یک‌شنبه 4 آذر 1403

سجادی: دشمن برای پناهندگی بازیکنان تیم ملی در جام جهانی قطر برنامه داشت / طراحی چندلایه علیه ایران داشتند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
سجادی: دشمن برای پناهندگی بازیکنان تیم ملی در جام جهانی قطر برنامه داشت / طراحی چندلایه علیه ایران داشتند

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، حمید سجادی در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس به این سوال مجتبی یوسفی نماینده اهواز و 57 نماینده مجلس پاسخ داد که علت سوءمدیریت در برنامه ورزش حرفه‌ای و بطور خاص فوتبال و هزینه‌های نامتعارف و عدم برخورد با سوءاستفاده کنندگان از بیت المال در قرارداد‌های مربیان خارجی تیم ملی و باشگاه‌های پرطرفدار استقلال و پرسپولیس و بستن قرارداد‌های نجومی با برخی بازیکنان...

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، حمید سجادی در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس به این سوال مجتبی یوسفی نماینده اهواز و 57 نماینده مجلس پاسخ داد که علت سوءمدیریت در برنامه ورزش حرفه‌ای و بطور خاص فوتبال و هزینه‌های نامتعارف و عدم برخورد با سوءاستفاده کنندگان از بیت المال در قرارداد‌های مربیان خارجی تیم ملی و باشگاه‌های پرطرفدار استقلال و پرسپولیس و بستن قرارداد‌های نجومی با برخی بازیکنان و مربی‌های خارجی و عدم پیگیری به موقع حقوقی و محکومیت مکرر و پرداخت جریمه‌ها از بیت المال و دیپلماسی ضعیف وزرشی و حذف دو تیم پرطرفدار فوتبال و برخی تیم‌های ورزشی چیست؟

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، به جام جهانی 2022 اشاره و اظهار کرد: جام جهانی در اوج دوران فتنه و آشوب دشمنان قسم خورده انقلاب برگزار شد؛ دشمنان تمام نرم افزار و سخت افزار خود را در جنگ نرم و نیمه سخت به کار گرفتند تا از جامعه با شرف و غیور ورزش و ورزشکاران به نفع جبهه باطل سوءاستفاده کرده و به خیال واهی خود در این نبرد ترکیبی و شناختی پیروز میدان شوند.

سجادی ادامه داد: نقطه عطف و تلاقی تقلای نظام استکبار در جام جهانی متمرکز شد؛ آن‌ها پیاده نظام خود را از منافقان و سلطنت طلبان و تجزیه طلبان به کشور قطر فراخوانده و برای شکست نظام اسلامی در مستطیل سبز و سکو‌های هواداری و حتی خارج از ورزشگاه‌ها طراحی پیچیده‌ای را برنامه ریزی کرده بودند.

وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه گوشه‌ای از خواب‌های خیالی و نقشه‌های شوم دشمنان را در جام جهانی بیان می‌کنم، افزود: این نقشه‌ها با تلاش ارزنده و جهاد ارزشمند و گمنام و بی نشان فرزندان غیور این سرزمین ناکام مانده است.

وی افزود: روباه پیر طراحی پیچیده‌ای برای پناهنده شدن بازیکنان داشت، همچنین نقشه خروج بازیکنان از زمین بازی حین انجام مسابقه بود. علاوه بر این تلاش همه جانبه‌ای برای فروپاشی تیم ملی از درون و توطئه‌های هدفمند برای جنجال آفرینی در سکو‌ها با هدف متوقف کردن بازی صورت گرفت.

سجادی اضافه کرد: صد‌ها نفر از منافقان با هواپیمای اختصاصی به قطر اعزام شدند و همچنین شعار‌ها و نماد‌ها و ابزار‌های ساختارشکنانه و فراگیر با هدف انزوای جمهوری اسلامی ایران ساخته شد، منتها با وجودی که تمام سلطه گران از شیطان بزرگ تا روباه پیر و رژیم صهیونیستی و برخی کشور‌های غربی با طراحی موزاییکی و چند لایه به دنبال فتنه جهانی بودند.

وی خاطرنشان کرد: با وجود نرسیدن به نتیجه دلخواه و فنی، اما در میدان، فتوت و جوانمردی و روحیه پهلوانی و هویت ایرانی و اسلامی بار دیگر در جهان نشان داده شد و بار دیگر هیمنه دشمنان به خاک مذلت نشانده شد و نظام اسلامی با پیروزی و سرافرازی این مرحله را سپری کرد. این‌ها همه با ایمان و اخلاص توام با تدبیر همکاران عزیز در مجلس و وزارت خانه‌های خارجه، فرهنگ و اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه و وزرات ورزش رقم خورد.

وزیر وززش و جوانان از هیات رییسه و رییس مجلس خواست که جلسه غیرعلنی تشکیل داده تا درباره اتفاقات دوحه فقط به نمایندگان توضیح دهد.

