سینماحقیقت در پنجمین روزی که گذشت
تهران - ایرنا - چهار سال فیلمبرداری برای ساخت مستندی درباره دریاچه ارومیه، آشنایی با سیر تحولات سقط جنین در غرب، داستان جمعه سیاه کوهنوردان و مستندی درباره محافظانی که «چند قدم آنطرفتر» از حاج قاسم بودند، از جمله آثار در پنجمین روز از پانزدهمین جشنواره سینما حقیقت بود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، کرونا و تاثیرات همه جانبه ای که روی زندگی تمام دنیا سایه افکند و موجب شد که جشنواره سینما حقیقت در سال گذشته (چهاردهمین دوره) همانند بسیاری از جشنواره های سینمایی جهان بصورت غیرحضوری و برخط برگزار شود، امسال هم تا روزهای آخر و نزدیک به برگزاری این رویداد تردید در برگزاری حضوری را همراه خود داشت تا در نهایت مقرر شد با حضور فیزیکی عده کمی از اهالی رسانه و فیلمسازان برگزار شود.
بر همین اساس جشنواره حقیقت پانزدهم کمی شبیه تر از همیشه به سایر ادوار خویش، امسال در سکوتی بیشتر و جمعیتی کمتر برگزار می شود.
پانزدهمین جشنواره سینمای مستند، سینما حقیقت، در پنجمین روز هم همچون روزهای گذشته روز بی حاشیه و آرامی را پشت سر گذاشت.
پنجمین روز سینما حقیت با اکران 27 مستند و برگزاری دو کارگاه انتقال تجربه (مهدی آزادی و پیتر همیلتون) سپری شد.
مستندی درباره کاهش ماهی در دریای جنوب (ناقوس دریا)،
تلاش یک زوج برای بچهدار شدن سوژه (برایمان بمان)،
چهار سال فیلمبرداری برای ساخت مستندی درباره دریاچه ارومیه (بوی مادر، بوی دریا)،
مستندی درباره محافظانی که «چند قدم آنطرفتر» از حاج قاسم بودند (چند قدم آنطرفتر)،
داستان جمعه سیاه کوهنوردان و پوشش لحظهای عملیات نجات از ساعات آغازین تا خاتمه عملیات و پیدا کردن 12 جسد قربانیان این حادثه (برفگیر)،
زندگی یک بیمار از مبارزه با سرطان تا درمان قطعی (همقدم)،
داستان زندگی خانوادهای است که با گذشت 33 سال از زمان جنگ همچنان با این بحران دست و پنجه نرم میکنند (کهنه سرباز)،
پرترهای از زندگی محمد صیاد است که عکاس خبری باسابقهای به حساب میآیند (آقای صیاد را ول کنید!)،
تصویری از زندگی معلولی که کارگردانی میخواند (احمد)،
فیلمی درباره روستاهایی که یخچالهای طبیعی دارند که در معرض تخریب است و تاریخچه از از یخچال هایی که تا دهه چهل فعال بودند و بعدها اداره بهداشت کار را برای آنها سخت کرد و در نهایت هم یخچالهای مدرن به زندگی مردم آمد (یخچالهای سنتی ایران)،
فیلمی درباره یکی از مطرحترین کارگردانهای ایران که به فیلمهای معمایی و جناییاش معروف است (ساموئل خاچیکیان؛ یک گفتوگو)،
آشنایی با سیر تحولات سقط جنین در غرب (خونریزی)،
مستند که به موضوع تاریخی تسلیم شدن یک گروه قاچاقچی و آدمربا در کرمان با مدیریت سردار سلیمانی و نوشتن اماننامه برای آنها است (اماننامه) از جمله داستانهایی بود که در پنجمین روز از پانزدهمین جشنواره سینما حقیقت به نمایش درآمد.
کارگاه های عصر امروز هم به دو کنشگر ایرانی و آمریکایی در عرصه مستند، اختصاص یافت.
مهدی آزادی (مستندساز و دانش آموخته فیلمبرداری سینما از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران) از ساعت 17 تا 19، کارگاه خود با عنوان «تصویربرداری در سینمای مستند» را برگزار کرد و تجربیات خود را به صورت آنلاین در اختیار علاقمندان قرار داد.
پیتر همیلتون (مدیریت شرکت مشاوران پیتر همیلتون را بر عهده دارد که از سال 1987 در نیویورک مستقر است و خدمات توسعه کسب و کار را برای صنعت مستند ارائه میکند) نیز از ساعت 19:30 تا 21، کارگاهی با عنوان «راهبردهای پخش اینترنتی و استریمرها» را برگزار کرد.
پانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» به دبیری محمد حمیدی مقدم از 18 آذرماه آغاز شده و تا 25 آذرماه ادامه خواهد داشت.
*س_برچسبها_س*