رونق معامله خانه در این محله / بازار مسکن تهران جان تازه می گیرد؟
بررسیها نشان میدهد که در سال 1402، منطقه 5 دارای بیشترین حجم معاملات بود.
متوسط قیمت مسکن در شهر تهران در سال گذشته حدود 85 میلیون تومان بود که با کاهش کوچکی روبرو شد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که قیمت مسکن هنوز هم تحت تأثیر رکود سنگین در معاملات قرار دارد و تغییر چندانی نکرده است.
آمارهای غیررسمی حاکی از کاهش 79 درصدی معاملات در شهر تهران هستند که خرید و فروش مسکن را به سطح هشدار رسانده است.
کارشناسان معتقدند که کاهش سطح معاملات در شهر تهران ریشه در کاهش درآمد خانوار و از دست رفتن قدرت خرید خانوار ایرانی دارد. البته رکود سنگین بازار مسکن در پنج سال اخیر رخ داده و برخی مناطق با کمترین استقبال رو به رو شدهاند.
بررسیها نشان میدهد که طی 5 سال گذشته، جنتآباد در منطقه 5 بیشترین ارزش ریالی معاملات را داشته است. بعد از آن محلههای بلوار فردوس، پونک و سازمان برنامه جزو پرمعاملهترین نواحی شهری بودهاند.
همانطور که اشاره شد منطقه 5 دارای بیشترین ارزش معاملات میباشد اما نباید از این نکته غافل ماند که این منطقه مساحت بسیار زیادی دارد و ممکن است مقایسه آن با مناطق دیگر بر اساس ارزش معاملات دقیق نباشد.
بررسی ارزش معاملات در هر متر مربع از مساحت منطقه در شهر تهران تصویر متفاوتی از میزان رونق در مناطق را نشان میدهد که در این میان منطقه جنت آباد در صدر قرار دارد.
اگرچه بلوار فردوس در منطقه 5 همچنان جزو مناطق پر رونق است اما محلههای فرمانیه و آجودانیه در منطقه 1 مهمترین مقاصد برای سرمایهگذاران به حساب میآید.
از سوی دیگر در جنوب و جنوبغربی تهران و همچنین نواحی مرکزی و شرقی (به جز محدودههای خاصی مانند تهرانپارس غربی، ابوذر، کارون، استاد معین و توحید) معاملات رونق چندانی ندارد.
این خانهها همیشه مشتری دارد!
قیمت آپارتمان 60 متری در تهران براساس آمارهای رسمی چهار میلیارد و 560 تومان تخمین زده میشود. این عدد میانگین قیمت آپارتمان 60 متری در تهران است و اگر سراغ محلههای گرانقیمت شهر برویم همین خانه تقریبا دوبرابر چیزی که گفتیم، معامله میشود. نسبت به شش سال قبل که اولین دادههای رسمی از جزییات بازار مسکن تهران وجود دارد، قیمت آپارتمان 60 متری در تهران 14 برابر شده است. آمارهای بانک مرکزی مشخص میکند در همین مدت سهم خانههایی با متراژ زیر 60 متر در معاملات رسمی بازار مسکن تهران افزایش داشته و حالا از هر 10 معامله در پایتخت، بهشکل دقیق 3.3 خانه بابت واحدهای نقلی بهامضا میرسد.
آپارتمانهای زیر 60 متر الان 33.5 درصد از سهم معاملات مسکن پایتخت را دراختیار دارند، اما براساس آمارهای رسمی فراوانی این مدل خانهها شش سال قبل کمتر از 23 درصد بوده است.
آمارهایی که در آرشیو بانک مرکزی وجود دارد، مشخص میکند مهر ماه سال 96 خانههایی با متراژ 60 تا 70 متر بیشترین سهم را درمقایسه با آپارتمانهایی با متراژ دیگر در خریدوفروشهای بازار مسکن داشتند. روندی که تا سال 98 ادامه داشت، اما از آن موقع بییشترین فراوانی در معاملات بازار مسکن تهران دراختیار واحدهایی با متراژ 50 تا 60 متر قرار گرفت.
برای اینکه تصور بهتری از این روند در ذهنتان داشته باشید، بدنیست بدانید مهر ماه شش سال قبل که هنوز ماجرای خروج آمریکا از برجام مطرح نشده بود و دلار در محدوده چهار هزار تومان معامله میشد، حدود 80 درصد خریدوفروشهای بازار مسکن تهران بابت خانههایی با متراژ بالای 60 متر بهامضا رسید. فقط درعرض یک سال سهم این مدل خانهها در معاملات رسمی به کمتر از 70 درصد تنزل پیدا کرد.
سهم خانههای بالای 60 متر در معاملات مسکن مهرماه 98 تا 1401 در محدوده 70 درصد باقی ماند و حالا آخرین دادههای رسمی که بهمهر ماه امسال تعلق دارد، مشخص میکند این عدد آب رفته دقیقا به 66.5 درصد رسیده است.