زنگ خطر بناهای ناپایدار برای 10 میلیون ایرانی به صدا درآمد
اقتصادنیوز: معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 6 هزار واحد مسکونی در بناهای ناپایدار قرار دارند، گفت: 10 میلیون نفر در این بناها ساکن هستند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر 2 میلیون و 636 هزار بنای ناپایدار در کشور داریم که از این میزان یک میلیون و 400 هزار بنا در بافتهای فرسوده قرار دارند گفت: حدود 6 هزار بنا در سکونتگاههای غیر رسمی و مابقی در بافتهای فرسوده قرار دارد. در این بافتها حدود 10میلیون نفر ساکن هستند که جان آنها در خطر قرار دارد.
وی با بیان اینکه ساخت و ساز در مناطق شمالی برای رفع این مشکل شرکت بازآفرینی شهری ایران اقدام به طراحی بستههای تشویقی کرد خوشبختانه این برنامه شهرسازان توانسته سازندگان را به میدان بیاورد بازدهی 100 درصدی دارد گفت: سازندگان با توجه آنکه در بافتهای فرسوده که ریسک بالایی دارد ساخت و ساز انجام نمی دهند بنابراین باید بسته های تشویقی در این حوزه راه اندازی کنیم که باعث می شود سازندگان به میدان آیند.
در ادامه اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس در نشست راهکارها عملیاتی کردن نوسازی مسکن در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری با بیان اینکه مسئله نوسازی بافت های فرسوده یکی از مهم ترین معضلات در بخش مسکن است که اجرای آن باید در دستور کار قرار گرفته است گفت: حمل و نقل و مسکن دو محور اصلی برنامه هفتم توسعه است، این دو بخش دریای بزرگی از فعالیتها هستند.
وی با بیان اینکه باید بافت های فرسوده را نجات دهیم گفت: دو موضوع بسیار مهم یعنی بافت فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی و مدیریت بحران خالی بود.
وی افزود: در کمیسیون عمران نمیتوانستیم این دو مورد بسیار مهم را نادیده بگیریم بر این اساس پیشبینیهای لازم در قانون برنامه هفتم توسعه در حوزه بافت فرسوده و مدیریت بحران صورت گرفت.
وی با تاکید بر اینکه باید افتهای فرسوده را نجات دهیم گفت: یکی از اقدامات بسیار مهم کمیسیون عمران مجلس تصویب بیمه مهندسان بعد از 27 سال بود.
شاکری اضافه کرد: آیین نامه اجرایی بیمه مهندسان با همکاری وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان در حال تدوین است. متاسفانه بنا به دلایلی سازمان برنامه و بودجه به شدت مخالف بیمه مهندسان بود.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر شناسنامه فنی و ملکی ساختمان نیز سه بار توسط دیوان عدالت اداری حذف شد که خوشبختانه مجلس یازدهم آنرا مصوب کرد و در برنامه هفتم آمده است.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید