شنبه 29 دی 1403

رونمایی دومین ماهواره دانشگاه علم و صنعت در سال 99

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رونمایی دومین ماهواره دانشگاه علم و صنعت در سال 99

تهران - ایرنا - رییس دانشگاه علم و صنعت گفت: پس از همکاری با سازمان فضایی ایران در سال 98، قرار است دومین ماهواره ساخت دانشگاه نیز تا نیمه سال 99 ساخته و تحویل داده شود.

جبارعلی ذاکری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: بر اساس یک قرارداد دوساله دانشگاه همکاری خوبی با سازمان فضایی ایران برای ساخت ماهواره داشت که ماهواره ساخته شده را تحویل دادیم. دومین ماهواره نیز در حال ساخت است که تا نیمه سال 99 تحویل می دهیم.

به گزارش ایرنا، در آستانه برگزاری چهل و یکمین مراسم سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و در 21 بهمن 98، ماهواره ظفر به فضا پرتاب شد ولی روی مدار قرار نگرفت و به اقیانوس هند سقوط کرد.

این ماهواره که با دستان دانشمندان ایرانی توسط دانشگاه علم و صنعت ساخته شده بود، از مدار 530 کیلومتر نیز عبور کرد و به مدار 540 کیلومتری رسید. اما از نظر سرعت کم آورد و با وجود اینکه باید به سرعت 7 هزار و 400 کیلومتر می رسید در سرعت 6 هزار و 500 کیلومتر در ساعت متوقف شد.

رییس دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: در حمل و نقل نیز با وزارت راه و شهرسازی و زیرمجموعه‌های شهرداری همکاری مناسبی داریم و قراردادهای صنعتی نیز منعقد شده است. همچنین با شرکت ملی گاز و نفت نیز برای انجام پروژه‌ها قراردهایی امضا شده است.

در سال 99 یک مرکز نوآوری افتتاح می‌شود

رییس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه حمایت از نوآوری در دستور کار دانشگاه قرار دارد، اظهار داشت: در سال 98 دانشگاه توانست 2 مرکز نوآوری را افتتاح کند و این برنامه با افتتاح یک مرکز نوآوری در سال 99 ادامه دارد.

وی ادامه داد: این مرکز محلی برای پرورش ایده‌های دانشجویان است و بنا داریم که یک مرکز نوآوری دیگر نیز در جزیره کیش ایجاد کنیم تا زیست بوم فناوری دانشگاه به سمت دانشگاه‌های نسل سوم تغییر کند.

ایجاد صندوق خطرپذیری راهی برای حمایت از ایده‌ها

ذاکری با بیان اینکه صندوق خطرپذیری برای حمایت از ایده‌هایی با ریسک بالا در دانشگاه ایجاد شده است، گفت: این صندوق سبب می‌شود تا اثرگذاری ایده‌های دانشجویان در اجتماع و اقتصاد و تبدیل آنها به محصول به خوبی دیده شود. همچنین پیش از این تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دانشگاه حدود 20 شرکت بود که این تعداد به 50 شرکت رسیدند چرا که هدف گذاری دانشگاه حمایت از شرکت‌ها و بخش خصوصی است.

هدفگذاری دانشگاه قرار گرفتن در بین 200 دانشگاه برتر جهان است

وی گفت: دانشگاه علم و صنعت به همراه 15 دانشگاه سطح یک کشور برنامه مدونی تهیه کرده و در حال اجرا است تا به سطح 200 دانشگاه برتر دنیا برسند. همچنین در حوزه‌های مهندسی، مکانیک، برق و الکترونیک، هوا فضا، علم مواد، ریاضیات و علوم کامپیوتر جایگاه 350 تا 400 را به دست آوردیم. در حالی که پیش از این جایگاه ما حدود 550 تا 600 بود.

رییس دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: این نشان می‌دهد که دانشگاه برای تحقق برنامه‌های از پیش تعیین شده قدم‌های خوبی برداشته است.

