ریزش نرخ ارز همچنان ادامه دارد / دلار 700 تومان ارزانتر شد
با وجود جهش نرخ ارز در هفته گذشته، در اولین روز هفته دوم اسفند شاهد کاهش چشمگیر نرخ ارز هستیم.
به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شلوغی خیابان فردوسی و افزایش خرید و فروش های بازار ارز، امروز هم ارزش ارزها با ریزش قابل توجهی مواجه کرد.
رشد جهشی بازار ارز در هفته ای که گذشته سبب شد توجه بازار های مالی به آن جلب شود. البته این افزایش قیمت در دوره ای که بازار ارز نوسان جزئی را تجربه می کرد کم سابقه بود.
رویداد هایی مانند شیوع ویروس کرونا و FATF در این افزایش نرخ بی تاثیر نبود اما برخی از کارشناسان معتقدند که این روند قیمت ارز به دلیل ایجاد جو روانی ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور است که به بازار ارز نیز سرایت کرد و این افزایش افسار گسیخته پایدار نخواهد بود.
*س_دلار وارد کانال 14 هزار تومان شد / کاهش 700 هزار تومانی دلار در یک روز _س*اما امروز (10 اسفند 98) ورق معاملات در بازار برگشت و نرخ ارز برخلاف هفته گذشته که یکتاز شروع به افزایش نرخ کرد ه بود شاهد هستیم که در مدت زمان یک روز نرخ دلار در ساعات ابتدای معاملات در صرافیها به با کاهش 450 هزار تومانی شروع شد. به گونهای که قیمت دلار به 15 هزا رو 250 و یورو نیز به قیمت 16 هزا ر و 550 تومان رسید، اما روند کاهش قیمت همچنان ادامه دارد و در حوالی ظهر دلار با کاهش 150 تومانی به نرخ 15 هزار و 100 تومان رسید و یورو با کاهش 350 تومانی به مبلغ 16 هزا رو 200 تومان معامله شد. کاهش نرخ دلار تا جایی پیش رفت که دلار وارد کانال 14 هزار تومان شد.
*س_FATF عامل افزایش قیمت ارز در هفته گذشته _س*جمشید پژویان کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: یکی از دلایل افزایش جهشی نرخ ارز را می توان ورود ایران به لیست سیاه دانست. بدون شک با ورود به لیست FATF با مشکلاتی نظیر مبادلات و انتقالات مالی با کشور چین و روسیه مواجه خواهیم شد.
او بیان کرد: انتظار می رفت با وجود چنین وقایعی بازار ارز دچار افزایش قیمت شود اما تا این میزان پیش بینی نمی شد. بانک مرکزی با افزایش ارزهای خارجی در بازار سبب می شود که قیمت ارز کاهش پیدا کند اما این راهکار کوتاه مدت خواهد بود ولی در روزهای آینده احتمال بازگشت روند افزایشی در بازار ارز دور از انتظار نیست.
*س_کاهش تقاضا و راه اندازی کانال اینستکس بزرگترین دلیل کاهش نرخ ارز _س*حمید میر معینی کارشناس بورسدر گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص کاهش نرخ ارز اظهار کرد: بزرگترین دلیل کاهش نرخ ارز طی چند ساعت راه اندازی کانال اینستکس است و دومین عامل آن کاهش تقاضای خرید دلار از لحاظ مسافرتی و وارداتی است.
او ادامه داد: در حال حاضر فعالیتهای اقتصادی به خاطر ویروس کرونا راکد هستند که این موضوع موجب کاهش تقاضای واردات میشود.
این کارشناس اقتصادی گفت: در صورتی که در سیاست کشور اتفاقی رخ ندهد نرخ دلار قبل از عید روی 14 تا 15 هزار تومان باقی میماند.
میر معینی در خصوص ادامه این روند گفت: کنترل ویروس کرونا تاثیر بسزایی در نرخ ارز در کشور دارد؛ اگر این ویروس کنترل شود مردم به مسافرتهای خارجه میروند و قیمت دلار به مراتب بالاتر میرود. از طرفی دیگر اگر اقتصاد جهانی به روال عادی خودش برگردد به مراتب اقتصاد داخلی هم درست میشود.
*س_طمع سود جویان بازار ارز با تصویب ورود ایران به لیست FATF _س*حسن مرادی یک کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بعضی از سودجویان با تصویب ورود ایران به لیست FATF به طمع افتادند که ارز گران خواهد شد و نسبت به خرید ارز به میزان گسترده اقدام کرده اند ما شاهد بودیم که تصویب FATF مثل بقیه تحریم های آمریکا تاثیر چندانی نداشت و قیمت ها به وضعیت سابق سوق پیدا کرد. او گفت: طبیعی بود که این یک حباب است که با ترکیندن این حباب وضعیت به حالت سابق برگردد بنابراین پیش بینی میشود که باز هم از این میزان نرخ ار زپایین تر بیاید و آن هایی که ارز ذخیره کرده اند ضرر کنند.
این کارشناس در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا ویروس کرونا بر قیمت ارز اثر داشته است گفت: بیماری کرونا باعث شد تا تقاضای ارز در بازار پایین بیاید و بنابر خبری که از فرودگاه دبی بدستمان رسیده است فرودگاه دبی به مانند یک بیایان لایموت شده است و تردد به سختی و ندرتا به داخل فروردگاه عبور پیدا می کند.
او تصریح کرد: بسیاری از پرواز ها کنسل شده و بنابراین تقاضای سفرها کاهش پیدا کرده است و طبیعی است که این موضوع هم به کاهش نرخ ارز دامن بزند و در آینده نزدیک هم این کاهش قیمت ادامه خواهد داشت
حال باید دید در روزهای پایانی سال روند بازار چگونه خواهد بود و تا چه میزان نظر کارشناسان محقق می شود.
انتهای پیام /