شاپور بختیار
شاپور بختیار
عصر ایران در گزارشی نوشت، قرهباغی صبح رزو بعد -21 بهمن - به دوشان تپه میرود و در بازگشت سوار بر هلیکوپتر شهر را از همیشه بسیار آشفتهتر و شلوغتر میبیند. تا به ستاد میرسد با نخستوزیر تماس میگیرد و به بختیار میگوید: آخر چرا آن فیلم پخش شد و نخستوزیر پاسخ میدهد: میخواستم مردم ببینند آیتالله خمینی در پاسخ به این پرسش که چه احساسی از بازگشت به ایران پس از 14 سال دارد پاسخ میدهد:...
عصرایران نوشت: هر چند نظر فرماندهان اعلام بیطرفی بود اما قرهباغی از 27 امیر ارتش که در ستاد تشکیل جلسه داده بودند میخواهد منتظر او بمانند تا آخرین رایزنی را هم با بختیار داشته باشد و حالا دیگر صبح 22 بهمن 1357 است. از دفتر نخستوزیر با او تماس میگیرند نه با لباس نظامی که با لباس شخصی حاضر شود و او شگفتزده مدتی منتظر رسیدن کت وشلوار میماند و بعد به نخستوزیری میرود در حالیکه...
تهران - ایرنا - در کتاب انقلاب ایران به روایت بی بی سی، آمده است که شاپور بختیار آخرین نخست وزیر نظام شاهنشاهی، قصد بمباران منطقه مسلسل سازی تهران را داشته است ولی ارتش با او همکاری نمیکند.
نسل دهه 80، نسل گوشی اسمارت، نسل ارز دیجیتال، نسل زِد، نسل بیحافظه و بیحوالت تاریخی، هرچند که هوشیارتر و در برخی زمینهها مطلعتر از نسلهای پیش از خود است، اما از نبود و ندید تاریخ رنج میبرد. این مرض، این ناخوشی را روشنفکر باید درمان کند و پیش از تجویز نسخه، این را هم باید بداند که «تاریخ مشروطه»ی کسروی در نهصدواندی صفحه دیگر مرهم مناسبی برای این زخم نیست.
بعد از ورود هواپیمای امام خمینی (ره) به ایران، ایشان سخنرانی مهمی را در بهشت زهرا انجام می دهند. در این سخنرانی گروهی از انقلابیون که بعدها به اعضای کمیته استقبال از امام مشهور شدند، در تصاویر سخنرانی ایشان دیده می شوند. آنان کجا هستند و سرنوشت شان چه شد؟
سرنوشت عجیب همراهان آیت الله خمینی در هواپیمای ایرفرانس از نکات خواندنی در تاریخ ایران است. تقریبا عمده آنها یا از حکومت کنار گذاشته شدند یا اعدام یا ترور شدند.
تغییر رویه امامخمینی (ره) درباره بازگشت به ایران، پس از خروج محمدرضا پهلوی از کشور، ترس و واهمه عظیمی را در میان مقامات رژیم پهلوی و دولت بختیار پدید آورد.
شاداب عسگری پژوهشگر تاریخ میگوید سلطنتطلب در جریان جنگ تحمیلی برنامه داشتند تا جزیره کیش را تسخیر کنند و رضا پهلوی اعلام پادشاهی کند، اما او گفت: اگر به آنجا رفتیم و شکست خوردیم، من چگونه فرار کنم؟
در جریان جنگ تحمیلی و پیش از آن بسیاری از سلطنت طلبان همچون اویسی و پالیزبان با صدام و رژیم یعث عراق همکاری کردند. فرزند اشرف پهلوی نیز در میانه جنگ اقدام به ربودن دو ناوچه ایرانی کرد.
هم میهن نوشت: اصلاحطلبی در برابر انقلابیگری تا پایان دولت موقت هم دردسرهایی بههمراه داشت. اول چند تن از وزرا ازجمله کریم سنجابی بهدلیل دخالتهای برخی چهرههای سیاسی در بهار 58 استعفا دادند و پس از آن یعنی با انتشار خبر تسخیر سفارت امریکا توسط جوانان خط امامی این دولت استعفایش را تقدیم امام خمینی کرد. اگرچه تا پیش از این بارها از استعفا سخن بهمیان آمده بود اما تا به آن روز مورد...
«ای بختیار لر، توبه کن بشو حر» سخنی بود که مهدی بازرگان در دانشگاه تهران و طی یک سخنرانی خطاب به شاپور بختیار، نخستوزیر محمدرضا شاه پهلوی بیان کرد، آنهم فقط چند روز پس از آنکه شورای انقلاب به فرمان امام تشکیل دولت موقت را در 15 بهمن 57 اعلام کرده و بازرگان بهعنوان نخستوزیر آن از امام حکم گرفته بود(خاطره از مهدوی کنی در گفتوگو با سایت جامعه روحانیت مبارز /17 بهمن 1387).
5 سال قبل در همایش بازرگان و انقلاب اسلامی پرسشی طرح شد که در این نوشته به آن پرداخته شده است: اگر مهندس بازرگان یک سیاستمدار کهنهکار و با هوش با دههها سابقه فعالیت سیاسی و سالها زندان بود چرا و چگونه بازی را به روحانیون واگذار کرد...
تلویزیون سال 1384 سریالی روی آنتن برد که به هجو وقایع سیاسی عصر پهلوی میپرداخت؛ نامِ این مجموعه تلویزیونی «فرار بزرگ» بود.
عصرایران نوشت: در چهلوچهارمین سالگرد نخستوزیری شاپور بختیار میتوان این پرسش را به میان آورد که به راستی او به دنبال چه بود؟ اگر میخواست سلطنت را نجات دهد چرا اصرار داشت شاه زودتر برود و فرح هم نمانَد و ولیعهد هم برنگردد تا شورای سلطنت که به منزله پایان سلطنت محمد رضا شاه بود عهدهدار این جایگاه شود؟ یا چرا خروج شاه را به منزله پایان دیکتاتوری 25 ساله اعلام کرد و اگر انتظار داشت...