شاپور بختیار
شاپور بختیار
اقتصادنیوز: قاسم تبریزی که از مورخان سرآمد انقلاب اسلامی است، می گوید: «مصدق باید به مردم می گفت که می خواهد چه کار کند.»
کارشناس شبکه معاند اینترنشنال با توجیه رفتار سیاسی بختیار و ارتباط وی با صدام اظهار کرد: بختیار برای مبارزه نیاز به پول و امکانات داشت و همین نیاز، او را به صدام نزدیک کرد و گفت من حاضرم از شیطان هم پول بگیرم.
عصر ایران نوشت: احسان نراقی درباره این شایعه که «شاه شخصا جمعیت را در خیابان آیزنهاور آزادی با هلی کوپتر می دیده» نظر صریحی نداد اما گفت: در جلسات چند بار از من پرسید: «این جمعیت آخر کی بودند؟ کمونیستها که با تاسوعا و عاشورا کار ندارند.»
احسان نراقی درباره این شایعه که شاه شخصا جمعیت را در خیابان آیزنهاور / آزادی با هلی کوپتر می دیده» نظر صریحی نداد اما گفت: در جلسات چند بار از من پرسید: «این جمعیت آخر کی بودند؟ کمونیستها که با تاسوعا و عاشورا کار ندارند.»
دادگاه حقوقی شکایت خانواده شهدا و آسیبدیدگان کودتای نوژه از دولت آمریکا که در جریان آن سه نفر به شهادت رسیدند و عدهای نیز زخمی شدند، برگزار شد.
دادگاه حقوقی شکایت خانوادهی شهدا و آسیب دیدگان کودتای نوژه از دولت آمریکا، که در جریان آن سه نفر به شهادت رسیدند و عدهای نیز زخمی شدند برگزار شد.
دادگاه حقوقی شکایت خانوادهی شهدا و آسیب دیدگان کودتای نوژه از دولت امریکا، که در جریان آن 3 نفر به شهادت رسیدند و عدهای نیز زخمی شدند برگزار شد.
واژگانی مانند دولت، حکومت و رژیم معمولاً در گفتارها و مکتوبات فارسی بهجای یکدیگر بهکار میروند. ادبیات سیاسی سالیان اخیر نیز مواردی دیگر را به واژگان پیشین اضافه کرده و بعضی اغتشاشهای مفهومی را پدید آورده است. دولت، در معنای (state) معمولاً در ادبیات دانشگاهی بهکار گرفته میشود.
همانطور که بیان تحلیل غلط و عوامانه موجب دلسردی مردم میشود؛ شنیدن تحلیلهای صحیح نیز موجب امیدواری مردم به رفع مشکلات خواهد شد.
«سوء تفاهمها بر سر ارتباط با سولیوان آخرین سفیر آمریکا در ایران به خاطر استفاده از کلمه Dear درباره من در مکاتبات بود در حالی که آن dear مثل کلمات احترامآمیز ماست نه این که من عزیز او باشم!»
برترینها نوشت: کودتای نوژه که با محوریت شاپور بختیار آخرین نخستوزیر دوران پهلوی و جمعی از نظامیان سکولار ارتش در شامگاه 18 تیرماه 1359 پیش از آنکه رسما آغاز شده باشد، پایان یافت.
فردوست در میان نسل اول و دوم انقلاب آنقدر معروف بود که پس از چاپ کتاب خاطراتش، برای خرید آن صف بسته شود و با 31 بار تجدید چاپ و در حدود دویست هزار نسخه، در فهرست کتابهای پُرشمارگان قرار بگیرد.
در خرداد 1356 سنجابی، فروهر و بختیار در نامهای به شخص شاه نوشتند: «در مقامات دولتی و پارلمانی و قضایی کسی را که صاحب تصمیم و مسؤولیت و مأموریتی غیر از پیروی از اوامر ملوکانه داشته باشد، نمیشناسیم».
توضیح شاملو درباره نماندنش در غرب و بازگشتاش به ایران خواندنی است: «من اینجایی هستم. چراغم در این خانه میسوزد، آبم در این کوزه ایاز میخورد و نانم در این سفره است. اینجا به من با زبان خودم سلام میکنند و من ناگزیر نیستم در جوابشان بُنژور و گودمُرنینگ بگویم.»
عصر ایران نوشت: دکتر علیرضا بهشتی گفته جملات منتسب به آیتالله شهید درباره حجاب که در سطح شهر نصب شده همه از او نیست و اگر هم باشند ناظر به حجاب اجباری نیست.