سیاست خارجی
سیاست خارجی
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که آمریکاییها نمیدانند در دیپلماسی چه میخواهند، گفت: آمریکاییها فقط ادعای مذاکره دارند؛ در این راستا نه چارچوب و نه هدف مشخصی دارند و فقط به دنبال فشار و زور هستند.
نماینده مردم تهران در مجلس در جمع تجمعکنندگان حامی قانون حجاب گفت: «حالا که ظریف معاون رئیسجمهور بهصورت غیرقانونی در مسند قدرت نشسته، بقیه غلط میکنند به کار غیرقانونی شما چیزی بگویند.» این سخن، نهتنها حاوی نوعی توجیه نافرمانی مدنی غیرمسئولانه است، بلکه عملاً به مفهوم دعوت عمومی به بیقانونی تعبیر میشود. استدلال ضمنی او این است که اگر یک مقام حکومتی عملی غیرقانونی انجام داد، مردم...
مسئول دفتر دولت حسن روحانی و وزیر ارتباطات پیشین گفت: «با توجه به شرایط منطقه و بنا بر مذاکرات وزارت امور خارجه کشورمان با تروئیکا، کشورهای اروپایی علاقهمند به حل مسئله هستهای از طریق مذاکره مثل گذشتهاند. به نظر میرسد که آمریکا هم دنبال حل اختلاف هستهای از طریق سیاسی است. روسیه و چین نیز، کاهش تنش غیرضرور و حل اختلافات را قبول دارند.»
نبویان که در گذشته به اتخاذ مواضع تند و همسویی نسبی با گروههای نزدیک به سوپرانقلابیها شناخته میشد، در هفته گذشته نهتنها در تجمعات این جریان حضور نداشت، بلکه حمایت خاصی از مواضع آنها نیز نشان نداد. این رفتار او در شرایطی که برخی دیگر از چهرههای همسو تلاش داشتند با تقویت مواضع این گروه، جایگاه خود را در میان بدنه حامیان رادیکال تثبیت کنند، بیش از پیش جلب توجه کرد.
«به کسی که خاکِ وطن را به سنگ و کلوخ تعبیر میکند که به فروش میرسد، چه جواب میتوان داد جز خاموشی؟ اما یک نکته را باید به او و هم اندیشانش گفت که اگر این سوی سیم خاردار و آن سوی آن برای شما فرقی نمیکند، برای ما فرق میکند. این گفتار نا به جا عملاً تیز کردن تیغ دشمن است.»
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی، تاکید کرد: آمریکا تا به امروز ثابت کرده که تعهدی به مذاکرات و تصمیماتی که گرفته می شود ندارد و صرفا به دنبال به دست آوردن سلطه از دست رفته خود است.
حمید رسایی رسماً عقد اخوت خود با نبویان را باطل کرد و غزلهای جدایی سرود و نبویان بیتفاوت به اعتراضات رفیق دیروز و منتقد امروز بر مواضع قبل خود پافشاری کرد. انگار نه انگار که این اسامی و این نامها سالها در کنار هم ابتدا اصلاحطلبان را به کنج عزلت کشانده، اصولگرایان سنتی را کنار زده و دامهای مستمر برای نواصولگرایان تنیده بودند، امروز در مکری خودساخته گرفتار شده و «پایداری»شان...
«گفت: ترامپ در تازهترین اقدام دیوانهوار خود، ورود شهروندان 43 کشور را به آمریکا ممنوع کرده است! حیوونکی خودش هم نمیدونه چه غلطی میکنه! بدجوری گرگیجه گرفته! گفتم: با همه دنیا درگیر شده است و تازه ادعا میکند که ایران نظم جهانی را برهم زده!»
«گاهی میان بعد فردی و اجتماعی احکامی مثل روزه و نماز و حجاب و سایر احکام مغالطهای صورت میگیرد؛ برای مثال، زیاد شنیدهایم که میگویند اگر بیحجابی جرم است، چرا نماز نخواندن جرم محسوب نشده؟ معلوم میشود که شخص سؤالکننده تفاوتی میان نماز و حجاب قائل نیست و تصور میکند که اگر قرار باشد حکمی درباره این دو فریضه صادر شود، این حکم باید یکسان باشد و نتیجه غلطی که میگیرد، این است که، چون...
در این گزارش به مرور مطالب صفحات سیاسی روزنامههای صبح امروز کشورمان میپردازیم.
یک کارشناس اقتصاد معتقد است «ناترازی امروز انرژی در کشور صدها دلیل دارد. این مشکل پیش و بیش از هر چیز، ریشه در انتخابها و سیاستهای ما در دهههای گذشته دارد؛ ناترازی در تولید و مصرف، فرسودگی زیرساختها، قیمتگذاری نامناسب و کمبود سرمایهگذاری تنها بخشی از این دلایل هستند. وابستگی بیش از حد به منابع فسیلی، تلفات بالای انرژی در شبکههای توزیع و مصرف بیرویه ناشی از سیاستهای یارانهای،...
در باب تَرَک برداشتن دیوار اصولگرایان باید گفت که آنها از سال 98 تمام تلاش خود را انجام داده بودند که تا جریان قدرت یکدست شود و با کمکهای سیستمی تاحدود زیادی در این پروژه موفق بودند، اما انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری و رسیدن مسعود پزشکیان به صندلی ریاست قوه مجریه، رویای آنها را نیمهتمام گذاشت و شکافی عمیق در دیوار یکدستشدهشان ایجاد کرد.
فعال سیاسی اصلاحطلب نوشت: «7/3 میلیارد دلار فساد شده، هنوز هیچ خبر کاملی از جزئیات فرآیند این فساد داده نشده است. من احتمال نمیدهم که پرداخت چنین مبلغ کلان ارزی آن هم در قحطی ارزی بتواند بدون تأیید مقامات سیاسی انجام شده باشد، ولی مردم هنوز از این ماجرا و گردش کار آن اطلاعی ندارند، در حالی که افراد عادی کوچکترین حرفی بزنند که شائبه خطا داشته باشد، باید فوری پاسخگو باشند.»
قائم مقام حزب اعتدال و توسعه بر ضرورت انجام اصلاحات برای ایران در سال 1404 تاکید دارد و می گوید: اگر CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب و تایید شود و مذاکره هسته ای به رفع تحریم ها منجر شود، گشایش نسبی در اقتصاد کشور را شاهد خواهیم بود.
ورود چین و روسیه به موضوع ایران را در مرحله اول به شکل دفاع آنها از خودشان و نگرانی آنان از جنگ میبینم. روسیه برای مدتی بسیار طولانی، درگیر جنگ است و از هزینههای جنگ کاملا مطلع است. چین، در حوزه دیپلماسی عاقلتر از آمریکا و روسیه است. آمریکاییها بارها خواستهاند چین را به جنگ و کشمکش نظامی بکشانند، اما چین با توجه به این که از همه تاجرتر است، زیر بار نرفته است؛ بنابراین چینیها...
گلایه همیشگی ترامپ این است که گرچه برجام با فشار آمریکا امضا شد، اما منافع آن با قرارداد 80 میلیارد یورویی با اروپا و 40 میلیارد دلاری به چین و 12 میلیارد دلاری به روسیه رسید؛ بنابراین آمریکا اکنون نیز به دنبال مذاکره مستقیم با ایران است، اما چین و روسیه نیز به دنبال دغدغه منافع برجامی خود هستند و سعی میکنند از ایران به عنوان یک برگ در برابر سایر اختلافات خود با آمریکا استفاده کنند....