سهم بازنشستگان از برنامههای داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری
کمتر از یک ماه به برگزاری انتخابات باقی مانده و در این میان جامعه بازنشستگان و خانوادههای آنها چشم امیدشان برای بهتر شدن وضعیت زندگی و مستمری به صحبتها و برنامههای داوطلبان انتخاباتی است
مهم ترین چهره های نامزدهای انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری، بعد از ثبت نام در وزارت کشور، تقریا هیچ حرفی از مسائل و مشکلات بازنشستگان مطرح نکردند و فقط دو نفر آنها اشاره به این قشر داشتند.
به گزارش خبرنگار مهر، نامزدهای انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری، پس از ثبت نام در وزارت کشور، برای اعلام رئوس مهمترین برنامههای خود پشت تریبون قرار میگرفتند و به تشریح سرفصلهای برنامههای خود میپرداختند. این در حالی بود که سهم بازنشستگان و مستمری بگیران از این برنامهها در همان روز ثبت نام نامزدها، تقریبا صفر بود. در حالی که بازنشستگان، حق زیادی بر گردن جامعه دارند و لذا، انتظار دارند نگاه ویژه ای به آنها شود.
در حال حاضر بیش از 3 میلیون و 600 هزار نفر بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی و حدود یک میلیون و500 هزار نفر نیز بازنشسته صندوق بازنشستگی کشوری هستند. اگر بخواهیم هر کدام از بازنشستگان را دارای سه نفر عائله بدانیم که شاید بیشتر هم باشند، با این احتساب عددی بالغ بر 15 میلیون نفر از جمعیت کشورمان را بازنشستگان و خانوادههای آنها تشکیل میدهند که عددی بالایی است.
یعنی نمیتوان در برنامه ریزی های خود، هیچ توجهی به مسائل و مشکلات بازنشستگان و مستمری بگیران نداشت و بی اعتنا از کنار آنها عبور کرد، به صرف اینکه بازنشسته شدهاند.
در این میان بازنشستگان تأمین اجتماعی به نسبت سایر بازنشستگان با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم میکنند هرچند که در سال 99 یک مرحله و در فروردین امسال نیز مرحله دوم از همسان سازی حقوق بازنشستگان تحت پوشش این سازمان اجرایی شد اما هنوز هم این قشر زحمت کش جامعه گرفتاریهای زیادی دارند.
در حالی حداقل حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی پس از افزایش حقوق و همچنین همسان سازی به 4 میلیون و 200 هزار تومان رسیده که سبد هزینه معیشت یک خانواده 4 نفره 9 میلیون تومان اعلام شده است.
بنابراین در این شرایط که مستمری پرداختی بازنشستگان کمتر از نصف رقم اعلام شده است باز هم بازنشستگان نیازمند توجه ویژه مسؤولان کشور هستند.
کمتر از یک ماه به برگزاری انتخابات باقی مانده و در این میان جامعه بازنشستگان و خانوادههای آنها چشم امیدشان برای بهتر شدن وضعیت زندگی و مستمری به صحبتها و برنامههای نامزدهای انتخاباتی است و منتظر هستند ببینند که کدام یک از کاندیدا برنامهای خاص برای آنها دارد و یا حتی صحبتی از بازنشستگان میکند.
در اولین سخنرانی نامزدهای انتخاباتی تقریبا هیچکدام برنامهای خاص برای بازنشستگان نداشتند فقط در صحبتهای دو نفر از آنها به طور گذرا اسم بازنشستگان آورده شدهاست.
برخی از کاندیدای ریاست جمهوری از رفع فقر و فساد و تبعیض صحبت کردند اما بطور مشخص از قشر خاصی نام نبرده و اشارهای به مشکلات بازنشستگان بخصوص بازنشستگان تأمین اجتماعی نداشتند.
اسحاق جهانگیری، سعید جلیلی، محسن رضایی، سید ابراهیم رئیسی، عباس آخوندی، مسعود پزشکیان و...، از جمله نامزدهایی بودند که در سخنرانیهای اولیه آنها بعد از ثبت نام ریاست جمهوری هیج صحبتی از بازنشستگان و مشکلات آنها نشد.
در این میان فقط دو نفر از کاندیدا یکی محمد شریعتمداری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و دیگری علی لاریجانی در صحبتهای خود به بازنشستگان نیز اشاره کردهاند.
محمد شریعتمداری پس از ثبتنام در انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری عنوان کرد که پژوهشهای معتبر نشان میدهد از سال 96 که کشور با تشدید تحریم شروع شد و سیاستهای مناسب حمایت از مردم به دلیل اختلافات بین قوا به اجرا در نیامد، جمعیت زیر خط فقر به دو برابر افزایش یافت و من با درک از این شرایط آمدهام تا با پایان دادن به منازعات درونی و مخاصمات بیرونی، زمینه را برای اجرای سیاستهای کارآمد، مشارکت جویانه و شهروندمدارانه، حمکرانی داده محور مبتنی بر اطلاعات موثق، کاهش فقر و حمایت از معیشت و سفره مردم را محور ائتلاف فراگیر قرار دهم.
وی در ادامه میگوید می آیم تا امنیت شغلی کارگران تضمین شود، از آنها که بیکار شدهاند حمایت کنم، مسکن و تأمین اجتماعی برای همه مردم ایران به ویژه کارگران را با همراهی خودشان تأمین کنم و تضمین امنیت اقتصادی و کفایت مستمری و تکریم بازنشستگان را تداوم بخشم.
همچنین علی لاریجانی نیز در اولین نشست خبری خود بعد از ثبت نام عنوان میکند با اقدامات نمایشی، مسائل کشاورزان، صنعتگران، بازنشستگان، کارگران و بیکاران حل نمیشود.
البته در سخنان این دو کاندید نیز به صورت گذرا به بازنشستگان اشاره شده است و جا دارد نامزدهای انتخاباتی با توجه به مشکلات بازنشستگان و خانوادههای آنها و قشر کارگر و زحمت کش جامعه حداقل در سخنرانیهای بعدی خودشان برنامه منسجم و قابل قبولی برای رفع مشکلات بازنشستگان و بالا رفتن سطح رفاه و معیشت آنان داشته باشند.