شبکه سیبیسی کانادا: غزه با مخربترین جنگ یک قرن اخیر روبهرو بوده است
گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، «شدت بمباران غزه چیزی است که قبلاً ندیده بودیم. سرعت ویران شدن ساختمانها در این منطقه بسیار عظیم است» این را جمون ون دن هوک، یک استاد و پزوهشگر دانشگاه ایالتی اورگان آمریکا بیان داشت.
وبگاه شبکه کانادایی CBC با انتشار تحلیلی درباره حجم خرابیها در نوار غزه نوشت، با توجه به آنچه ماهوارهها و فناوری پیشرفته نشان داده بمبارانهای اسرائیل در نوار غزه مخربترین بمباران قرن حاضر است.
بر اساس این گزارش، ماهوارهها علاوه بر گرفتن تصاویر فراگیر از پشت بامها و خیابانها و رصد آسیبهای عظیم وارده به آنها، میتوانند رادار را در یک زاویه هدایت کرده و به اپراتورها اجازه دهند همه ابعاد ساختمانها را هم ببینند سپس رایانهها میتوانند این صحنههای گرفته شده را با تصاویر و دادههای جمعآوری شده قبل از بمباران مقایسه کنند.
پس از مطالعه دادهها و تصاویر گرفته شده توسط ماهواره Copernicus Sentinel-1 در رابطه با ویرانیهای اخیر در غزه، دو دانشمند با نامهای کوری شیر از مرکز تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهر نیویورک و جمون ون دن هوک از دانشگاه ایالتی اورگان که متخصص نقشه برداری آسیبهای جنگ هستند، دریافتند که سطح خرابیهای وارد شده به نوار غزه ویرانگرترین سطح در این قرن است.
این دو دانشمند قبل از جنگ غزه نیز حجم ویرانیها بر اثر بمباران هوایی و حملات توپخانهای در درگیریها از سوریه تا یمن و اوکراین را مطالعه کرده بودند.
هوک می گوید: مطالعلات ما درباره حجم ویرانیها در درگیریهای اوکراین، سوریه و یمن، سالها ادامه داشته است. در غزه، خسارات بینظیری در کمتر از دو ماه رخ داد. سرعت عظیم بمباران قبلاً در چنین بازه زمانی کوتاهی اتفاق نیفتاده است.
شیر هم به نوبه خود گفت که تلاش عمده آنها طی دو دهه گذشته بر روی نقشهبرداری اثرات بلایا، جنگها و درگیریها متمرکز شده است.
وی افزود: حجم و سرعت خسارتها به غزه را فقط میتوان با شهرهایی که بیشترین آسیب را در جنگ اوکراین متضرر شده مقایسه کرد. این شهرها بسیار کوچکتر بودند. به عنوان مثال، ماریوپل و باخموت از نظر مساحت کوچکتر هستند و بنابراین تراکم آنها بسیار کمتر است.
این دو کارشناس تاکید کردند: در برخی نقاط غزه، نزدیک به یک سوم ساختمانها و شاید 40 درصد از تأسیسات آنها آسیب دیده است، در حالی که این میزان در نوار شمالی و شهر غزه به دو سوم میرسد.
فایننشال تایمز نیز به تازگی بر اساس تحلیلی آماری بمباران غزه را با بمباران متفقین علیه آلمان در طول جنگ جهانی دوم مقایسه کرد. در جریان آن جنگ، 3 شهر در آلمان کلن، هامبورگ و درسدن ویران شد و ترکیبی از مواد منفجره قوی و بمب های آتش زا (معروف به طوفان آتش) خیابان ها را ذوب کرد و آنها را به میدان های متروک تبدیل کرد و ده ها هزار خانه را ویران کرد.
دادههای تجزیه و تحلیل شده توسط هوک و شیر هم نشان میدهد که تا پنجم دسامبر، نسبت ساختمانهای آسیب دیده یا تخریب شده در غزه از تخریب در کلن و درسدن فراتر رفته و به سطح هامبورگ نزدیک شده است.
نظامیان رژیم صهیونیستی در هفته اول جنگ روزانه حدود 1000 بمب به روی غزه پرتاب کردند و گفتند تا 10 دسامبر بیش از 10000 حمله هوایی به غزه انجام دادند.
دو روز پیش، شبکه آمریکایی CNN به نقل از تحلیلگر اطلاعات دفاعی و بازرس سابق جنایات جنگی سازمان ملل، مارک گارلاسکو، گفت که حجم بمباران اسرائیل علیه نوار غزه چیزی بوده که جهان از زمان جنگ ویتنام که در سال 1975 به پایان رسید (48 سال پیش) شاهد آن نبوده است.
پایان پیام /