سفر مخفیانه همپیمان ترامپ به ونزوئلا دردسرساز شد
تهران - ایرنا - دو مقام ارشد آمریکا اعلام کردند مدیر شرکت امنیتی "بلک واتر" که یک همپیمان نزدیک دونالد ترامپ بوده، به دلیل سفر اخیرش به ونزوئلا و دیدار با یک مقام ارشد این کشور ممکن است با اتهام نقض قوانین تحریمی آمریکا روبرو شود.
به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس، پرونده "اریک پرینس" بنیانگذار شرکت امنیتی جنجالی بلک واتر و یک هم پیمان نزدیک رئیس جمهوری آمریکا به دلیل دیدار با دلسی رودریگز معاون رئیس جمهوری ونزوئلا که نقض قوانین تحریمی آمریکا علیه ونزوئلا بوده، به وزارت خزانه داری آمریکا ارجاع شده است.
اطلاعات کمی از سفر تعجببرانگیز پرینس به ونزوئلا که ماه گذشته انجام شد، فاش شده است. این شائبه مطرح شده که آیا بنیانگذار شرکت بلک واتر برای ایجاد یک کانال مخفی برای مذاکره با نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا به این کشور منطقه آمریکای لاتین سفر کرده یا اهداف دیگری داشته است.
این در حالی است که اریک پرینس اوایل سال 2019 پیشنهاد تشکیل ارتشی برای سرنگونی حکومت مادورو را داده بود.
یک مقام آمریکایی در این راستا عنوان کرد: اریک پرینس مدتهاست از طرح دونالد ترامپ برای کنار زدن مادورو از قدرت حمایت می کند اما معتقد بوده که اقدامات وزارت خارجه آمریکا برای رسیدن به این هدف ناکام بوده و لازم است گزینه های دیگر مورد آزمایش قرار بگیرند.
وی افزود، پرینس پیش از این سفر شورای امنیت ملی و وزارت خزانه داری را در جریان طرح هایش در قبال ونزوئلا گذاشته بود و با مخالفتی روبرو نشد.
گزارش شده بود که اریک پرینس در ونزوئلا همچنین با اعضای مخالفان دولت کاراکاس نیز دیدار کرده اما یک مشاور خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا این موضوع را رد کرد.
الیوت آبرامز نماینده دولت ترامپ در امور ونزوئلا نیز پیشتر گفته بود که اریک پرینس پیام رسان دولت واشنگتن به ونزوئلا نبوده و اینکه آمریکا در هیچ مذاکره مخفی با دولت مادورو قرار ندارد.
آمریکا پس از مراسم تحلیف مادورو برای دور دوم ریاست جمهوریاش، او را "غاصب قدرت" خواند و اعلام کرد که دیگر وی را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت نمیشناسد. پس از آنکه «خوان گوایدو» رئیس مجلس ملی ونزوئلا در 28 ژانویه (8 بهمن ماه 97) خود را رئیس جمهوری موقت این کشور اعلام کرد، واشنگتن بلافاصله او را به رسمیت شناخت. بیش از 50 کشور دیگر به تبعیت از آمریکا گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا شناسایی کرده و خواستار برگزاری انتخابات جدید شدند.
مادورو بارها آمریکا را به راه انداختن جنگ تجاری علیه ونزوئلا و تلاش برای ایجاد کودتا و براندازی نظام مستقر در کاراکاس متهم کرده است.
شرکت بلاک واتر (black water) که اکنون برای فراری از بدنامی به خاطر اقدامات خشن و مرگبار خود نام آکادمی را برگزیده، با عنوان یک شرکت خدماتی آمریکایی در زمینه مدیریت ریسک، ارائه خدمات لجستیکی، سرویسهای امنیتی و نیروهای مسلح خصوصی فعالیت می کند. این شرکت در سپتامبر سال 1997 میلادی ذیل پرچمی منقش به پنجه جانوری وحشی، توسط فردی به نام اریک پرینس (Erik Prince) و از فارغ التحصیلان آکادمی نیروی دریایی آمریکا و افسر اسبق یگان ویژه نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در کارولینای شمالی راهاندازی شد و دفتر مرکزی این شرکت در شهر مکلین ایالت ویرجینیا آمریکا قرار دارد. تهاجم نظامی آمریکا و ائتلاف جهانی تحت رهبری واشنگتن به افغانستان، پس از حادثه تروریستی 11 سپتامبر و با هدف نابودی گروه القاعده، زمینه مناسبی برای فعالیت بلاک واتر پدید آورد، اما نقش و همراهی فعال نیروهای بلاک واتر در عراق پس از اشغال نظامی این کشور توسط آمریکایی ها شهرتی جهانی یافت. به تایید منابع خبری، شرکت بلاک واتر در دوران اشغال عراق، حدود 195 عملیات تروریستی را اجرا کرد اما فجیع ترین این عملیات به 16 سپتامبر سال 2007 میلادی باز می گردد که در جریان آن مزدوران این شرکت با شلیک مستقیم به مردم غیرنظامی در میدان نیسور، مرگ 17 شهروند عراقی را رقم زدند.
*س_برچسبها_س*