سجادی همچنین با بیان اینکه طبق برنامه‌های پنجم و ششم توسعه تخصیص هرگونه وجه به هر نحو به ورزش حرفه‌ای از بودجه عمومی کشور ممنوع است، گفت: بر این اساس تضییع حقوق بیت المال رخ نداده و هیچ گونه کمکی از بودجه عمومی و دولتی در ورزش حرفه‌ای کشور همچون فوتبال پرداخت نشده است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر به موجب رای عمومی دیوان عدالت اداری فدراسیون فوتبال دارای اساسنامه مجزایی است. نقش وزارت ورزش به نمایندگی از دولت در اداره فدراسیون محدود به عضو ناظر شده و معطوف به کمک‌های دولت برای مصارف عمومی از جمله توسعه فوتبال در استان ها، تیم‌های ملی و نظارت بر مصارف آنهاست. فوتبال حرفه‌ای مطابق با رأی دیوان محاسبات کشور فقط 16 باشگاه لیگ برتر را در بر می‌گیرد که با تاسیس سازمان لیگ باشگاه‌ها امورات خود را به این سازمان تفویض کردند. این سازمان دارای مجمع عمومی و استقلال اداری و مالی بوده و در اداره ثبت شرکت‌ها به عنوان شرکت تجاری ثبت شده و مقررات خاص خود را دارد.

سجادی گفت: بر این اساس اداره باشگاه‌های حرفه‌ای از جمله استقلال و پرسپولیس بر مبنای درآمد و هزینه بوده و در 11 سال اخیر از محل‌های خود شامل بلیط فروشی، تبلیغات روی پیراهن، تبلیغات محیطی با عاملیت سازمان لیگ، حامیان مالی، شرکت در مسابقات باشگاه‌های آسیایی و نقل و انتقالات بازیکنان، هزینه‌ها را پرداخت کرده اند. از سال گذشته هر دو باشگاه توسط سازمان خصوصی سازی وارد بازار فرابورس شدند و بخشی از سهام آن‌ها عرضه شده و از محل درآمد‌های مربوطه بدهی‌های پیشین از جمله بدهی‌های مالیاتی تعیین تکلیف شده است. عقد قرارداد با بازیکنان و مربیان سابق تیم‌ها براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و شاخص دقیق و مشخصی برای تعیین کیفیت بازیکنان به طور خاص وجود نداشته و براساس عرضه و تقاضا بازیکنان با باشگاه‌ها وارد قرارداد می‌شوند.

وی افزود: در دو سال گذشته سامانه‌ای راه اندازی شد که در آن باشگاه‌ها مکلف شدند قرارداد‌های خود را در آن ثبت کنند. سایر فدراسیون‌ها نیز مکلفند قرارداد‌های مربیان و بازیکنان خارجی خود را در همین سامانه ثبت کنند. بازار فرابورس شرکت‌ها را موظف به درج کلیه اطلاعات مالی شرکت‌ها از جمله دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در سامانه کدال کرده که همگی ثبت و قابل رویت هستند. چنین رویه‌ای باشگاه‌ها را از تعهدات مازاد منع کرده است. علاوه بر این حضور مربیان و بازیکنان خارجی در تیم‌های کشور‌های مختلف اجتناب ناپذیر بوده و در همین راستا فوتبالیست‌های ایرانی نیز در سایر نقاط جهان مشغول به فعالیت هستند.

سجادی در بخش دیگر صحبت هایش درباره وضعیت فدراسیون‌های ورزشی گفت: بخشی از فدراسیون‌ها که با سرپرست اداره می‌شوند، تازه تاسیس هستند. یکی از روسای این فدراسیون‌ها استعفا کرده و دیگری نیز ماموریتش از مبدأ تمدید نشد. در سال 1393 انتخابات فدراسیون‌ها با تاخیر برگزار شد و برگزاری آن به ماه‌های پایانی سال موکول شد که به ترتیب با برگزاری انتخابات در هر 4 سال آخرین انتخابات در سال 1401 انجام می‌شود پس طبیعتا پس از اتمام مدیریت 4 ساله فدراسیون ها، اگر شرایط برگزاری انتخابات وجود نداشته باشد این مجموعه‌ها با سرپرست اداره می‌شوند و این یک امر طبیعی است که شامل چند فدراسیون می‌شود.

وزیر ورزش افزود: اگر یک فدراسیون با سرپرست اداره می‌شود نشانه سوءمدیریت نیست. درخصوص سایر موارد هزینه‌ای نیز مقرر شد در قانون بودجه 6 هزار میلیارد به بخش ورزش تزریق شود که 40 درصد آن باید به وزارتخانه آموزش و پرورش، 20 درصد به جوانان و 40 درصد باقیمانده به وزارت ورزش رسیده که حدود 100 میلیارد تومان می‌شود و باید 30 درصد این مبلغ به حوزه عمرانی اختصاص پیدا کند؛ با این مبلغ چگونه می‌توان به پروژه‌های عمرانی استان‌ها و 14 هزار هیات ورزشی کشور رسیدگی کرد؟

سجادی در پایان گفت: باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال از سال 2016 پرونده مفتوح داشته و ما برای جلوگیری از تعلیق آن‌ها تلاشمان را کردیم، اما زمان گذشته بود. شرایط به نحوی مدیریت شد و اکنون رفع تعلیق شدند و می‌توانند در جام باشگاه‌های آسیا شرکت کنند. جام باشگاه‌های قبلی نیز به دلیل برگزاری جام جهانی برگزار نشد.

انتهای پیام