شاپور بختیار
شاپور بختیار
جمعه 20 بهمن در کوران انقلاب روزنامهها منتشر نشدند. درگیریهای گسترده در تهران مهمترین خبر روز شنبه 21 بهمن 57 در روزنامهها بودند؛ درگیری که براساس تحلیلهای روزنامههای وقت پایان حکومت شاهنشاهی را تسریع کرده است.
امام خمینی هنگام تنفیذ حکم نخستوزیر مهندس بازرگان که در مقابل دوربین خبرگزاریها و تلویزیونهای خارجی و داخلی انجام شد، تاکید کردند: «انجام رفراندوم به منظور تغییر نظام سیاسی کشور به جمهوری اسلامی، تشکیل مجلس مؤسسان برای تصویب قانون اساسی و برگزاری انتخابات نمایندگان مجلس.»
عصرایران نوشت: روایت زندگی بهمن بازرگانی که اول بهمن 57 سیاست را بوسید و دنبال زیبایی رفت بسیار خواندنی است اما نه آن که تصور کنید سیاست و خاطرات سیاسی او را رها کرده است...
در چمدان متعلق به هدایتالله بختیار، فرزند آقاخان بختیار یک جف کفش اسکی مشاهده شد که وقتی کفشها را باز کردند متوجه شدند در کفشها دو جدار وجود دارد و در ته کفش این دو جدار 5 عدد شمش طلا به وزن تقریبی 5 کیلو گرم و به ارزش یک میلیون و هشتاد و پنج هزار تومان جاسازی شده است. این مقام مسئول گفت که چمدان حامل کفشهای اسکی قرار بود به سوئیس برده شود.
توافقی ضمنی میان رهبران مذهبی و شاپور بختیار وجود دارد که به موجب آن بختیار پس از تشکیل دولت موقت اسلامی کنارهگیری کند... شورای انقلابی اسلامی که تشکیل آن توسط آیتالله خمینی پیشنهاد شده در روزهای آینده صورت خواهد گرفت و سپس دولت موقت تشکیل خواهد شد. وظیفهی این دولت موقت از جمله مذاکره با افسران ارتش برای جلب حمایت آنها از جمهوری تازه است.
جماران نوشت: امام از فرار شاه با عنوان طلیعه پیروزی یاد کردند و فرمودند: رفتن شاه، پیروزی نیست بلکه طلیعه پیروزی است. و البته این طلیعه را من به ملت ایران تبریک عرض می کنم. و باید توجه داشته باشند که همان طوری که طلیعه پیروزی است، طلیعه خلع سلطه اجانب است.
مدتی است که احساس خستگی میکنم و احتیاج به استراحت دارم. ضمنا گفته بودم پس از اینکه خیالم راحت شود و دولت مستقر شود به مسافرت خواهم رفت و این سفر اکنون آغاز میشود.
به جمیع بانکهای خارجی کشور اعلام میشود که سپردههای... دزدان اموال ملت محروم را که صورت اسامی بعضی از آنان تهیه شده است، از آن ملت است که اینان اختلاس نموده و از کشور خارج کردهاند، بانکها این وجوه سپردهشده را نباید به آنها تحویل دهند که به زودی مقامات صالحه علیه آنان اقامهی دعوی خواهند کرد./ به وکلای غیرقانونی مجلسین اخطار میشود که از رفتن به مجلسین احتراز کنند و در صورت تخلف...
سفرای آمریکا و انگلیس در خاطرات خود از فرار محمدرضا پهلوی ضمن توصیف واکنش مردم تهران، تصویری از حقارت شاه را ثبت کردهاند.
روز 26 دی 1357 محمدرضا پهلوی آخرین شاه ایران، تهران را به مقصد آسوان مصر ترک کرد؛ سفری بیبازگشت که خبر آن به سرعت در ایران و جهان پیچید و عنوان «شاه رفت»، تیتر درشت روزنامههای تهران شد برترینها: روز 26 دی 1357 محمدرضا پهلوی آخرین شاه ایران، تهران را به مقصد آسوان مصر ترک کرد؛ سفری بیبازگشت که خبر آن به سرعت در ایران و جهان پیچید و عنوان «شاه رفت»، تیتر درشت روزنامههای تهران شد. در...
تصور نمیکنم آقای شاپور بختیار آدمی باشد که کشور ما در وضع بحرانی فعلی به او نیازمند است. مخصوصا که حضرت خمینی و جبهه ملی هم تاییدش نکردهاند... دورهی آن هم گذشته است که ملت شرافتمند و رنجدیدهی ایران یک بار دیگر رودست سیاستهای استعماری را بخورد و بگذارد دیگران تاریخش را بسازند همبستگی و نهضتش را منحرف یا متلاشی سازند.
افکار نیوز نوشت: تیمور بختیار عموزاده شاپور بختیار پس از نشستن بر صندلی فرمانداری نظامی تهران بیدادها کرد و هر کس را که آمریکا و انگلیس و یا محمدرضا میخواست، از دم تیغ میگذراند، او دیگر آن جوان زن و بچهدوست ایلیاتی نبود و مست قدرت شده بود.
قریب به 44 سال است که وعده سقوط جمهوری اسلامی از سوی افراد مختلف بیان میشود. یکی از این افراد سرلشکر «میسر رشید الطرفه العبیدی» جانشین بخش ایران در اداره کل اطلاعات نظامی (GMID) رژیم بعث صدام بود.
17 شهریور ماه به نام "جمعه سیاه" شناخته میشود؛ روزی مهم در تاریخ انقلاب که رژیم پهلوی را در سراشیبی سقوط قرار داد. فیلمهای مستند روایتگر اتقاقات آن روز شدهاند.
در نادرستی ادعای چند هزار شهید در 17 شهریور می توان به سخن خود امام خمینی استناد کرد که در روایت خود از ماجراهای انقلاب در دهم مهر 1358 و در دیدار با اعضای دولت موقت بر «کم ضایعه» بودن انقلاب تاکید دارند. با احترام به 100 شهید 17 شهریور 1357 میتوان با قاطعیت گفت شمار شهیدان 17 شهریور همان عدد رسمی است نه 4 هزار نفری که در افواه پیچید و میشل فوکو هم آن را نقل کرد و نام و تعداد دقیق...