارش را خوانده اند. روی صندلی چرخدار انگار منصب پادشاهی داشت! می آمدند و پیشش کمر خم کرده و عرض ارادت می کردند و استاد را تکریم می کردند. یکی از ذاکران که سن کمی هم نداشت پیشانی اش را بوسید و گفت: استاد سازگار! کاش از شما زیاد بود. چه اعتباری از اهل بیت علیهم السلام گرفته است. لنز دوربین را به سمت دیگر مجلس چرخاندم. کودکانی که در آغوش مادران شان به دیدار آمده بودند تا میلاد مادر را تبریک بگویند. فرزندان در امن ترین جای دنیا که همان آغوش مادران شان بود شیطنت می کردند و لبخند می زدند. برخی هم عکسی از آقا، پدر شهیدشان یا دست نوشته ای خطاب به آقا در دست داشتند. چند مادر هم گعده گرفته بودند و بچه های شان با هم بازی می کردند و نقاشی می کشیدند و بچه ها آنها را نشان من می دادند و چند مادر هم عکس بچه های شان را مثل مروارید در صدف دستان شان گرفته بودند... عکس ها کوچک بود! نمی شد آنها را در آغوش بکشند، مثل برخی از پیکرهای شان. جوان و رشید رفته بودند برای دفاع از کشور و اسلام و امام و قد یک قنداقه کوچک از آنها مانده بود و آمده بود. چقدر مظلومند این مادران شهدا، چقدر بدهکارشانیم.
اطلاعات: علیرضا خانی در مطلبی با عنوان «زنان، تحصیلات، اشتغال و مطالبه انباشته» نوشت: در آزمون سراسری 1402 جمعا 977 هزار و 460 داوطلب شرکت کردند که کمی بیش از 60 درصد آنها خانم ها و کمتر از 40درصد آنها آقایان هستند. سهم زنان در گروه علوم تجربی 65 درصد، در گروه ریاضی 35 درصد در گروه علوم انسانی 61 درصد، در گروه هنر 74 درصد و در گروه زبان های خارجی 65 درصد است. مقایسه سهم زنان در آزمون امسال و سال قبل نشان می دهد زنان همچنان تلاش می کنند برتری خود را در دانشگاه ها حفظ کنند. نسبت زنان در ورود به دانشگاه طی شش سال اخیر یک درصد افزایش یافته است.
جوان: حسین فاطمی در مطلبی با عنوان «بازگشت برزیل به سیاست حماست از فلسطین» چنین نوشت: لوال داسیلوا، رئیس جمهور برزیل که بافاصله پس از پیروزی در انتخابات از مردم فلسطین برای تعیین حق سرنوشت خود حمایت کرد، روز پنجشنبه هفته ای که گذشت، سفیر برازیلیا در تل آویو را فراخواند تا بر سیاست جدید کشورش در ارتباط با رژیم صهیونیستی و نتانیاهو تأکید کند. رسانه های صهیونیستی این اقدام را برای کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی غافلگیرکننده دانستند. به گزارش خبرگزاری سما فلسطین، رسانه های عبری زبان این اقدام رئیس جمهور جدید برزیل را تغییر در سیاست این کشور امریکای جنوبی در قبال رژیم صهیونیستی اعلام کردند. روزنامه یدیعوت آحارانوت هم طی گزارشی عنوان داشت، ژنرال گرسون مناندرو گالرسیا دو فریتاس، سفیر برکنار شده برزیل سال 2021 توسط ژائیر بولسونارو رئیس جمهور پیشین به عنوان سفیر این کشور در فلسطین اشغالی منصوب شد.
جام جم: مریم عاقلی در مطلبی با عنوان «پایان ابر جاسوس ملکه» این گونه نوشت: صبح بیست و دومین روز دی ماه، روز بدی برای انگلیسی ها بود، چون حکم اعدام علیرضا اکبری ابرجاسوس سرویس اطلاعاتی انگلستان اجرا شد و این درواقع اولین پرونده در حوزه جاسوسی برای انگلیس بود که به اعدام منجر شد.
جوان: محمد جواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «به نام زن و علیه زن» نوشت: در حوادث پاییز 1401، چنین وانمود می شد که آشوبگران به دنبال احقاق حقوق زنان هستند و این رویکرد در شعارها و نمادها نیز وجه پررنگی یافت. هرچند ادعای مطالبه حقوق زنان برای کسانی که فحاشی های رکیک جنسی به بخشی از رفتار روزمره شان تبدیل شده، گزافه ای مضحک بیش نیست، اما نمی توان انکار کرد انتخاب زن به عنوان سوژه اصلی آشوب از سوی هدایتگران اصلی آن کامال معنادار و هوشمندانه بود.
جمهوری اسلامی: در مطلبی با عنوان «راهی برای تبدیل تهدید به فرصت» چنین نوشت: با اینکه در تاریخ 14 آذرماه گذشته و در گرماگرم فعالیت قوه قضائیه برای محاکمه بازداشت شدگان اغتشاشات اخیر در سرمقاله ای با عنوان «قوه قضائیه و تامین وفاق ملی» خواستار برخورد رئوفانه دستگاه قضا با بازداشت شدگان شدیم، اقتضائات جامعه به گونه ای است که لازم است یکبار دیگر همان خواسته را تکرار کنیم.