سجادی: در توکیو نتایج قابل قبولی گرفتیم / باید آماده حضور در هانگژو باشیم
سرپرست کاروان ایران در المپیک توکیو گفت: از نظر مرغوبیت مدالی، بعد از المپیک لندن، بهترین نتیجه را در توکیو بدست آوردیم که نتیجهای قابل قبول است.
به گزارش ایسنا، نصرالله سجادی سرپرست کاروان ایران در المپیک 2020 توکیو گفت: بازیهای المپیک توکیو با تاخیری که به دلیل شیوع ویروس کرونا داشت و همه کشورها را درگیر کرده بود در شرایط استثنایی و با فاصله پنج سال از دوره قبل برگزار شد که این شرایط ویژگیهایی نیز به همراه داشت از قبیل این که بدون تماشاگر برگزار شد و این از جذابیت رقابتها کاست و به طوری که در هیچ سالنی بیشتر از 200 نفر حضور نداشتند که این 200 نفر نیز یا شرکت کنندگان بعدی مسابقات و یا خبرنگاران و تعدادی از کادر سرپرستی و کادر فنی تیم ها بودند.
او ادامه داد: در خصوص میزبانی ژاپن نیز همه مسائل بسیار خوب بود و در مجموع با توجه به محدودیت های کرونایی، زاپنی ها شرایط خوبی را فراهم کرده بودند اما مهمترین مشکل، مسئله حمل و نقل بود که رضایت شرکتکنندگان را جلب نکرد البته هیچ ورزشکاری به مسابقات دیر نرسید اما در برخی موارد کادر سرپرستی و مجریان برگزاری دیرتر به محل برگزاری مسابقات رسیدند.
سرپرست کاروان کشورمان در خصوص یک شکل نبودن ماسک ورزشکاران در هنگام رژه در پاسخ به مجری برنامه ورزش و مردم گفت: همه کشورها هم این موضوع را رعایت نکرده بودند، ما نیز با توجه به تاکید پزشکان برای تعویض دو یا سه بار ماسک ورزشکاران در طول روز صد عدد ماسک در اختیار هر ورزشکار گذاشتیم البته در صورتی که همه ماسک یکسان در هنگام رژه داشتند، قطعا زیباتر بود.
دکتر سجادی در خصوص ارزیابی مدال گفت: در طول بازی های المپیک که از 1948 لندن تا 2020 توکیو است 17 دوره شرکت کردیم که البته 32 دوره بازیهای المپیک ثبت شده است که سه دور از آن به دلیل جنگ جهانی اول و دوم برگزار نشده است اما جزء دوره های ثبت شده است در این 17 دوره مشخص است که 75 مدال کسب کردیم که 24 مدال آن طلا است و از این 24 مدال طلا، ورزش های کشتی و وزنهبرداری بیشترین سهم را دارند و بعد تکواندو قرار دارد و همچنین رشته های کاراته و تیراندازی نیز دو رشته جدیدی است که مدال طلای آن از المپیک توکیو اضافه شده است.
وی افزود: اگر بخواهیم مقایسه ای داشته باشیم 8 دوره پیش از سال 57 و 9 دوره بعد از آن در المپیک شرکت کردیم 24 مدال طلا،3 مدال طلای آن را قبل از سال 57 توسط غلامرضا تختی و امامعلی حبیبی و عبدالله موحد در کشتی و همچنین یک عدد در رشته وزنهبرداری توسط محمد نصیری بوده است و بعد از انقلاب بیشترین طلا را کسب کردیم همچنین پیش از آن فقط در دو رشته کشتی و وزنه برداری مدال طلا کسب کردیم اما با دو رشته اخیری که اضافه شد ما در چهار رشته به علاوه کشتی و وزنه برداری پس از انقلاب مدال طلا کسب کردیم.
دکتر سجادی تاکید کرد: در المپیک توکیو 2020 بیشترین آمار حضور بانوان را از اولین المپیکی که در ان شرکت کردیم را شاهد بودیم به طوری که یک ششم از 66نفر ورزشکاران شرکت کننده را بانوان تشکیل دادند؛ این موارد نکتههایی است که می توان به آن توجه و بر اساس آن برنامه ریزی کرد، رشته تیراندازی رشته پرمدالی است که باید به آن توجه بیشتری کرد.
