پنج‌شنبه 25 بهمن 1403

زنجیره انتقال کرونا با عدم شکل‌گیری اجتماعات شکسته می شود / میزان مرگ و میر جنوب کرمان نسبت به متوسط کشوری پائین‌تر است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
زنجیره انتقال کرونا با عدم شکل‌گیری اجتماعات شکسته می شود / میزان مرگ و میر جنوب کرمان نسبت به متوسط کشوری پائین‌تر است

اصغر مکارم گفت: با توجه به تغییر رنگ کرونایی شهرستان جیرفت به قرمز ابتلا به ویروس کرونا و به خصوص نوع جهش یافته دلتا هندی آن، بیش از پیش سلامت مردم را تهدید می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اصغر مکارم رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در گفت و گو با خبرنگار راه آرمان گفت: بعد از 15 فروردین و ایام تعطیلات نوروزی متأسفانه جنوب کرمان به تدریج وارد یک پیک و خیز کرونا شده است که تقریبا در طول این مدت از ابتدای شیوع کرونا بی‌سابقه بوده است.

وی اوایل اردیبهشت ماه سال جاری را خیز جدیدی از کرونا در جنوب کرمان عنوان کرد و گفت: خیز جدیدی که در حال حاضر در آن قرار داریم در طول مدت شیوع کرونا بی‌سابقه بوده است و معمولا در طول این مدت در مقایسه با شمال استان با جنوب کرمان یک اختلافاتی از نظر اقلیمی و آب و هوایی و انتقال ویروس وجود داشته است که همیشه جنوب کرمان با فاصله یک ماهه وارد پیک جدید می‌شد و این اتفاق افتاد و در مجموع از اسفند سال 98 تاکنون یک پیک سال گذشته در مردادماه را داشتیم و پیک و خیز دوم در واقع در اردیبهشت امسال اتفاق افتاد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت اظهار کرد: از 13 ماه قبل از سال که تا کرونا وجود داشته چیزی حدود پنج هزار و 600 مورد مثبت در جنوب کرمان داشتیم و از اول سال تاکنون قریب به 7 هزار مورد مثبت اعلام شده است و این بیانگر یک خیز کاملا بلندی را از این بیماری بعد از سال پیدا کردیم که متاسفانه فاکتورهای مختلفی دخیل بوده است.

مکارم به بیان دلایل ایجاد خیز بلند کرونا در سال جاری اشاره کرد و گفت: تعطیلات عید نوروز، تجمعات مختلف و فرهنگ و رسوم در برگزاری مراسم و عروسی‌ها باعث شده این گرفتاری را پیش رو داشته باشیم که در حال حاضر در همان حالت پیک و با یک شیب متوسط قرار داریم.

مردم دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند

وی با اشاره به وضعیت قرمز و تشدید کرونا در جیرفت یادآور شد: تجمعات در ایام انتخابات از علت مواردی است که باعث ایجاد خیز جدید در شهرستان شد و امیدواریم با همکاری مردم جنوب کرمان و رعایت پروتکل‌های بهداشتی بتوانیم به شرایط نزولی دست پیدا کنیم و مردم بیش از این دچار گرفتاری نشوند.

مکارم اذعان کرد: کرونا از نوع هندی که در منطقه به دلتا معروف است بیشتر منشاء آن از هندوستان است که مشکلاتی در هندوستان نیز ایجاد کرده و جنوب کشور به لحاظ ارتباطاتی که با کشورهای همسایه به خصوص با منطقه چابهار و هندوستان وجود دارد احتمال ورود این ویروس جدید به منطقه زیاد است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به شیوع کرونای هندی بیان کرد: در منطقه جنوب کرمان احتمال اینکه این ویروس در چرخش باشد، وجود دارد، البته نه به آن شدتی که در منطقه سیستان و بلوچستان وجود دارد و در این راستا جهت جلوگیری از شیوع گسترده هماهنگی که با فرمانداری برای رعایت بیشتر پروتکل‌ها شده است که باید کاملا حساب شده پیگیری شود و از ورود ماشین‌های غیر بومی در حد امکان جلوگیری شود.

