شنبه 21 مهر 1403

زارعی: دوستان حاج قاسم اغتشاشات را به نقطه‌ای رساندند که دشمن شکست را پذیرفته است

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
زارعی: دوستان حاج قاسم اغتشاشات را به نقطه‌ای رساندند که دشمن شکست را پذیرفته است

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سعدالله زارعی کارشناس مسائل بین الملل در نشست رسانه ای با عنوان «واکاوی آشوب های اخیر با شاخص های فکری و عملی سردار سلیمانی» که امروز (26 آذر) برگزار شد، گفت: به سومین سالگرد شهادت سردار رشید اسلام نزدیک می شویم و قلب ما به مناسبت این نزدیکی ضربان ویژه ای پیدا می‌کند. خاطره شهادت این سردار سرافراز برای همه کسانی که ایران را دوست دارند بسیار دردناک است.

وی افزود: مکتب سردار سلیمانی مکتب انقلاب اسلامی از حیث عملکرد و رویکرد است اگر از مکتب امام یا رهبری صحبت کنیم در واقع از یک مدرسه، تئوری و فلسفه ای حرف می زنیم که پایه های فکری انقلاب اسلامی را تشکیل دادند.

زارعی با بیان اینکه مکتب سردار سلیمانی تفکر در میدان و راه حل است، تصریح کرد: همان ارزش هایی که امام و رهبری در مکتبشان گفتند در مکتب حاج قاسم به منصه ظهور رسیده و به شاخص تبدیل شده است. اگر کسی بگوید اندیشه اسلام خیلی خوب است ولی در اجرا اشکال دارد بنابراین این مکتبِ عالی چندان هم تضمین کننده موفقیت نیست می توان نمونه حاج قاسم سلیمانی که نتیجه عملی تفکرات امام و رهبری است را به وی نشان دهیم، این در واقع مهمترین نکته‌ای است که در عملکرد سردار سلیمانی باید نشان داده شود.

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: بعد از شهادت حاج قاسم با پدیده ای مواجه شدیم به نام «آشوب‌های اخیر» که از اواخر شهریور شروع شد و به مدت حدود 70 روز استمرار داشت، مسأله ای پدید آمده و سردار سلیمانی هم به شهادت رسیدند و ما می خواهیم با توجه به مکتب حاج قاسم راجع به مسایل اخیر تحلیل کنیم.

اگر حاج قاسم بود چه می کرد؟

وی افزود: اگر در قضایای اخیر حاج قاسم میان ما بود چه می‌کرد؟ برای پاسخ به این سوال نیاز داریم اول این صحنه را مروری کنیم، قضایایی که در روزهای اخیر پیش آمد یک اقدام خیابانی بود که توسط عده ای به شکل خسارت وارد کردن به اموال و ریختن خون انسان ها و توسعه خشونت انجام شد و مخالفان جمهوری اسلامی اعم از داخلی و خارجی پای کار آمدند تا آن را ضریب بدهند.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: گروه های بدنام تروریستی در این صحنه بودند از سازمان منافقین که جنایت های زیادی را مرتکب شده اند گرفته تا گروه های تجزیه طلب مثل کومله، پژاک، پاک و... که در سابقه آنها تلاش برای تجزیه ایران به قیمت آسیب زدن به اموال مردم مشاهده می‌شود.

زارعی با بیان اینکه اقدامات گروه های تجزیه طلب در گنبدکاووس در اوایل انقلاب یا پاوه یادمان نرفته است، گفت: سلطنت طلبانی که استقلال ایران را تاراج قرار داده بودند و همه نوع جنایت را از تجزیه کشور تا کشتار مردم و.... مرتکب شده بودند نیز در این جریانات حضور داشتند.

وی با اشاره به طیفی که توسط سفارتخانه‌ها هدایت می‌شدند، گفت: سفارتخانه ها در ایران شبکه هایی را در بعضی صنوف مثل کافی شاپ‌ها، گالری‌ها، ورزشی ها، اهل هنر و.... را به وجود آورده بودند.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: سفارت فرانسه تعداد زیادی از گالری ها را به صورت شبکه درآورده و آموزش داده بود و آنها برای اینکه در روز خاصی کاری را انجام دهند آماده کرده بودند.

زارعی با بیان اینکه سفارت فرانسه تحصیل کردگان در این کشور را به بهانه‌های مختلف به سفارت فرانسه آورده بود و برای آنها هزینه کرده بود، گفت: شبیه این کار را سفارت آلمان و انگلیس انجام داده بودند، بنابراین صحنه ای ترکیبی به وجود آمد و شعاری عمومی را برگزیدند تا منافقین، تجزیه طلبان و سایرین بتوانند ذیل این شعار کلی جمع شوند و نظام را سرنگون کنند. در این صحنه طراحی پیچیده ای به نام جنگ ترکیبی رخ داد، جنگ ترکیبی از انقلاب رنگی بزرگتر است؛ سازمان های اطلاعاتی و شبکه های داخلی و سلبریتی ها در آن به کار گرفته می شوند. در این جنگ اختلال در شبکه اقتصادی، اطلاعات طریق رخنه در کانون های حساس پیش می‌آید، این اقدامات برای فروپاشی نظام یا تضعیف شدید آن است.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: دشمن به تجربه فهمیده است که هرگاه نهادها از کار می افتد، رهبری به تنهایی بارِ همه را به وسیله وجاهتی که دارد بر دوش می کشد بنابراین اول از همه می خواستند رهبری را از میدان خارج کنند؛ شایعه فوت رهبری دو هفته قبل از اغتشاشات هم به همین دلیل بود.