او افزود: به هر صورت اگر بخواهیم با نتیجه ای که بدست آوردیم صرفا با توجه به مرغوبیت مدال این دوره را نسبت به دورههای دیگر بسنجیم در ده دوره حضور ایران در المپیک و بعد از لندن، المپیک توکیو 2020دومین دوره ای بود که از لحاظ رده بندی مرغوبیت مدال قرار داشتیم. همچنین در میان کشورهای منطقه در این المپیک، بالاتر از سایر کشورها قرار گرفتیم حتی در بین تمام کشورهای اسلامی بالاتر هستیم به خصوص همچنین نسبت به خیلی از کشورهایی که مدال گرفتند و بعد از ما قرار دارند تعداد ورزشکاران شرکت کننده مان کمتر بوده است.
سجادی با اشاره به جدول مدالی المپیک توکیو 2020، جایگاه کشورمان و همچنین کشورهای آسیایی دیگر را مورد بررسی قرار داد و افزود: از بین 206 کشور 93 کشور مدال کسب کردند که از بین این 93 کشور تعداد کشورهایی که موفق به کسب مدال طلا شدهاند خیلی نیست و تعدادی که تک مدال برنز گرفتند زیاد است و برای اولین بار است که 93 کشور از 206 کشور مدال کسب کردند. اگر برای مقایسه، صرفا مدال را در نظر بگیریم نتایج المپیک لندن را کنار بگذاریم معمولا سقف مدالآوری ما در هر دوره 3 تا 4 مدال بوده است حتی در هشت دوره هیچ مدال طلایی کسب نکردیم از 1948 لندن تا 2020 توکیو بالاخره یک یا دو مدال را توانستیم کسب کنیم، تفاوت این دوره با دورههای قبل اضافه شدن دو رشته تیراندازی و کاراته به مدالآوران ما بوده است که تا بیش از این فقط چهار رشته مدالآوری داشتیم که از این دوره 6 رشته شد، همچنین حضور بانوان نیز تعداد بیشتری در این دوره شاهد بودیم.
سرپرست کاروان ایران ادامه داد: در المپیک توکیو 2020 کسب رده چهارم زیاد داشتیم که واقعا با بدشانسی مدال برنز کسب نکردند که البته این موارد بسیار قابل توجه است که میتوان روی آن بحث کنیم. باید بیشتر از این حرف ها باید روی ورزش کارو سرمایه گذاری کنیم چرا که پتانسیل آن را داریم اما ورزش قهرمانی سرمایه میخواهد و از لحاظ مسائل زیرساختی و فناوریها نیز نیاز به توجه بیشتر داریم.
او در مورد بازی های آسیایی هانگژو چین گفت: رشته هایی که در بازیهای آسیایی 2022 شرکت میکنند و همچنین تعداد بانوان مان بسیار بیشتر از المپیک توکیو است، در دوره قبل بازیهای آسیایی جاکارتا اندونزی حدود یک سوم از جمعیت کاروان کشورمان را بانوان تشکیل دادند که قطعا این دوره بیشتر نیز خواهند بود و بسیار خوب است که ما نیز به این سمت و حضور بیشتر بانوان حرکت میکنیم. اگر دقت کنید کشور ژاپن حدود 65 درصد از مدال هایش را بانوان کسب کردند و در جودو هر چهار وزن را بانوان ژاپنی طلا گرفتند در کشتی هم هر چهار وزن همینطور تکرار شد.
سرپرست کاروان ایران که در برنامه ورزش و مردم بود، در المپیک 2020 توکیو در پایان تاکید کرد: بازی های آسیایی هانگژو چین بسیار مهم است و بسیار به آن نزدیک هستیم حرکتی که آغاز شد و بخشی از تیم هایی که برای 16 رشته برای المپیک آماده شدند باید حدود 16 تا 18 رشته دیگر به آن اضافه شود و باید با فرصت کمی که داریم هم توان مان را بالا ببریم هم برنامه ریزی بهتری بکنیم و از همه مهمتر تامین منابع مورد نیاز برای شرکت در مسابقات نیر فراهم شود، یعنی مشکل مالی وجود نداشته باشد و بتوانیم تامین مالی کنیم تا حداقلهایی را که نیاز است را برآورده کنیم. در بازیهای آسیای دوره قبل در جاکارتا اندونزی نتایج نسبتا خوبی گرفتیم به اعتقاد من اگر درست کار کنیم می توانیم امیدوارم باشیم تا رتبه مان در هانگژو چین بهتر از جاکارتا شود.
انتهای پیام