شنبه 3 آذر 1403

شاپور بختیار

شاپور بختیار

وب‌گاه 55 آنلاین

سرنوشت عجیب همراهان آیت الله خمینی در هواپیمای ایرفرانس از نکات خواندنی در تاریخ ایران است. تقریبا عمده آنها یا از حکومت کنار گذاشته شدند یا اعدام یا ترور شدند.

وب‌گاه مشرق نیوز

تغییر رویه امام‌خمینی (ره) درباره بازگشت به ایران، پس از خروج محمدرضا پهلوی از کشور، ترس و واهمه عظیمی را در میان مقامات رژیم پهلوی و دولت بختیار پدید آورد.

خبرگزاری تسنیم

شاداب عسگری پژوهشگر تاریخ می‌گوید سلطنت‌طلب در جریان جنگ تحمیلی برنامه داشتند تا جزیره کیش را تسخیر کنند و رضا پهلوی اعلام پادشاهی کند، اما او گفت: اگر به آنجا رفتیم و شکست خوردیم، من چگونه فرار کنم؟

خبرگزاری تسنیم

در جریان جنگ تحمیلی و پیش از آن بسیاری از سلطنت طلبان همچون اویسی و پالیزبان با صدام و رژیم یعث عراق همکاری کردند. فرزند اشرف پهلوی نیز در میانه جنگ اقدام به ربودن دو ناوچه ایرانی کرد.

وب‌گاه خبر آنلاین

هم میهن نوشت: اصلاح‌طلبی در برابر انقلابی‌گری تا پایان دولت موقت هم دردسرهایی به‌همراه داشت. اول چند تن از وزرا ازجمله کریم سنجابی به‌دلیل دخالت‌های برخی چهره‌های سیاسی در بهار 58 استعفا دادند و پس از آن یعنی با انتشار خبر تسخیر سفارت امریکا توسط جوانان خط امامی این دولت استعفایش را تقدیم امام خمینی کرد. اگرچه تا پیش از این بارها از استعفا سخن به‌میان آمده بود اما تا به آن روز مورد...

وب‌گاه اقتصاد نیوز

«ای بختیار لر، توبه کن بشو حر» سخنی بود که مهدی بازرگان در دانشگاه تهران و طی یک سخنرانی خطاب به شاپور بختیار، نخست‌وزیر محمدرضا شاه پهلوی بیان کرد، آن‌هم فقط چند روز پس از آنکه شورای انقلاب به فرمان امام تشکیل دولت موقت را در 15 بهمن 57 اعلام کرده و بازرگان به‌عنوان نخست‌وزیر آن از امام حکم گرفته بود‌(خاطره از مهدوی کنی در گفت‌وگو با سایت جامعه روحانیت مبارز /17 بهمن 1387).

وب‌گاه عصر ایران

5 سال قبل در همایش بازرگان و انقلاب اسلامی پرسشی طرح شد که در این نوشته به آن پرداخته شده است: اگر مهندس بازرگان یک سیاست‌مدار کهنه‌کار و با هوش با دهه‌ها سابقه فعالیت سیاسی و سال‌ها زندان بود چرا و چگونه بازی را به روحانیون واگذار کرد...

خبرگزاری تسنیم

تلویزیون سال 1384 سریالی روی آنتن برد که به هجو وقایع سیاسی عصر پهلوی می‌پرداخت؛ نامِ این مجموعه تلویزیونی «فرار بزرگ» بود.

وب‌گاه خبر آنلاین

عصرایران نوشت: در چهل‌وچهارمین سالگرد نخست‌وزیری شاپور بختیار می‌توان این پرسش را به میان آورد که به راستی او به دنبال چه بود؟ اگر می‌خواست سلطنت را نجات دهد چرا اصرار داشت شاه زودتر برود و فرح هم نمانَد و ولیعهد هم برنگردد تا شورای سلطنت که به منزله پایان سلطنت محمد رضا شاه بود عهده‌دار این جایگاه شود؟ یا چرا خروج شاه را به منزله پایان دیکتاتوری 25 ساله اعلام کرد و اگر انتظار داشت...

وب‌گاه عصر ایران

بختیارسال‌ها قبل در کنگره جبهه ملی گفته بود: «آیا تا کنون شنیده‌اید که بگویند چرچیل یا دوگل یا روزولت مردان شریفی بودند؟ ولی همین افراد ناجی کشور خود بودند. در مقابل مرحوم مستوفی‌الممالک شخص شریف و مؤمن و آزاده‌ای بود ولی مبارز نبود. چمبرلن هم نظیر او بود. هر کشوری به اشخاص متقی و وطن‌پرست نیاز دارد. ولی این اشخاص متقی و و وطن‌پرست این کشتی را به ساحل نخواهند رساند. افراد قوی و با اراده...

خبرگزاری مهر

موساد به این‌تحلیل رسیده بود که هماهنگی بین ایران و حزب‌الله در دفتر محتشمی‌پور انجام می‌شود نه بیروت. به این‌ترتیب رئیس موساد یک برگه قرمز را به‌نام محتشمی‌پور به شیمون پرز داد تا امضا کند.

خبرگزاری دانشجو

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، کتاب کودکان و سرنوشت‌ها نوشته انیس نقاش به ترجمه بتول خدابخش خاطرات مردی است که سال‌ها تربیت کننده نیروهای نظامی چریکی در راه مبارزه برای آزادی لبنان و فلسطین بوده است. انیس نقاش دو سال پیش و در سوریه درگذشت. کتاب «کودکان و سرنوشت‌ها» بخشی از خاطرات انیس نقاش است که به قلم خود او به رشته تحریر درآمده و بعداً توسط همسرش، خانم بتول خدا بخش به فارسی ترجمه...

وب‌گاه گسترش

اواخر پاییز 57، مصادف با همین روزها، زمزمه‌ها برای آمدن شاپور بختیار مطرح شد. بختیار آخرین تیر ترکش بود اصلاً هر کس پس از ازهاری می‌آمد، تیر آخر بود؛ یا به هدف می‌نشست یا خشاب خالی می‌شد و باید تسلیم سرنوشت می‌شد. وقتی به آن برهه فکر می‌کنیم، به خطرات و دشواری‌های آن، باید اذعان کرد قبول نخست‌وزیری در آن سر سیاه زمستان دشوارترین تصمیم بود... اما بختیار آمد.

وب‌گاه عصر ایران

کامران نجات‌اللهی متولد سال 1333 در شهرستان بیجار بوده و در دارالفنون و علم و صنعت و پلی تکنیک تحصیل می‌کند و بلافاصله به عضویت هیأت علمی همان دانشکده درمی‌آید. در چه سنی؟ در 24 سالگی.

وب‌گاه عرشه آنلاین

غلامحسین مصدق یکی از پسران دکتر محمد مصدق می‌گوید: پدر من در گورستان ابن بابویه، سر قبر شهدای 30 تیر نشست و گریه کرد و به من گفت: غلام، جای من پهلوی این بچه‌ها است. روزی که مردم باید همین جا پهلوی این بچه‌ها دفن شوم.