چهارشنبه 7 آذر 1403

رکوردشکنی دوباره سویه جدید / رشد 123 درصدی نرخ ابتلا / کودکان را دریابیم + نقشه و نمودار

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
رکوردشکنی دوباره سویه جدید / رشد 123 درصدی نرخ ابتلا / کودکان را دریابیم + نقشه و نمودار

درحالی نرخ ابتلای روزانه رکورد یک ماه اخیر را شکست که کارشناسان براین باورند برای مدیریت بهتر همه‌گیری احتمالا باید به فکر تزریق دز چهارم واکسن باشیم.

به‌گزارش مشرق، انتشار آخرین آمار نرخ ابتلای روزانه در کشور نشان داد که ویروس منحوس هنوز هم قابلیت غافلگیر کردن همه را دارد و نوع جهش یافته آفریقایی آن نیز می‌تواند بعد یک دوره آرامش بحرانی جدی برای کشور به همراه داشته باشد.

براساس آمارهای منتشر شده در بیست و هفتم روز از دی ماه 1400 نرخ ابتلای روزانه کرونا در سراسر کشور یکباره جهشی معادل 122.58 درصد به خود دید و رکورد تازه‌ای از نرخ ابتلا در یک ماه گذشته را به نام خود ثبت کرد آنهم درست زمانی که تمامی نمودارها حکایت از ادامه روند نزولی همه‌گیری داشتند.

البته نگرانی اصلی اینجاست که در ادامه این جهش نرخ ابتلای روزانه می‌بینیم نرخ بستری در مراکز درمانی نیز 74.22 درصد رشد داشته و همچنین نرخ فوتی‌ها هم در دوره یاد شده 11.11 درصد صعودی شده است.

غافلگیری اخیر فعالیت ویروس منحوس با توجه به ورود ویروس جهش یافته آفریقایی یا همان امیکرون باعث شد تا کارشناسان ضمن اعلام هشدار نسبت به احتمال بروز بحران در آینده نزدیک تاکید داشته باشند که برای مدیریت کم هزینه بحران با درنظر گرفتن دستاوردهای تزریق دز یادآور (سوم) بهتر است از همین امروز برای تزریق دز چهارم واکسن نیز برنامه‌ریزی کنیم تا نوروز 1401 را بتوانیم مدیریت مناسب داشته باشیم.

3 روزه یک خانواده مبتلا می‌شود

در همین حال، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اواخر هفته گذشته در گفت‌و گو با رسانه‌ها رسماً اعلام کرد: انتشار سویه امیکرون ویروس کرونا در ایران در روزهای اخیر به شدت افزایش یافته است.

یونس پناهی در ادامه بیان کرد: شدت بیماری‌زایی امیکرون کمتر از سویه‌های قبلی ویروس کروناست ولی به معنی این نیست که رعایت‌ها کمتر شود چرا که اگر مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکند، با ابتلای جمعیت بیشتر و مراجعه آنها به مراکز درمانی، معضلات جدی در رسیدگی به مبتلایان ایجاد خواهد شد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: ویروس کرونا در 2 سال گذشته جهش‌های مختلفی داشته ولی هم‌اکنون سویه امیکرون شایعترین ویروس جهش یافته کووید -19 در جهان و ایران است.

وی با اشاره به سرعت بالای انتشار سویه امیکرون ویروس کرونا گفت: در صورت عدم رعایت فرد مبتلا، در عرض 1.5 تا 3 روز کل اعضای یک خانواده آلوده و درگیر این ویروس می‌شود در حالی که در سویه‌های قبلی، میانگین زمان ابتلای اعضای خانواده فرد مبتلا حدود 10 روز بود.

دکتر پناهی با هشدار به افزایش احتمال ابتلای به سویه امیکرون کرونا در میان افرادی که واکسن نزده‌اند و یا بیماری زمینه‌ای دارند، اظهار کرد: کسانی که هر سه دُز واکسن را تزریق کرده‌اند، بیش از 90 درصد در برابر ابتلا و بستری این سویه ایمن هستند و در صورت ابتلا نیز شدت بیماری در آنها به شکل چشمگیری پایین است.

برنامه‌ریزی برای دز چهارم

در همین زمینه عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره لزوم تزریق دز چهارم واکسن تصریح کرد: هنوز اطلاعاتی درباره تزریق دز های چهارم به بعد وجود ندارد همچنین ایمنی واکسن های کرونا سطوح مختلف دارد و بسیاری از کشور ها به دز چهارم فکر کرده‌اند و بقیه کشورها در حال فکر کردن به آن هستند اما در این باره باید منتظر شواهد علمی آینده باشیم.

