دوشنبه 28 آبان 1403

سرگردانی پهپادهای آمریکا پس از حمله موشکی ایران

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سرگردانی پهپادهای آمریکا پس از حمله موشکی ایران

تهران - ایرنا - خبرگزاری فرانسه در گزارشی از حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی «عین الاسد» در عراق نوشت: در اثر حملات موشکی ایران به این پایگاه، کنترل چندین پهپاد فوق پیشرفته و گرانقیمت از دست نظامیان آمریکایی خارج شد.

این خبرگزاری افزود: همزمان با آغاز حملات در ساعت یک و 35 دقیقه بامداد روز چهارشنبه 18 دی (8 ژانویه)، ارتش آمریکا چهار پهپاد را در عراق به پرواز در آورده بود که در حال نظارت بر پایگاه های محل استقرار نیروهای آمریکایی در این کشور بودند.

این پهپادها شامل هواپیمای بدون سرنشین پیشرفته نظارتی مدل «گری ایگلز» (MQ-1C) بود که می تواند به مدت 25 ساعت پرواز کند و قابلیت حمل چهار موشک هلفایر را دارد.

«کاستین هرویگ» یکی از خلبان های کنترل کننده این پهپادها به این خبرگزاری گفت: ما فکر می کردیم که این حمله منجر به حمله زمینی می شود و از این رو هواپیماها را در همان بالا نگه داشتیم.

او مشغول هدایت پهپاد گری ایگلز بود که اولین موشک ایران در واکنش به ترور سردار قاسم سلیمانی در حمله پهپادی بغداد، به پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق اصابت کرد.

همزمان با این حمله، 14 خلبان از کابین های خود مشغول هدایت پهپادها از راه دور بودند و عملیات نظارت را با استفاده از دوربین های قوی خود بر عهده داشتند. خلبان پهپاد آمریکایی به خبرگزاری فرانسه توضیح داد که اولین اصابت موشک شانه های آنها را خاکی کرد اما آنها همچنان در سر پست خود بودند. دور بعدی حملات نزدیک و نزدیک تر می شدند و ما فکر می کردیم که کارمان اساسا تمام است و کنترلی بر اوضاع نبود اما هنوز بحران واقعی رخ نداده بود.

شلیک موشک ها که به گفته سربازها حدود سه ساعت طول کشید مناطقی را که درست در کنار اتاق عملیات خلبان ها بود ویران می کرد.

«وسلی کیپاتریک» گروهبان یکم ارتش آمریکا گفت: هنوز یک دقیقه از دور اخر حملات نگذاشته بود که به سمت سنگرهای پشتی حرکت و ناگهان مشاهده کرد که همه خطوط فیبری آتش گرفته اند.

خطوط فیبری ارتباط بین کابین های مجازی خلبان ها و آنتن های ماهواره ای را که به پهپاد گری ایگلز سینگال می فرستد برقرار می کند. این نظامی آمریکایی توضیح داد که با سوختن این خطوط فیبری کنترل پهپادها از دست می رود و سربازان دیگر نمی تواند محل پهپادها را شناسایی کنند و از این رو قادر به دیدن آنچه که در آسمان و در زمین رخ می داد، نبودند.

برای مثال اگر یکی از پهپادها سرنگون می شد تیم محاصره شده در پایگاه عین الاسد از آن مطلع نمی شدند.

هروینگ، خلبان پهپاد آمریکایی گفت: این معامله بزرگی بود زیرا این پهپادها بسیار گرانقیمت هستند و چیزهای زیادی در داخل آنها موجود است و ما نمی خواهیم دشمن به آنها دست یابد.

بر اساس براورد بودجه ارتش آمریکا در سال 2019میلادی، یک پهپاد گری ایگلز حدود 7 میلیون دلار ارزش دارد. این پهپادها دستکم از سال 2017 توسط نیروهای ائتلافی در عراق استفاده شده و از آنها برای جنگ با داعش استفاده می شود.

ائتلاف برای به پرواز دراوردن این پهپادها و هواپیماها به مجوز دولت عراق نیاز دارد اما زمان این مجوز چند روز قبل از حمله ایران منقضی شده بود.

یک مقام ارشد دفاعی آمریکایی به خبرنگاران گفت: ارتش آمریکا با این حال و به دنبال حملات موشکی به پایگاه های عراق همچنان پرواز پهپادها را حفظ کرده بود.

با نزدیک شدن انفجارها و خارج شدن کنترل پهپادها خلبان ها خود را به پناهگاه ها رساندند اما همین که حملات تمام شد آنها بیرون آمدند و اکنون با محدودیت زمانی برای برقرار کردن دوباره سینگال ها مواجه بودند تا بتوانند گری ایگلز را پیدا کرده و آن را به زمین بنشانند.

موشک های بالستیک ایرانی سوراخ هایی را در محل فرود هواپیماها در پایگاه عین الاسد ایجاد کرده و برج کنترل خالی بود. بنابراین به گفته هرویگ خلبان ها ناچار بودند بدون این که با کسی صحبت کنند پهپاد را به زمین بنشانند.

هریک از خلبان ها ساعت ها تلاش کردند تا یکی یکی پهپادها را به زمین بازگرداند و حوالی ساعت 9 صبح آخرین پهپاد بر روی زمین نشست.

سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه 8 نفر دیگر بامداد جمعه 13 دی در مسیر فرودگاه بغداد به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا و با پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شدند و به شهادت رسیدند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد چهارشنبه گذشته در انتقام از ترور سردار سلیمانی در عملیاتی موفق به نام «عملیات شهید سلیمانی» ده‌ها فروند موشک زمین به زمین به پایگاه هوایی اشغالی ارتش تروریستی و متجاوز آمریکا موسوم به «عین‌الاسد» واقع در استان الانبار عراق شلیک کرد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*