یک‌شنبه 4 آذر 1403

سنددار شدن 70 درصد واحدهای مسکونی روستایی

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، اکبر نیکزاد در نشست خبری به مناسبت فرارسیدن 21 فروردین سالروز افتتاح حساب 100 حضرت امام (ره) و تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: یکی از برنامه‌های مهم بنیاد این است که تا سال 1410 حتی یک واحد مسکونی غیرمقاوم در کشور نداشته باشیم که به همین منظور سالانه باید 200 هزار واحد مسکن روستایی در کشور باید مقاوم سازی شود.

وی اضافه کرد: به همین منظور هم اکنون 245 هزار و 763 واحد مسکونی روستایی در نقاط مختلف کشور توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حال نوسازی است و بنا داریم تا با همین شتاب نوسازی مسکن روستایی را دنبال کنیم. نیکزاد با بیان اینکه نوسازی بافت‌های فرسوده در سرفصل برنامه‌های بنیاد قرار دارد.

نیکزاد تصریح کرد: به همین منظور تفاهم نامه‌ای با شهردار تهران امضا که بر اساس آن 11 هزار و 230 واحد در این بافت‌ها عملیات اجرایی نوسازی آنها توسط بنیاد در حال انجام است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به اجرای طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و گفت: 104 هزار و 210 واحد مسکونی در شهرهای مختلف توسط بنیاد در قالب نهضت ملی مسکن در حال ساخت است که سرجمع فعالیت‌های صورت گرفته در بخش مسکن شهری، روستایی و بافت‌های فرسوده که توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حال انجام می‌باشد 361 هزار و 213 واحد مسکونی است.

نیکزاد با اشاره به دوره زمانی ساخت و نوسازی مسکن در نقاط شهری و روستایی گفت: مدت زمان ساخت مسکن در نقاط روستایی یک ساله و شهرها دو ساله می‌باشد.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه به وجود 68 هزار روستا در سطح کشور، بیان داشت: از این تعداد 40 هزار روستای بالای 20 خانوار است که در تمام این روستاها طرح هادی مصوب شده است.

نیکزاد با بیان اینکه افق اجرای طرح هادی 10 ساله است بیان داشت: سالانه باید طرح هادی را در چهار هزار روستا بازنگری کنیم که سال گذشته این طرح در چهار هزار و 300 روستا مورد بازنگری قرار گرفته است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه در استان‌های شمالی مانند گیلان، مازندران و گلستان به دلیل وجود شالیزار و جنگل امکان توسعه طولی روستا وجود ندارد، خاطرنشان کرد: به همین منظور ساختمان 2 یا سه طبقه بسازیم تا مشکل مسکن جوانان برطرف شود.

نیکزاد با اشاره به اینکه سال گذشته سه هزار میلیارد تومان اعتبارات قیر، چهار هزار و 372 میلیارد تومان اعتبار ملی برای اجرای طرح‌های روستایی و یک هزار و 843 میلیارد تومان اعتبار استانی و سرجمع 9 هزار و 215 میلیارد تومان اعتبار در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفته است.

نیکزاد با بیان اینکه تلاش ما بر این است که تلاش ما بر این بوده که نرخ ساخت هر متر مربع از هفت تا هشت میلیون تومان بالاتر نرود گفت: امسال وام مسکن روستایی افزایش نخواهد داشت و روستاییان برنامه‌ریزی‌شان بر مبلغ 200 میلیون تومان باشد که پارسال 152 هزار متقاضی به بانک‌های عامل معرفی که از این تعداد 71 هزار مورد انعقاد قرار داد شده که 48 هزار مورد دیگر تا پایان اردیبهشت به بانک‌ها معرفی می‌شوند.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه 30 درصد از پروژه‌های افتتاحی در سال گذشته مربوط به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بوده گفت: در بخش عمران روستایی به اعتبارات استانی، ملی و قیر بسنده نکردیم.

وی افزود: به همین منظور تفاهم نامه‌های مختلفی با دستگاه‌هایی از جمله وزارتخانه‌های نفت، کشور و بنیاد مستضعفان منعقد شده که 40 منطقه با بنیاد مستضعفان با هدف محرومیت زدایی در کشور در حال انجام است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به بازسازی در نقاط حادثه دیده سیل و زلزله گفت: در 23 نقطه کشور ستاد بازسازی فعال و 56 هزار و 220 واحد در این نقاط شهری و روستایی در حال بازسازی است.

نیکزاد با بیان اینکه تا سه الی چهار ماه آینده بازسازی شهرستان زلزله زده خوی به پایان خواهد رسید، گفت: وضعیت تعمیرات در این شهرستان تعیین تکلیف و قسط نخست وام بلاعوض به حساب مردم واریز شده است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه با بیان اینکه هزینه ساخت هر مترمربع واحد مسکونی در بافت فرسوده تهران حدود 10 میلیون تومان برای ساختمان چهارتا پنج‌طبقه است، بیان داشت: روند تحویل این واحدها که پیشرفت فیزیکی آنها حدود 30 درصد است از سال 1403 آغاز می‌شود.

نیکزاد با اشاره به برنامه‌ریزی برای ساخت 75 هزار واحد مسکونی برای محرومان، گفت: از این تعداد 40 هزار واحد با بسیج سازندگی و کمیته امداد امام (ره)، 20 هزار واحد با بنیاد مستضعفان،10 هزار واحد با سازمان بهزیستی و 5 هزار تا واحد دیگر با خیرین مسکن‌ساز بنیاد توافق‌نامه نامه‌هایی داریم.

وی با بیان اینکه 300 دستگاه ماشین‌آلات بنیاد مسکن در اختیار بنیادهای استانی است، به سنددار کردن خانه‌ها اشاره کرد و افزود: تاکنون سه میلیون و 800 هزار سند برای روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر صادر شده است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نوسازی بافت‌های فرسوده را از دیگر برنامه‌های بنیاد اعلام کرد و گفت: هم اکنون نوسازی در شهرستان‌هایی از جمله زاهدان، چابهار، بندر حضرت امام خمینی (ره)، مسجدسلیمان و زابل عملیات اجرایی در دست اقدام داریم و در تعدادی دیگر از شهرها نیز مطالعاتی انجام شده است.

فاز یک خط چهار مترو تا عید فطر به بهره‌برداری می‌رسد

نیکزاد با اشاره به ساخت خط چهار مترو تهران توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: فاز یک آن تا عید فطر به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به راه‌اندازی بزرگ‌ترین پارکینگ طبقاتی کشور گفت: تا دو هفته آینده بزرگ‌ترین پارکینگ طبقاتی کشور با ظرفیت سه هزار و 500 خودرو تا دو هفته آینده عملیات کلنگ‌زنی با حضور شهردار انجام خواهد شد

وی با بیان اینکه واحدهای 100 متری حدود 700 میلیون تومان هزینه دارد که بخشی از آن باید توسط مردم از طریق آورده تأمین شود، اظهار کرد: در بندرعباس پروژه بنیاد مسکن 10 طبقه است، در شهر سیرجان 5 طبقه است. در بندرعباس قالب تونلی و در سیرجان به‌صورت ستون بتنی ساخته می‌شود.

نیکزاد گفت: سال گذشته در قم واحدهای نهضت ملی مسکن با قیمت تمام‌شده 6 میلیون تومان ساخته شده که قیمت همان واحدها امروز هر مترمربع بین 24 تا 25 میلیون تومان است.

وی درباره موجودی حساب 100 امام (ره) گفت: موجودی حساب 100 حضرت امام (ره) انتها ندارد چرا که سرمایه ما از جیب مردم است.