پیام طبرسی با بیان اینکه چیزی که سازمان جهانی بهداشت به آن رسیده این که است که باید ایمنی بخشی جامعه نگه داشته شود و واکسیناسیون میزان بالایی داشته باشد، گفت: در فاز سوم 7 هزار و 700 نفر از افراد شرکت کننده در مطالعه واکسن اسپایکوژن دارای بیماری‌های زمینه ای بودند که نشان داد که این واکسن هیچ مشکلی برای آن‌ها ایجاد نمی‌کند و در سنین مختلف هم در این زمینه مشکلی ایجاد نشده است.

استان بوشهر / فوت ناشی از ویروس جهش یافته نداریم

سعید کشمیری، وضعیت بیماران کرونایی استان را برشمرد و اظهار داشت: خوشبختانه در 21 روز گذشته فوتی ناشی از کرونا در استان گزارش نشد و شمار قربانیان این بیماری در این استان همچنان 2 هزار و 35 نفر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: هم اکنون 31 نفر در بخش کرونایی استان بوشهر بستری هستند که از این تعداد 3 نفر مبتلای قطعی و 5 نفر هم در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر بیان کرد: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته 13 بیمار با بهبودی از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد، 5 مورد به کرونا مثبت قطعی، بوده است.

وی با بیان اینکه تاکنون 790 هزار نفر از جمعیت استان، دست‌کم یک نوبت واکسن کرونا تزریق کرده‌اند اضافه کرد: تاکنون بیش از یک میلیون و 660 هزار نوبت واکسن در استان بوشهر تزریق شده و 790 هزار نفر از بوشهری‌ها دست‌کم یکی از نوبت‌های اول، دوم و یا سوم را دریافت کردند.

کشمیری با بیان اینکه مهم‌ترین واکسن در حال حاضر نوبت سوم است تأکید کرد: تاکنون 160 هزار نفر در استان این نوبت واکسن را دریافت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: در حوزه دانش‌آموزی هم 83.5 درصد از دانش‌آموزان بالای 12 سال حداقل یک نوبت واکسن و 69.2 درصد هر دو نوبت واکسن را تزریق کرده‌اند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه بیماری کرونا در حال حاضر تحت کنترل است گفت: البته سیر نزولی ابتلا و بستری‌های کرونایی که از اواخر مرداد ماه امسال آغاز و اکنون متوقف شده است.

وی وضعیت ابتلا به سویه امیکرون را برشمرد و خاطر نشان کرد: تاکنون 13 نفر به بیماری امیکرون مبتلا و به‌صورت سرپایی درمان شده‌اند و تاکنون فوت هیچ بیمار امیکرونی در استان بوشهر ثبت نشده است.

استان قزوین / نرخ ابتلای امیکرونی به 40 نفر رسید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین از افزایش 60 درصدی جمعیت مبتلایان به کرونای امیکرون در استان خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر 40 بیمار مبتلا به ویروس امیکرون در استان قزوین شناسایی شده که این آمار در مقایسه با روز گذشته 15 نفر افزایش یافته است.

جلال رحمانی همچنین به کاهش 37 درصدی موارد قطعی ابتلای روزانه به کرونا اشاره کرد و گفت: در 24 ساعت گذشته 32 مورد جدید ابتلای به کرونا در آزمایشگاه‌های منتخب کووید -19 استان قزوین شناسایی شدند که این آمار در قیاس با روز قبل 19 نفر کاهش پیدا کرده است.

وی همچنین از صفر شدن نرخ مرگ‌ومیر کرونایی برای هفتمین روز پیاپی خبر داد و افزود: در شبانه‌روز اخیر هیچ بیمار کرونایی بدحال در استان قزوین جان خود را از دست نداد و در یک هفته اخیر هیچ موردی از فوت کرونایی در شبکه بهداشت و درمان استان قزوین گزارش نشده است.

رحمانی با اشاره به کاهش 17 درصدی آمار بیماران بدحال کرونایی گفت: در حال حاضر 5 بیمار کرونایی به دلیل علایم شدید تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان قزوین به دستگاه کمک‌تنفسی وصل هستند که این آمار یک نفر کمتر از روز گذشته است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین از افزایش 87.5 درصدی موارد بهبودیافتگان روزانه کرونایی هم خبر داد و افزود: در 24 ساعت اخیر 30 بیمار کرونایی با علایم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستان‌های استان قزوین ترخیص شدند که این آمار از روز پیش 14 نفر بیشتر شده است.

