"سفر اربعین" دست مایه کاسبی برخی شرکتهای هواپیمایی / تکرار سناریو سرگردانی متقاضیان برای تهیه بلیت اربعین!
همزمان با آغار پیشفروش بلیتهای اربعین از روز شنبه هفته جاری، بسیاری از متقاضیان از نخستین ساعات ابتدایی بامداد، با مراجعه به سایت فروش بلیت و حتی با حضور در محل پایگاه فروش، موفق به تهیه بلیت نشدند!
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، 11 شهریور سال جاری سازمان هواپیمایی کشوری طی ابلاغیهای به شرکتهای هواپیمایی به منظور بهرهمندی حداکثری از ظرفیتها برای انتقال زائران به عتبات عالیات مقرر کرد بازه زمانی پروازهای اربعین از 15 شهریور تا 30 شهریور باشد.
در ادامه این ابلاغیه آمده بود آغاز فروش بلیت پروازهای اربعین با قیمت تعیین شده 6 میلیون تومان در بازه زمانی مذکور و از ساعت 8 صبح 12 شهریور امسال انجام خواهد شد همچنین ثبتنام همه مسافران متقاضی سفر به عتبات عالیات در این بازه زمانی در سامانه سماح سازمان حج و زیارت الزامی است.
آغاز پیش فروش اینترنتی و حضوری بلیتهای اربعین امسال در حالی از صبح روز گذشته آغاز شد که برخی از زائرانی که دل در گرو انجام مناسک پرشور اربعین داشتند، نه از طریق پایگاههای اینترنتی شرکتهای هواپیمایی و نه با حضور در دفاتر فروش بلیت نتوانستند اقدام به تهیه بلیت برای سفر به کربلا کنند!
با این وجود برخی از مشتاقان به امید تهیه بلیت از نخستین ساعات ابتدایی بامداد روز 12 شهریور به پایگاههای فروش بلیت مراجعه کردند و طبق گزارشها و تصاویر منتشره، بعضاً تا حدود ساعت 19 همان روز پشت دربهای بسته دفاتر فروش بلیت شرکتهای هواپیمایی معطل ماندند.
در این میان اما صرفاً افرادی محدودی موفق به دریافت بلیت هواپیما و نه در تاریخ مدنظر خود بلکه در ایام غیرپیک و خارج از ایام اربعین شدند.
همه اینها در حالی است که طبق اذعان کارمندان دفاتر، پیشفروش بلیت هواپیما، از مجموع 15 هزار بلیت سهمیه اربعین، تعداد 9 هزار بلیت اساساً قبل از شروع ساعات کاری به فروش رفته است!
این اظهارات در حالی است که بنابر گفته بسیاری از متقاضیان خرید بلیت، در همان ساعات ابتدایی شروع پیشفروش بلیتهای اربعین، مراجعه به سایت مورد نظر عملاً یا امکانپذیر نبود یا در صورت ورود به سایت و انجام عملیات مربوط به رزرو و پرداخت مبلغ بلیت، امکان ثبت و رزرو نهایی وجود نداشت و بعد از گذشت چند دقیقه مبلغ پرداخت شده مجدداً عودت داده میشد.
اقدام تعمدی ایرلاینها برای بستن سایت فروش بلیتهای اربعین
در این راستا، حرمتالله رفیعی؛ رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران و جهان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به برخی از حواشی و مشکلات پیش آمده در فرآیند فروش بلیتهای هوایی اربعین برای مردم با انتقاد و گلایه از عملکرد شرکتهای هواپیمایی و کوتاهی مسئولان و سازمانهای نظارتی بر لزوم امکان تعیین میزان عرضه و تقاضای سفرهای هوایی برای این ایام از سه ماه قبل تأکید و شرایط امسال در این زمینه را بدترین شرایط در طول چندسال اخیر توصیف کرد.
وی با انتقاد از عملکرد شرکتهای هواپیمایی در جریان فروش بلیت سفرهای هوایی اربعین گفت: متأسفانه باید گفت ریشه مشکلات ایجاد شده برای زائران و مردم گرانقدر چیزی جز زیادهخواهی ایرلاینها نیست که هر بار از طریق طراحی فرآیند و سناریویی برای تحقق این هدف تلاش میکنند.
رفیعی ادامه داد: شرایط فعلی، ظلم به مردم مشتاق و علاقمندانی است که در تمام ایام سال آرزوی فرا رسیدن این ایام و سفر به کربلا را دارند و به هیچ عنوان زیبنده مردم ایران نبوده و قابل پذیرش نیست.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران و جهان با بیان اینکه از حدود سه ماه پیش امکان تعیین و تخمین میزان تقاضا و عرضه بلیت سفر هوایی اربعین فراهم بود، متذکر شد: با این وجود شرکتهای هوایی در فاصلهای بسیار اندک و در حدود یک هفته یا چند روز مانده به آغاز سفرها، اقدام به عرضه بلیتها بهصورت طراحی شده کردهاند و تا پیش از این سایت فروش بلیت این ایام را به صورت کامل بسته بودند؛ هم اکنون نیز ادعا میکنند صرفاً بلیت را به قیمت مصوب دولتی میفروشند در حالی که قیمت بلیت پیش از این ایام و پس از آن به مراتب پایینتر بوده است.
این فعال بخش خصوصی گردشگری مجدداً با تأکید بر اینکه قیمت بلیتها در روزهای پیش از این ایام و یقیناً پس از آن پایینتر است، تصریح کرد: برخی ایرلاینها با بستن سیستم فروش به دنبال افزایش قیمت و فروش بلیتها به صورت زیرمیزی بودند که نتیجه آن ایجاد صفهای طویل برای خرید بلیت به صورت حضوری شده است و بعضاً مردم و علاقمندان به امام حسین ناگزیر به حضور از ساعت 12 شب در معابر عمومی و خیابانها شدهاند که ظلم آشکار به زائران حسینی است که باید تکریم شوند.
وی توضیح داد: قیمت منصفانه بلیت مسیر اربعین با لحاظ سود شرکتهای هواپیمایی نهایتاً مبلغ 4 میلیون تومان است اما هماکنون بلیتها به قیمتی بسیار بیشتر به فروش میرود.
رفیعی از عملکرد نامناسب مسئولان در این خصوص بهویژه در بعد نظارت انتقاد و اظهار کرد: برخی از مسئولان با آمارسازی به دنبال توجیه و طبیعی دادن این شرایط هستند که بدون شک و یقیناً نمیتوان نام آن را به خدمت به مردم نهاد؛ چرا که شرایط فعلی را باید بدترین وضعیت ممکن در طی چند سال اخیر در زمینه سفرهای هوایی اربعین دانست که در سایه بیمسئولیتی برخی از مدیران و نهادهای نظارتی شرکتهای هواپیمایی آشکارا دست خود را در جیب مردم کرده و به غارت پرداختهاند.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران و جهان همچنین خاطرنشان کرد: این انتظار وجود داشت که میزان عرضه بلیت در این ایام در صورت لزوم با قطع یا کاهش سایر مسیرهای پروازی به منظور رفع نیاز و تقاضای موجود افزایش یابد چراکه بخش عمدهای از منابع مالی تأمین ناوگان هوایی، عمومی بوده و قاعدتاً از جیب همین مردم پرداخت شده است.
سامانه اعلام وضعیت اربعین رونمایی شد نخستین سوگواره عکس «قاب اربعین» در کردستان برگزار میشود 30 درصد به ناوگان اتوبوسی استان بوشهر برای انتقال زائران اربعین به مرز شلمچه افزوده شد