حضور دانشجویان خارجی به افرایش رتبه دانشگاه کمک کرده است

ذاکری با بیان اینکه حضور دانشجویان خارجی به افزایش رتبه دانشگاه کمک کرده است، گفت: دانشجویانی از کشورهای ترکمنستان، آذربایجان، عراق در دانشگاه علم و صنعت تحصیل می‌کنند. البته دانشجویان خارجی زیادی برای حضور در دانشگاه اعلام آمادگی کردند ولی اعضای هیات علمی دانشگاه واحدهای گذرانده آنها را تایید نکردند یا اینکه سطح علمی مناسبی نداشتند.

وی ادامه داد: اگر این داوطلبان را نیز جذب می‌کردیم جایگاه علمی دانشگاه نیز ارتقا می‌یافت ولی گروه انتخاب به دلیل پایین بودن سطح علمی آنها حاضر به جذب بعضی از دانشجویان خارجی نشد.

افزایش 4 هزار و 300 متر فضای خوابگاهی در دستور کار دانشگاه است

وی با بیان اینکه مشکل تامین فضای خوابگاهی جدی است، گفت: تعداد دانشجویان شهرستانی نسبت به تهرانی در سال‌های گذشته افزایش چمشگیری داشته است. از طرفی در دانشگاه فضای کافی برای توسعه خوابگاه وجود دارد تا در دهه فجر 98 کلنگ ساخت خوابگاه به مساحت 4 هزار و 300 متر به زمین زده شود و امیدواریم تا 2 سال آینده ساخت آن به پایان برسد.

وی خاطرنشان کرد: برای ساخت سلف سرویس خواهران نیز اقدام‌های اولیه انجام شده و با تامین بودجه کافی این برنامه‌ها به سرانجام می‌رسد.

برای پیشبرد اهداف توسعه ای دانشگاه نیازمند حمایت هستیم

رییس دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه باید اختیار به دانشگاه برای درآمدزایی داده شود، گفت: در صورتی که دانشگاه‌ها از این اختیار برخوردار شوند، بعضی از هزینه‌های خود را با جذب دانشجو در دوره‌های آزاد به دست می آورند و درآمدزایی خواهند داشت.

وی ادامه داد: بیشتر دانشگاهای خارج از کشور از بعضی دانشجویان خود هزینه تحصیل را دریافت می‌کنند تا برای هزینه‌های جاری دانشگاه صرف شود. از طرفی بودجه‌ای که برای دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده است کافی نیست و این می‌تواند در برنامه‌های توسعه‌ای خلل ایجاد کند. بر همین اساس امیدوارم برای تامین مالی برنامه‌های دانشگاه بودجه کمکی از طرف دولت و سازمان برنامه و بودجه به دانشگاه داده شود.

آموزش مجازی و تلاش گروه‌های جهادی از جمله برنامه‌های مبارزه با کرونا است

وی با بیان اینکه پس از شیوع ویروس کرونا آموزش مجازی در دستور کار دانشگاه قرار گرفت، افزود: پس از مصوبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص تعطیلی دانشگاه‌ها برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، امکانات تدریس غیرحضوری و به صورت الکترونیکی فراهم شد.

رییس دانشگاه علم و صنعت افزود: این کلاس تا امروز به خوبی پیش رفته و ادامه دار بودن این روند پس از تعطیلات نوروز نیز بستگی به دستور مقام‌های مسوول دارد.

ذاکری با بیان اینکه گروه‌های جهادی دانشگاه علم و صنعت ایران در کنار دیگر گروه‌ها و جهادگران عرصه سلامت برای مبارزه با بیماری کرونا وارد عمل شدند، اظهار داشت: در اقدامی خداپسندانه و قابل تقدیر گروه جهادی مبارزه با کرونا در دانشگاه علم و صنعت راه اندازی شد.

وی خاطرنشان کرد: این حرکت جهادی، یک حرکت داوطلبانه بود که در آن گروه‌هایی از تشکل های دانشجویی، عموم دانشجویان، اساتید و کارکنان به صورت خودجوش فعالیت می‌کنند و امیدوارم هر چه زودتر با همکاری خود مردم، شر این ویروس ریشه کن شود.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*