رحمانی ادامه داد: در نهایت هم آمار مجموع بستری‌های کرونایی فعلی استان قزوین به 105 نفر رسید که این آمار در قیاس با روز گذشته فقط یک نفر افزایش یافته است.

استان خراسان رضوی / افزایش انجام تست‌های پی‌سی‌آر

محمدحسن درخشان اظهارداشت: روند مراجعات روزانه به مراکز منتخب کرونا همان 6 هزار نفر در هر هفته بوده و افزایش نداشته، اما میزان تست PCR مثبت از 4 به 6 درصد و میزان تست رپید مثبت 2.5 به 3.5 درصد افزایش داشته است.

وی افزود: عمده موارد مثبت، واکسن نزده‌ها و افرادی بودند که دُزهای دوم و سوم را به تأخیر انداخته‌اند و عمده افراد مبتلا، بستری و بدحال در بیمارستان‌ها هم واکسینه نشده‌ها و موارد به تأخیر افتاده هستند.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مردم هشدارها و آسیب‌های موج ششم بحران کرونا و ویروس اومیکرون را جدی بگیرند تصریح کرد: کوچکترین علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را باید جدی گرفت و بلافاصله به پزشک مراجعه شود، تا با تشخیص درست درمان به‌موقع آغاز شود و از تکثیر و انتقالش به دیگران جلوگیری شود.

درخشان با ذکر این نکته که اعیاد میمون و مبارک ولادت حضرت زهرا (س) و همچنین ولادت‌های فرخنده ماه رجب را در پیش داریم و همه ساله در این مناسبت‌ها محافل جشن و شادی و مجالس عروسی زیادی برپا می‌شود، تأکید کرد: خواسته ما از مردم این است که امسال و در شرایط کنونی از برگزاری اینگونه محافل و مجالس خودداری کنند تا خدای نکرده به واسطه حضور نابه‌جا و بی‌موقع شادی‌ها به غم‌ها تبدیل نشود.

وی ادامه داد: همچنین بابت تجمع بی‌مورد در بازاها و پاساژها و شلوغی‌های کاذب ایجاد شده در مکان‌های مختلف هم به‌شدت نگرانیم، ضمن اینکه باید با توجه به بازگشایی و فعالیت حضوری مدارس و دانشگاه‌ها نکات بهداشتی در مکان‌های آموزشی بیش از پیش رعایت شود.

درخشان با اشاره به اینکه از اوایل بهمن ماه امسال وضعیت نامناسب کرونایی و آغاز موج ششم بحران کرونا توسط سازمان بهداشت جهانی پیش بینی شده است، بیان کرد: اگر می‌خواهیم که این مشکلات در شهر، استان و کشور ما نباشد باید دُز سوم را هرچه سریع‌تر دریافت کنیم و اگر هم دُزهای اول، دوم و سوم را به دلایلی به تأخیر انداخته‌ایم هرچه زودتر جهت دریافت آنها اقدام کنیم و در کنار آن خود را ملزم به استفاده از ماسک، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی بدانیم.

استان فارس / کاهش رعایت پروتکل‌ها نگران کننده است

با وجود کاهش نسبی آمار ابتلا به کرونا در استان فارس در مقایسه با دو سال گذشته، این ویروس همچنان قربانی می‌گیرد و نظارت جدی بر روند خدمت‌رسانی به مردم و بیماران یک ضرورت است.

سید وحید حسینی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشارکت مردم برای حفاظت از خود در برابر این بیماری را ضروری دانست و گفت: یکی از نگرانی‌های مهم در شرایط کنونی و به ویژه با توجه به شیوع سویه امیکرون، کاهش توجه عمومی نسبت به ضرورت رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مردم استان درخواست کرد که سلامت خود و اطرافیان را قربانی سهل انگاری نکنند و همچنان شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و 872 هزار و 417 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 516 هزار و 123 بیمار مثبت شناسایی شده است.

از مجموع تست‌های انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون یک میلیون و 588 هزار و 525 تست تشخیصی مولکولی بوده که 451 هزار و 305 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 283 هزار و 892 مورد تست سریع انجام شده و 64 هزار و 818 بیمار مثبت شناسایی شده است.

با بستری 81 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته، هم اکنون 335 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد، 56 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

در 24 ساعت گذشته دو هم استانی دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به هفت هزار و 452 نفر رسید.