زارعی با بیان اینکه رسانه های معتبرشان را نیز برای باور پذیری این ادعا مثل سی‌ان‌ان و نیویورک تایمز پایِ کار آمدند، گفت: دشمنان از این نقطه شروع کردند تا طرفداران نظام را منفعل کنند و به مخالفان جرات قدم برداشتن بدهند.

وی افزود: ما قصد داریم در این گفت و گو مطرح کنیم اگر سردار سلیمانی بودند چه راهکاری را توصیه می کردند. سردار سلیمانی در شناخت صحنه سرعت زیادی داشت؛ اینکه انسان تشخیص دهد شرایط بحرانی است و رفتار مناسب با آن بحران را اتخاذ کند خیلی مهم است اگر انسان ابعاد موضوعی را نداند و دیر به میدان بیاید زمان می گذرد و حل مشکل سخت می شود و باید هزینه بیشتری کرد.

سردار سلیمانی بحران شناس بود

زارعی گفت: زمانی که سوریه در گیر مسایلی در استان درعا شد سردار سلیمانی دیداری با بشار اسد داشت و به وی اعلام کرد به زودی درگیر بحران بزرگی می شوید. آن زمان ماجرا خیلی گسترده نبود، 100 نفر در درعا بودند که با پلیس درگیری ایجاد شد ولی این مسایل نشان دهنده بحران نبود. همین برداشت را سردار سلیمانی در ماجرای عراق داشت و بوی حرکت داعش را در پاییز سال 1393 استشمام کرد یعنی 9 ماه قبل از حمله تکفیری‌ها به عراق‌، همان زمان حاج قاسم به مقامات عراقی هشدار داد دچار بحرانی جدی می شود که ارتش توان پاسخگویی به آن را ندارد.

حاج قاسم چگونه بحران را تشخیص می‌داد؟

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه چند علامت بود که از نظر حاج قاسم نشان دهنده بحران جدی است، تصریح کرد: اولین نشانه حمله به رهبر و نقطه اجتماع نظام؛  وقتی دشمن رهبری را نشانه می گیرد علامتی است مبنی بر اینکه تلاش می کند بحران اساسی به وجود آورد.

زارعی گفت: دومین علامت، تلاش در جهت دو دستگی مردم است. سومین علامت هم هدف قرار گرفتن اصول و مبانی بود از نظر ایشان وقتی 5 مسأله مورد حمله قرار بگیرد یعنی یک کشور دچار‌بحران اساسی شده است.

وی افزود: یکی از آنها حمله به ایدئولوژی یعنی اسلام است هرگاه حمله پر تکراری به اسلام، و رهبری انجام شود کشور دچار بحران شده است؛ چرا که رهبری نقطه اتکا ملت در بحران هاست. مساله دیگر حمله به ارزش های دست اول یک جامعه است زمانی که چنین اتفاقی رخ دهد مشکلات اساسی پیش خواهد آمد.

زارعی با بیان اینکه در چنین شرایطی حاج قاسم قائل بود اقدامات فوری باید انجام شود، گفت: در ماجرای اخیر شاهد بودیم دستگاه هایی تاخیراتی داشتند و اینها باعث اطاله مسأله شد و زمانی که این حوادث طولانی شد هزینه ها افزایش پیدا کند.

وی افزود: از منظر حاج قاسم باید چند اقدام اساسی انجام گیرد اقدام اول خارج کردن رهبری از تیررس است. در وصیت نامه نیز گفتند احساس می کنم رهبری تنهاست.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: باید شخصیت های موثر، محکم دفاع کنند که این باعث می شود حمله به رهبری مشکل شود، در جهت یکچارچه سازی مردم در این مواقع باید از دیدگاه حاج قاسم کار کرد؛ به همین خاطر در سخنانی که راجع به دخترانی که ظاهر مناسبی ندارند این شهید بزرگوار گفت که «باید بدانیم که آنها بچه های ما، داخل دستگاه جمهوری اسلامی و مورد حمایت نظام هستند».

زارعی گفت: حضور مستقیم مسئولان در ماجرا مد نظر شهید بود، حاج حسین همدانی در روزهای سخت سوریه همسر و دخترش را به دمشق برده بود جایی که سوری ها تا توانسته بودند صحنه را تخلیه کرده بودند اینکار علامتی بود تا بگوید با تمام وجود پای کار هستیم.

وی افزود: مثلا شخص در سیل جنوب کشور از ظرفیت های که در اختیارش بود استفاده کرد ولی خودش هم در منطقه حضور داشت و در گل و لای اهواز و مناطق عرب نشین وارد شد و تا زانو در گل و لای فرو رفت و شخصا از گرفتارها دلجویی می کرد.

زارعی گفت: به طور اساسی در عین اینکه معتقد بود دشمن با تمام وجود به صحنه می آید به‌طور قاطع هم اعتقاد داشت دشمن شکست می خورد؛ از نظر ایشان حادثه ای نیست که انقلاب دربرابر آن شکست بخورد و به پیروزی مطمئن بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: آنچه که الان شاهد آن هستیم این است که این قضیه اخیر بسیار سهمگین بود و چند برابر فتنه 88 بود، از آنچه که پیش از این با آن مواجه بودیم این صحنه، شلوغ تر (ورود امکانات دشمن پرتعداد، تاکتیک‌ها متنوع) و از حیث زمان نیز از همیشه مستدام تر بود ولی در نهایت روش و دوستان حاج قاسم چنین ماجرای سهمگینی را با حداقل خسارت‌ها و تلفات به نقطه‌ای رساندند که احساس می‌کنیم دشمن شکست را پذیرفت.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

سعدالله زارعی

حاج قاسم اغتشاشات این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
زارعی: دوستان حاج قاسم اغتشاشات را به نقطه‌ای رساندند که دشمن شکست را پذیرفته است 2