جمعه 9 آذر 1403

سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه با نگاه بلندمدت باشد

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، بازار سرمایه در روزهایی که کاملا نزولی است، هنوز نتوانسته روند مشخصی به خود بگیرد. دلیل ریزش بورس در دو روز گذشته برای فعالان بازار سهام مبهم است.

اما ورود شرکت‌های حقوقی به صف‌های فروش و سپس حذف سفارش‌های خود در معاملات دیروز و امروز را می‌توان دلیل اصلی قرمزپوش شدن بورس دانست.

این بزرگترین ریزش شاخص کل بورس تهران در کل دوره 56 ساله فعالیت بورس تهران است. ریزش 5.15 درصدی شاخص کل در یک روز دومین ریزش بزرگ درصدی تاریخ بازار محسوب می‌شود که در 8 سال گذشته تکرار نشده بود.

برخی کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، ریزش دو روز گذشته بورس در تاریخ بازار سهام بی‌سابقه بوده است. اینکه در یک روز شاخص کل بیش از 125 هزار واحد ریزش کند با در نظر گرفتن جمیع شرایط نشانه هیجان بازار است.

این کارشناسان معتقدند، این اصلاح به زودی تمام خواهد شد. ریسک و نوسان در ذات بازار سرمایه است و سهامداران نباید تحت تاثیر ریزش فعلی شاخص بوس تصمیمات هیجانی بگیرند، بلکه باید نگاه بلندمدت داشته باشند؛ زیرا بازار، بازدهی بسیار خوبی را در بلندمدت نصیب سهامداران می‌کند.

* سهامداران صبور باشند

رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: متأسفانه ترسی که ریزش سال 99 در سهامداران ایجاد کرده است، شبیه خاطره‌ای هولناک است که به این راحتی از ذهن مردم پاک نخواهد شد.

وی ادامه دادک: فروش حجم عظیمی از برگه‌های سهم در صف خرید نمادهای شاخص ساز مانند یک ماشه عمل کرده و هراس جمعی در سرمایه‌گذاران خرد ایجاد کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بعد از رشد تقریبا 800 هزار واحدی بورس، بازار هم مستعد چنین اصلاحی بود و مسیری طولانی را بدون استراحت طی کرده بود، به سرعت بازگشت.

گلستانی تصریح کرد: سهامداران باید صبور باشند، زیرا اکثر نمادها در صف فروش قرار دارند و هر لحظه ممکن است جهت عوض شود و سهامداران باید همان سهام را با قیمت بالاتر خریداری کنند.

در معاملات روز دوشنبه، 18 اردیبهشت 1402، شاخص بورس تهران 125 هزار و 761 واحد نسبت به روز کاری گذشته سقوط کرد و تا سطح 2 میلیون و 314 هزار و 406 واحد پایین آمد.

* ریزش بی سابقه شاخص‌های عملکردی بورس

در پایان معاملات امروز بورس، شاخص کل با ریزش 125 هزار و 580 واحدی نسبت به روز گذشته به سطح دو میلیون و 314 هزار و 407 واحدی رسید. بازدهی این شاخص منفی 5.15 درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با افت 37 هزار و 12 واحدی در رقم 803 هزار و 325 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 4.4 درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس با ریزش هزار و 343 واحدی به رقم 29 هزار و 447 واحد رسید. شاخص هم‌وزن فرابورس هم روند نزولی داشت و با ریزش 7 هزار و 780 واحد به سطح 144 هزار و 439 واحد رسید.

* خروج سنگین پول حقیقی به بورس

روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای دومین روز کاری متوالی منفی شد و 4 هزار و 202 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

امروز نماد وبملت (بانک ملت)، کالا (بورس کالا)، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و فولاد (فولاد مبارکه) بیشترین خروج پول را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای تاصیکو (سرمایه گذاری صدر تامین)، خوساز (محورسازان ایران خودرو) و فرود (فولاد شاهرود) اختصاص داشت.

* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 139 هزار و 881 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 123 هزار و 596 میلیارد تومان بود که 88 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 44 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 11 هزار و 960 میلیارد تومان رسید.

* کاهش قیمت 672 نماد در بورس

در پایان معاملات امروز، 69 نماد با رشد قیمت و 672 سهم با کاهش قیمت روبرو شدند.

در جریان معاملات روز دوشنبه، 50 نماد صف خرید داشتند و 587 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 32 درصدی نسبت به روز قبل به 683 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش 83 درصدی به 13 هزار و 195 میلیارد تومان رسید.