در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و 12 هزار و 424 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 257 هزار و 89 دُز نوبت اول، دو میلیون و 971 هزار و 877 دُز نوبت دوم و 783 هزار و 458 دُز نوبت سوم واکسن بوده است.

استان اصفهان / 2 کودک به ویروس جهش یافته مبتلا شدند

پژمان عقدک با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 166 مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.

وی افزود: در همین بازه زمانی 70 بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بستری شدند و با ترخیص 72 بیمار، مجموع بیماران بستری به242 مورد رسیده که 28 نفر آنها در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه خوشبختانه آمار مرگ و میر هم سیر نزولی داشته، گفت: در شبانه‌روز گذشته آمار فوتی در اثر ابتلای مشکوک به کرونا یک نفر و قطعی صفر نفر گزارش شده است.

عقدک تصریح کرد: تا روز گذشته بر اساس آخرین آمار 172 مبتلای قطعی ا میکرون در مراکز علوم پزشکی اصفهان شناسایی و 14 نفر بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه 24 مورد بیماران کرونایی سویه جدید دارای بیماری زمینه‌ای بودند، اظهار داشت: 12 نفر سابقه سفر خارجی طی دو هفته اخیر، دو نفر بین 8 تا 10 سال، 146 نفر بین 18 تا 60 سال، 24 نفر بالای 60 سال به ا میکرون مبتلا شدند.

وی ادامه داد: طبق گزارش اعلام شده 30 نفر سه نوبت واکسن، 113 نفر دو نوبت، 15 نفر یک نوبت، 12 نفر واکسن نزده و 2 نفر زیر سن واکسن به ا میکرون مبتلا شدند.

عقدک خاطرنشان کرد: آخرین آمار ابتلای قطعی ا میکرون در مراکز علوم پزشکی اصفهان به تفکیک شهرستان‌ها از این قرار است: 91 مورد در اصفهان، 7 مورد در فلاورجان، 6 مورد در خمینی‌شهر، 14 مورد در مبارکه، شهرضا 5 مورد و 2 نفر هم در بویین میاندشت، 21 مورد در نجف آباد، 8 مورد شاهین شهر، 4 مورد اردستان، 5 مورد چادگان، 4 مورد نطنز، یک مورد نایین، یک مورد تیران، یک مورد سمیرم و یک مورد لنجان و یک مورد خارج استان مبتلا شدند.

استان سمنان / ثبت 62 مبتلای جدید کرونا

کامران قدس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در مورد آخرین وضعیت کرونایی استان سمنان اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته تست کرونای 62 نفر در استان سمنان مثبت اعلام شد.

وی با اشاره به اینکه از این تعداد 44 نفر به قرنطینه خانگی رفتند و 18 نفر در بیمارستان بستری شدند، گفت: در شبانه‌روز گذشته، کرونا در استان سمنان یک نفر قربانی گرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه در طول شبانه‌روز گذشته 10 نفر هم با بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص شده‌اند افزود: هم‌اکنون 63 نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان سمنان بستری هستند.

قدس با تأکید بر توجه مردم به واکسیناسیون و تزریق واکسن کرونا گفت: واکسیناسیون عمومی در جلوگیری از ابتلابه کرونا بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر به جز 2 شهر سمنان و گرمسار که در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند، بقیه شهرستان‌های استان سمنان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند، گفت: تاکنون هیچ‌گونه موردی از ابتلا به امیکرون در استان سمنان گزارش نشده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بر تداوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نظیر زدن ماسک از خانه تا خانه، پرهیز از دورهمی های خانوادگی و رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی تا مهار کامل ویروس کرونا تأکید کرد.

منبع: تسنیم
رکوردشکنی دوباره سویه جدید / رشد 123 درصدی نرخ ابتلا / کودکان را دریابیم + نقشه و نمودار 2
رکوردشکنی دوباره سویه جدید / رشد 123 درصدی نرخ ابتلا / کودکان را دریابیم + نقشه و نمودار 3
رکوردشکنی دوباره سویه جدید / رشد 123 درصدی نرخ ابتلا / کودکان را دریابیم + نقشه و نمودار 4
رکوردشکنی دوباره سویه جدید / رشد 123 درصدی نرخ ابتلا / کودکان را دریابیم + نقشه و نمودار 5
رکوردشکنی دوباره سویه جدید / رشد 123 درصدی نرخ ابتلا / کودکان را دریابیم + نقشه و نمودار 6