سناریوی خطرناک برای تهران و واشنگتن
ایالات متحده با توجه به فشارهایی که حتی در کنگره بر دولت وارد می شود، حاضر نیست تحریم ها را لغو کند یا پول مورد نیاز ایران را بدهد.
پنج سال از زمانی که ایالات متحده از توافق هسته. ای با ایران خارج شد، میگذرد. به رغم تلاشها برای احیای برجام، مذاکرات در این باب به بنبست خورده است.
فرصت اندک است
به گفته حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در سال گذشته: «پنجره توافق همچنان باز است، اما این پنجره برای همیشه باز نخواهد ماند». آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده هم سال گذشته از عبارات مشابهی در این زمینه استفاده کرد: «وقت ما خیلی خیلی کم است. فرصت بسیار باریکی باقی مانده است».
این در حالی است که رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی سال گذشته ادعا کرد: «یک چیز درست است، آنها مواد هستهای کافی برای چندین سلاح هستهای جمعآوری کردهاند... اما این بدان معنا نیست که ایران سلاح هستهای دارد... اما این مسیر مطمئناً مسیر خوبی نیست».
در چنین شرایطی، مری لوئیز کلی، خبرنگار رادیو ملی آمریکا (انپیآر) به سراغ رابرت مالی (نماینده دولت ایالات متحده در امور ایران) و ولی نصر (تحلیلگر مسائل خاورمیانه و مشاور دولت باراک اوباما) رفته و نظر آنها را در موردآخرین وضعیت توافق هستهای با ایران جویا شده است.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «سناریوی خطرناک هسته ای پیش روی ایران و آمریکا / به سوی یک توافق جدید؟» بخوانید.
--> اخبار مرتبط- واکنش رئیسی به احتمال مذاکره مستقیم با آمریکا بر سر برجام
- خبر مهم درباره برجام / دستیابی به توافق کمرنگ تر شد!
- ادعای عجیب ترامپ درباره برجام / تهران مشتاق توافق با من بود!
- شرط ایران برای بازگشت به مذاکرات برجامی
- چالش های دستیابی به توافق در دور جدید مذاکرات
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.