مکارم افزود: ویروس کرونا هندی قدرت و شرایط بالاتری دارد و سنین پایین‌تر هم درگیر می‌کند و متاسفانه ما در سنین زیر 20 سال هم موارد معدودی را داشتیم که در این سن خوشبختانه مرگ و میری صورت نگرفته است که در عین حال این خطری است که مردم جامعه را تهدید می‌کند و در این شرایط سخت شیوع چیزی که بسیار می‌تواند حائز اهمیت باشد کمک مردم است و مردم باید همراهی کنند.

وی به تجهیز بیمارستان‌ها و افزایش امکانات درمان بیماری کرونا پرداخت و اظهار کرد: علیرغم محدودیت‌هایی که وجود دارد بحمدالله توانستیم در حال حاضر نزدیک به 8 آی‌سی‌یو اختصاص بیماران کرونایی را تجهیز کنیم که 2 مورد آن به بیمارستان امام خمینی (ره) مربوط می‌شود و 1 مورد هم به بیمارستان 12 فروردین است که برای بیماران تصادفی هم نیز به صورت جداگانه تجهیز شده است که مریض اورژانسی اگر اتفاق افتاد بتوانیم بستری داشته باشیم.

شهرستان جیرفت در حال حاضر 150 مورد بستری کرونا دارد

وی افزود: شهرستان جیرفت در حال حاضر 150 مورد بستری مثبت داریم و چیزی قریب به 250 مورد نیز بستری کل 7 شهرستان است که این آمار ظرفیت کامل منطقه است که با این شرایط شیوع آی‌سی‌یو با ظرفیت 12 تخت به چیزی حدود 60 تخت رسیده به عبارتی 5 الی 6 برابر شده است و چیزی که رسانه‌ها می‌توانند خیلی کمک کنند مردم باید هوشیار باشند و بدانند که اگر به بعضی از تجمعات ورود پیدا کنند باعث مرگ می‌شود و ویروس خطرناک کرونا با مردم تعارف ندارد و موارد آن را مردم می‌بینند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: ویروس کرونا داروی مشخصی ندارد و چیزی که کادر درمان ما کمک می‌کند در واقع عنایت است و دارویی که ضد ویروس است و درصدی را سازمان جهانی بهداشت و کادر درمان ما تجربه کرده است داروی رمدسیویر است که تاکنون از ابتدای سال چیزی حدود 13 میلیارد تومان فقط دارو خریداری شده است این مبلغ رقم عمده‌ای است که اگر مردم رعایت می‌کردند این مبلغ را می‌توانستیم صرف تجهیز بیمارستان انجام دهیم ولی چون جان مردم در خطر است مجبور به صرف این هزینه‌ها شدیم.

مکارم گفت: خوشبختانه در تهیه دارو، تجهیز تخت‌های آی‌سی‌یو و تهیه اکسیژن ساز که حرکت بسیار خوبی در منطقه جنوب شد که تمام اکسیژن سازها سال گذشته جدید شدند و افزایش پیدا کرده و تمام بیمارستانها اکسیژن ساز دارند و 2 بیمارستان عمده تانک اکسیژن و مخزن 25 تنی ذخیره دارا هستند.

وی بیان کرد: تاکنون این امکانات را در حوزه درمان با پیگیری‌هایی که با وزارتخانه صورت گرفته سرپا نگه داشتیم و خوشبختانه وضعیت نامناسبی نداریم که نگران باشیم ولی اگر این عدم رعایت پروتکل‌ها ادامه پیدا کند قطعا به مشکل خواهیم خورد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: روند واکسیناسیون مردم در جنوب کرمان طبق برنامه ملی است و قاعده به این صورت است که ما تا پایان سال به واکسیناسیون گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه را انجام دهیم و به عبارتی 50 تا 60 درصد از افرادی که بیشترین خطر را دارند و اگر این درصد به حد مطلوب برسد از لحاظ ایمنی عمومی جامعه مشکلی نخواهیم داشت.

