سایه سنگین فرهنگ اسلام و مقاومت بر سیاست شیوخ و عادی سازی روابط در جام جهانی قطر + فیلم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، قبل از برگزاری جام جهانی 2022 در کشور قطر این کشور مسابقات قهرمانی جام ملتهای عرب 2021 را میزبانی کرد. در این مسابقات که سعی شده بود فرهنگی ملی گرایی عربی پررنگتر باشد اما بیشترین توجه و نظرها به بارقههای اسلامی از جمله آغاز مراسم افتتاحیه مسابقات با تلاوت قرآن و سوره الرحمن و همچنین با نوعی وحدت در مقاومت اسلامی به نفع فلسطین و ضد اشغالگری رژیم صهیونیستی ادامه یافت.
بارها در طول این مسابقات پرچم کشور فلسطین به اهتزاز درآمد تا در فینال این مسابقات مجید بوغره، سرمربی تیم فوتبال الجزایر نیز پس از این بازی در گفتوگویی تصویری گفت: «به تمامی هواداران الجزایر تبریک میگویم. من این قهرمانی را به مردم فلسطین به خصوص مردم غزه تبریک میگویم». و بازیکنان این تیم با پرچم فلسطین به جشن قهرمانی پرداختند.
قطر ماهها پیش از آغاز برگزاری مسابقات جام جهانی به لزوم احترام به فرهنگ این کشور اسلامی تأکید میکرد که شاید در ابتدا برای خیلیها زیاد جدی نبود اما هرچه به مسابقات نزدیکتر شدیم و مسئولین برگزاری قوانین و محدودیتهای اسلامی را برای برگزاری این رویداد بزرگ به نوعی احصا یا بر شمردند بیش از پیش سایه فرهنگ اسلامی بر این جام که این اولین بار بود در چنین فضایی برگزار میشد حس شد از حفظ پوشش مناسب تا قانون ننوشیدن مشروبات الکی در ملأعام یا احترام در زمانی که در طول روز اذان پخش میشود. تا جایی که وقتی اعتراضات به ریاست فیفیا رسید ایفانتینیو در پاسخ گفت: "فکر نکنم اگر روزی برای مدت سه ساعت الکل مصرف نکنید بمیرید."
فرهنگی که حالا مستقیما بر سبک زندگی و حتی برخی مواضع سیاسی شرکت کنندگان طعنه میزند. فرهنگی که بسیار زیبا با قرائت و به نوعی اجرای قرآن به شکل هنرمندانهای با مشارکت مجری برنامه افتتاحیه جام جهانی 2022 یعنی «مورگان فریمن» و یک جوان مسلمان معلول ناظر بر ضد نژادپرستی، عدالت و برابری انسانی و ارزشهای متعالی اخلاقی که نامش در اسلام «تقوا» است برگزار شد.