مکارم بیان کرد: واکسیناسیون براساس برنامه‌ای که در سطح کشور اعلام شده است سن 70 سال به بالا در حال انجام است و نسبت به متوسط کشوری از بعضی دانشگاه‌ها پیشرو هستیم و با بعضی از دانشگاه‌ها برابری داریم و عقب افتادگی نسبت به برنامه کشوری نداریم.

میزان مرگ و میر جنوب کرمان نسبت به متوسط کشوری پائین‌تر است

رئیس علوم پزشکی جیرفت تصریح کرد: واکسن یک مقوله ثابت شده‌ای است به عبارتی ویروس کشته شده یا ویروس ضعیف شده همان بیماری که با یک شرایط استاندارد همان ویروس ضعیف شده کرونا را به بدن انسان تزریق می‌کنند و در طی یک دوره‌ای به تدریج سیستم دفاعی را تقویت می‌کند و واکسن میزان مرگ و میر را پایین می‌آورد چون از قبل سیستم ایمنی این آمادگی را داشته و پاسخ می‌دهد و با یک وضعیت مناسب‌تری با عوارض کمتر از این مسیر عبور می‌کند و مرگ و میر ما را به شدت خصوصا برای گروه‌های آسیب‌پذیر همچون سالمندان، خانم‌های باردار، افرادی که شیمی درمانی در سرطان دارند، بیماری‌های قلبی و عروقی بیماری‌های خاص تحت تاثیر قرار می‌دهد و توصیه اکید ما به مردم این است که در اولین فرصت از حوزه سلامت و دانشگاه اعلام می‌شود حتما به موقع مراجعه کنند و واکسن خود را دریافت کنند.

وی افزود: با توجه به محدودیت‌هایی که در منطقه و شرایط اقلیمی خاصی که از لحاظ فرهنگی وجود دارد مردم جامعه ما از رسم و رسومات خود دست نکشیده‌اند؛ تجمع از جهت عاطفی، اجتماعی و خانوادگی بسیار خوب است ولی در شرایط فعلی ما توصیه می‌کنیم مردم با رعایت پروتکل‌ها و عدم حضور در مراسمات و تجمعات خانوادگی به حفظ سلامت خود و خانواده اهمیت فراوانی دهند.

مکارم گفت: با وجود اینکه مردم بعضی از پروتکل‌ها را رعایت نکردند ولی ما از متوسط کشوری نسبت به میزان جمعیت و بستری‌هایی که داشتیم مرگ و میر پائین‌تر است و این در واقع ناشی از چند مورد است که می‌توان بخشی از آن را به جذب تجهیزاتی که با پیگیری در منطقه جنوب وارد شد اشاره کرد و تمامی بیمارستان‌های جنوبی که مجهز به اکسیژن سازهای کاملا جدید و تانک ذخیره اکسیژن با تجهیز کردن تخت‌های آی‌سی‌یو و تجهیزات ضروری بیمارستان و امکانات حفاظتی همچون ماسک و مواد ضدعفونی کننده که خوشبختانه موارد را توانستیم کنترل کنیم.

رئیس علوم پزشکی جیرفت در پایان اظهار کرد: در شرایط فعلی با تلاش و پیگیری که در دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفته نیز بیماری به لحاظ کمبود تخت پشت درب بیمارستان نمانده و این امکانات به تناسب جمعیت و شیوه رسم و رسومات که در منطقه جنوب کرمان وجود دارد این امکانات دیگر پاسخگو نیست و اگر قرار باشد این شیوه عدم رعایت مردم ادامه پیدا کند با شیوع گسترده‌ای رو به رو خواهیم شد و اینکه مردم باید مراقب سلامتی خود باشند و دانشگاه علوم پزشکی در تلاش است که اتفاقات به سمت و سوی خیر در جهت سلامت مردم حفظ شوند.

انتهای پیام /